Quantcast

Remake της cult ταινιάρας “Απόδραση από την Νέα Υόρκη” ετοιμάζει το Hollywood

Ο Τζον Κάρπεντερ θα συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας

Τσαγκ

2 Δεκεμβρίου 2016

Remake της cult ταινιάρας “Απόδραση από την Νέα Υόρκη” ετοιμάζει το Hollywoodescape-from-newyork

[break height=50

Tα πρώτα trivia που διέρρευσαν έχουν ένα ενδιαφέρον. Στο reboot του “Απόδραση από την Νέα Υόρκη” η πόλη πλέον δεν θα είναι μια φυλακή υψηλής προστασίας, θα μάθουμε μετά από 30 χρόνια το πραγματικό όνομα του “Snake” Plissken, ο “κακός” θα είναι διαφορετικός από την κανονική ταινία και η αρχή της ταινίας δεν θα διαδραματίζεται σε κάποια αμερικάνικη πόλη.

Αυτές είναι κάποιες  από τις πληροφορίες που διαθέτει αποκλειστικά το site The Wrap  για το remake της μεγάλης καλτίλας που γύρισε ο Τζον Κάρπεντερ το μακρινό 1981. Ο σεναριογράφος του reboot είναι ο Neal Cross, δημιουργός της σειράς του BBC Luther, μια αστυνομικής σειράς  που βασίζεται πάρα πολύ στην ανάλυση χαρακτήρων.

Στην αρχική δυστοπική ταινία, πρωταγωνιστούσε ο Kurt Russel στον ρόλο  του πρώην παρασημοφορημένου συνταγματάρχη – νυν μονόφθαλμου εγκληματία “Snake” Plissken. Ο “Snake” έχει σταλεί σε αποστολή αυτοκτονίας για να σώσει τον Αμερικάνο πρόεδρο που μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα έχει πέσει στο Μανχάταν του 1996 (20 χρόνια πριν δηλαδή),  το οποίο ήταν πλέον μια τεράστια φυλακή. Το αντάλλαγμα για την διάσωση θα ήταν το να του δοθεί χάρη για τα εγκλήματα του.

8953682-0

[break height=50

Ο Kurt Russel, επέστρεψε στον ρόλο του και στο sequel της ταινίας που και αυτό σκηνοθετήθηκε από τον Carpenter και είχε τίτλο “Escapre from L.A”. Τα δικαιώματα για την νέα ταινία πήγαν στην FOX και ο τεράστιος Κάρπεντερ θα συμμετάσχει στην ταινία σαν παράγωγος.

Μερικές από τις μεγαλύτερες διάφορες του remake με την αρχική ταινία είναι ότι το Μανχάταν δεν θα είναι πλέον μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, και ο “Snake” δεν σώνει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Αυτή την φορά η αποστολή του είναι να συλλάβει έναν πλούσιο Playboy σε μια πόλη γεμάτη drones, που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, κάτι σαν μια “πόλη φυλακή”. Ο πλούσιος playboy είναι ο “τελικός κακός” που κινεί την πόλη.

plissken1

[break height=50

Απ’ ό,τι φαίνεται το remake θα πατάει πάνω στην αρχική ταινία, προσαρμόζοντας την μελλοντολογική δυστοπία του φιλμ του 1981 πάνω στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις κοινωνικές πρακτικές που απειλούν την ελευθερία μας και μεταξύ μας, δεν απέχουν και πολύ από αυτά που φανταζόταν ο Όργουελ παλαιότερα και ο Κάρπεντερ προ 30ετιας ότι θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή η ανθρωπότητα. Όλα αυτά βέβαια περασμένα στο πανί μέσα από την χιουμοριστική και action αισθητική των πρώτων φιλμ, θέλουμε να πιστεύουμε.

 

 

Best of internet