Quantcast

Ο Bruce Springsteen ακύρωσε συναυλία για να διαμαρτυρηθεί για σεξιστικό νόμο στη Βόρεια Καρολίνα

Δήλωσε πως μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από τη μουσική

LUBEN CREW

9 Απριλίου 2016

Στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα πέρασε πρόσφατα νόμος ο οποίος χτυπάει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, καθώς απαγορεύεται πλέον στα μέλη της να ασκούν μηνύσεις όταν καταπατώνται τα δικαιώματά τους στο χώρο εργασίας τους, ενώ, σε ένα φαινομενικά πιο έλασσον ζήτημα (που ήταν ωστόσο η προμετωπίδα του νομοθέτη), καθορίζονται με ειδική διάταξη ποιες τουαλέτες μπορούν να χρησιμοποιούν οι τρανσέξουαλ.

Καταγραφή

Η απαράδεκτη αυτή νομοθεσία της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνα δεν άφησε απαθείς συλλογικότητες αλλά και ατομικότητες. Μια από αυτές, ο σταρ του αμερικανικού ροκ Bruce Springsteen αντέδρασε όπως αρμόζει σε ανάλογες περιστάσεις, ακυρώνοντας live που θα έδινε στην πόλη Greensboro της πολιτείας αυτής. Ιδού και η σχετική ανακοίνωση:

Καταγραφή

Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από ένα ροκ show και αυτός ο αγώνας ενάντια στην προκατάληψη και τη θρησκοληψία είναι ένα από αυτά. Είναι το ισχυρότερο μέσο που διαθέτω για να υψώσω τη φωνή μου ενάντια σε αυτούς που συνεχίζουν να μας ωθούν προς τα πίσω αντί για μπροστά.

springsteen

Respect.

Best of internet