Quantcast

Η Αννίτα Πάνια και η χοντροκομμένη τέχνη της τηλε-συκοφαντίας

Όταν για άλλη μια φορά, η συμπεριφορά της μας κάνει να δυσκολευόμαστε να βρούμε τον πάτο του βαρελιού

Normo Gin

17 Δεκεμβρίου 2013

 
 

Η Χριστιάνα Θάνου είναι μία πολύ αξιόλογη κριτικός video games για το gameworld.gr, όπου παρουσιάζει και τη διαδικτυακή εκπομπή Game Maniacs. Μέσα από μία καταγγελία της αφηγείται ένα απ’ τα πλέον ενοχλητικά περιστατικά σχετικά με τις ηθικές επιλογές της προστάτιδος του Trash TV, αν και οι υποψηφιότητες για την πιο οικτρή στιγμή της τελευταίας έχουν αρχίσει να πληθαίνουν σ’ ενοχλητικό βαθμό.

 
 

Μέλος του δημοσιογραφικού επιτελείου της Πάνια προσέγγισε τη Χριστιάνα Θάνου για συνέντευξη. Η συνέχεια περιλαμβάνει την αθέτηση όλων των όρων που είχε θέσει η συνεντευξιαζόμενη, αλλά και μία χυδαιότατη «δημοσιογραφική» ενέδρα με προσβλητική διάθεση απέναντι στην καλεσμένη. Δεν προκαλεί έκπληξη· η απόσταση απ’το οικείο της γυαλί μέχρι την κιτρινοτυπία είναι πολύ μικρή, και η γνωστή παρουσιάστρια φαίνεται να έχει στα μπαγκάζια της μόνο την ξεχωριστή ικανότητα να ρίχνει το επίπεδο ακόμα και της ελληνικής τηλεόρασης. Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την καταγγελία της Χριστιάνας, όπως ανέβηκε από την ίδια στο Gameworld.

 
 

Το παρασκήνιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής

Τι συνέβη πραγματικά το απόγευμα της Κυριακής.

 
 

Μια ωραία ημέρα, ξύπνησα και βλέπω πάνω από 40 μηνύματα στο Facebook, τόσο στο προφίλ όσο και στη σελίδα μου. Στη αρχή απόρησα αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πως ήταν εξαιτίας της συνέντευξής μου στο περιοδικό Γκρέκα. Ανάμεσα στα μηνύματα, υπήρχαν τρία τα οποία είχαν να κάνουν με συνεργασίες και συνεντεύξεις. Ένα από αυτά όμως ξεχώριζε αφού προερχόταν από δημοσιογράφο του Alpha. Το μήνυμά του θα το δείτε παρακάτω σε φωτογραφία.

 
 

Αμέσως επικοινώνησα με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και στη συνέχεια κανονίσαμε μια συνάντηση για να μιλήσουμε από κοντά και να συμφωνήσουμε για το αν θα συνεργαστούμε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ήταν ιδιαίτερα ευγενικός, μου είπε πόσο θα ήθελε η παραγωγή να με φιλοξενήσει στην εκπομπή Annita Sos. Ο λόγος ήταν για να μου πάρουν συνέντευξη σχετικά με τη δουλειά μου και την αγάπη μου για τα video games.

 
 

xristianathanou1

 
 

Μόλις άκουσα ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη εκπομπή είχα ενδοιασμούς αλλά ο δημοσιογράφος της και όλοι οι βοηθοί της παρουσιάστριας μου υποσχέθηκαν ότι θα έχω τον ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμό και χρόνο για να πω όσα θέλω να πω. Ο λόγος για τον οποίο με κάλεσαν ήταν ότι ήθελαν να προσεγγίσουν το νεανικό κοινό φέρνοντας ως καλεσμένη εμένα και στη συνέχεια θα ακολουθούσαν και άλλοι/άλλες Η περίπτωσή μου δεν ήταν SOS αλλά διαφορετική, ήταν μια συνέντευξη για τη δουλειά μου.

 
 

Στο τέλος μου ζήτησαν να έρθω ντυμένη ως Lara Croft, στολή την οποία είχα φορέσει στο Game Maniacs: Season 2 trailer, κάτι για το οποίο αντέδρασα και δεν ήθελα. Αρχικά φάνηκε ως προαιρετικό, όμως στη συνέχεια και αφού είχα ήδη ανακοινώσει ότι θα παραστώ στην εκπομπή, η παραγωγή το έβαλε ως προϋπόθεση για να βγω στον αέρα. Με μεγάλη μου λύπη δηλώνω ότι τελικά πείστηκα και δέχτηκα να φορέσω τα συγκεκριμένα ρούχα που είχατε δει στο σχετικό βίντεο.

 
 

Λίγες ώρες πριν την εκπομπή μου έδωσαν να υπογράψω ένα συμφωνητικό το οποίο ανέφερε διάφορους κανόνες. Μέσα σε αυτούς υπήρχε όρος που μου απαγόρευε να προσβάλω τη παρουσιάστρια, ότι η εκπομπή δεν φέρει ευθύνη για οτιδήποτε γίνει κτλ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να βγούμε στον αέρα, οι συνεργάτες άρχισαν να αλλάζουν συμπεριφορά και να μου επιβάλλουν πλέον τι θα λέω και πως θα φέρομαι. Μάλιστα μου επανέλαβαν πολλές φορές για το τι θα πω, πως θα το πω και πότε θα το πω.

 
 

Μέχρι και την τελευταία στιγμή τα θέματα για τα οποία θα μιλούσαμε είχαμε κανονίσει να είναι τα εξής:
– Να πω πως με λένε και ποια είμαι.
– Συνεχίζουμε με το να πω από πότε ξεκίνησα να παίζω games και πως ασχολήθηκα για πρώτη φορά.
– Να εξηγήσω πως έκανα το χόμπι μου επάγγελμα
– Στη συνέχεια να εκφράσω την αγάπη μου για τα games και να μιλήσω λίγο για το cosplay.
– Τελειώνοντας να πω για το GameWorld.gr

 
 

Περίμενα λοιπόν μια συνέντευξη σαν την παρακάτω, από τον συνάδελφο Youtuber Πολυπράγμωνα.

http://www.youtube.com/watch?v=k9bR7ua7chE

 
 

Αντιθέτως αυτό που έγινε ήταν τελείως διαφορετικό. Η συνέντευξη που θα έδινα ήταν μια πρόφαση για να με φέρουν στην εκπομπή και από την στιγμή που μπήκα στο στούντιο η Ανίτα άρχισε να με παρουσιάζει ως…”ψυχοπαθή” που παίζει όλη την ώρα video games. Στη γραμμή έβαλαν τον ταξίαρχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο οποίος ανέφερε ότι το να καθόμαστε στο διαδίκτυο πάνω από μιάμιση ώρα οδηγεί στο να αρχίσουμε να γινόμαστε…”ψυχοπαθείς”. Επίσης ότι τα παιδιά που παίζουν games είναι “ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια”.

 
 

Η αντίδρασή μου ήταν μετρημένη εφόσον ήθελα να κρατήσω το επίπεδό μου. Εκτός από αυτό, αν αντιδρούσα έντονα, θα έλεγαν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα του εθισμού μου στα video games. Όταν όμως έφερα αντίρρηση στο τέλος της εκπομπής σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν, η παρουσιάστρια με έκοψε κακήν κακώς μιας και είδε ότι άρχισα να λέω κάτι σωστό.

 
 

Αυτά έγιναν στην εκπομπή. Ο λόγος που με φώναξαν είναι για να δείξουν ότι οι gamers είναι ψυχοπαθείς και χρειάζονται βοήθεια. Δεν λέω ότι έχουν κάτι προσωπικό μαζί μου, απλώς στο πρόσωπό μου βρήκαν ίσως τον ιδανικό άνθρωπο για να τον εκθέσουν και να περάσουν τα μηνύματα που ήθελαν. Καλά η παρουσιάστρια που δεν ήξερε ποια είμαι. Δέχομαι επίσης ότι οι συνεργάτες της εκπομπής δεν είχαν ιδέα από τεχνολογία όπως ακριβώς εξέφρασαν πολλές φορές. Όμως αυτός ο δημοσιογράφος που μου έστειλε το μήνυμα, πως δεν ντράπηκε να το κάνει τη στιγμή που με ήξερε πολύ καλά από την δουλειά μου στο κανάλι του GameWorld.gr στο Youtube;

 
 

Τι αναμενόταν – Τι έγινε

 
 

Κλείνοντας, θα γράψω σε bullet points συγκεντρωμένα όσα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας.

– Ήμουν καλεσμένη στην εκπομπή όπως γίνεται με τις επώνυμες συνεντεύξεις. Δεν πήγα από μόνη μου για να πω τα προσωπικά μου.
– Η παραγωγή με ενημέρωσε ότι το ύφος της εκπομπής θα ήταν σοβαρό, κάτι για το οποίο ήμουν εξ αρχής διστακτική.
– Το θέμα για το οποίο θα μιλούσαμε με ενημέρωσαν ότι θα ήταν “Η δουλειά μου στο GameWorld.gr και η ασχολία μου με τα video games”.
– Δεν γνώριζα ότι θα βγει τηλεφωνικά ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
– Ήμουν στο τσακ να αποχωρήσω. Κάθησα μόνο και μόνο για σεβασμό προς όλους εσάς που θα με βλέπατε.
– Δυστυχώς αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα σε μερικά θέματα.
– Το συμφωνητικό βάση του οποίου δεν θα πρέπει να προσβάλω την παρουσιάστρια και την εκπομπή της, υπεγράφη μόλις ένα δίωρο πριν μπω στο στούντιο κι ενώ όλοι με περιμένατε.
– Όσοι καλέσατε στην εκπομπή δεν μπορέσατε να βγείτε τηλεφωνικά στον αέρα γιατί πολύ απλά η παραγωγή της εκπομπής είχε σκοπό να βγάλει μόνο το τηλέφωνο που ακούσατε και απέρριπτε όλα τα υπόλοιπα.

 
 

Ηθικό δίδαγμα. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όχι ότι έλαμπε κάτι στη συγκεκριμένη εκπομπή.

 
 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγάλη υποστήριξη που μας δείξατε και που είχατε πλήρη κατανόηση της κατάστασης.

 
 

Best of internet