Quantcast

Κilling Kennedy: Η ιστοσελίδα της κορυφαίας παραγωγής του National Geographic είναι έργο τέχνης

Το απίστευτο site της ταινίας που αφηγείται αυτόνομα τα ιστορικά γεγονότα είναι μια διαδικτυακή εμπειρία

Eris Priestley

18 Νοεμβρίου 2013

«Ποιές δυνάμεις οδηγούν έναν άνθρωπο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και έναν άλλο να γίνει ο εκτελεστής του;». Αυτή την ερώτηση έθεσαν ως στόχο στους εαυτούς τους για να απαντήσουν οι Marc Lassof και John Reilly, δημιουργοί του kennedyandoswald.com – της επίσημης ιστοσελίδας του Killing Kennedy, της κορυφαίας παραγωγής του National Geographic σχετικά με το βίο και την πολιτεία του εμβληματικού προέδρου των ΗΠΑ και του ανθρώπου που θα κατέληγε να γίνει ο εκτελεστής του.

Η ταινία που έχει ήδη προβληθεί εδώ και μια εβδομάδα στο αμερικανικό National Geographic και πρόκειται να προβληθεί στην Ελλάδα σήμερα, αποτελεί την πρώτη non-fiction παραγωγή του καναλιού και πλαισιώνει μια σειρά από παρεμφερή ντοκιμαντέρ και ταινίες αναφορικά με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του Kennedy.

Το Killing Kenedy σε συμπαραγωγή του Riddley Scott θα επιχειρήσει σύμφωνα με τους κριτικούς να προσεγγίσει τα γεγονότα του Ντάλας από μια σκοπιά ευθείας αντιπαραβολής του βίου των δύο ανδρών. Του Lee Harvey Oswald, πρώην πεζοναύτη και μόλις 24 χρονών τη στιγμή της δολοφονίας. Και του John Fitzgerald Kennedy, του 35ου προέδρου των ΗΠΑ – του ανθρώπου που ο θάνατος όσο και η ζωή του, θα αφήσουν ένα τεράστιο αποτύπωμα στο πεδίο του μύθου, της πολιτικής, της συνωμοσιολογίας και της ποπ κουλτούρας.

Ακριβώς από αυτή την αντιπαραβολή εκκινούν οι σχεδιαστές του kennedyandoswald.com για να δημιουργήσουν ένα site – πραγματική διαδικτυακή εμπειρία που αφηγείται εκτενώς την αμερικανική ιστορία από τις παιδικές ηλικίες των δύο ανδρών μέχρι την ενηλικίωση τους, την πορεία των ζωών τους και ολόκληρης της χώρας μέχρι τα περιστατικά του φόνου. Όλα αυτά μέσα από εξαιρετικό φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό της εποχής, επενδυμένο με μουσικά θέματα, κορυφαίο τεχνικά και αισθητικά.

Αν δεν έχετε κάποιο τρόπο να παρακολουθήσετε ζωντανά το φιλμ στην ελληνική προβολή του, σβήστε τα φώτα, δυναμώστε τα ηχεία, βάλτε σε fullscreen τον browser σας και απολαύστε.

Best of internet