Quantcast

Ο Ρόμαν Πολάνσκι κατηγορείται για άλλη μια παρενόχληση ανηλίκου μετά τις αποκαλύψεις του #metoo

Μια γυναίκα τον κατήγγειλε πως την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν αυτή ήταν σε ηλικία 10 χρονών

THE NERDSTREAM

24 Οκτωβρίου 2017

Aνεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχουν πάρει οι αποκαλύψεις μετά το σκάνδαλο Weinstein και την πρωτοβουλία #metoo που ακολούθησε. Αυτή τη φορά είναι (ξανά) ο Ρόμαν Πολάνσκι στο επίκεντρο των κατηγοριών καθώς η καλλιτέχνις Μάριαν Μπάρναρντ έρχεται να καταγγείλει με τη σειρά της το διάσημο σκηνοθέτη πως την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε πως ο Πολάνσκι έχει μια καταδίκη εις βάρος του για το βιασμό μιας 13χρονης το 1977, η οποία επιδικάστηκε την ίδια χρονιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μπάρναντ κατήγγειλε τα εξής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter:

Ο Ρόμαν Πολάνσκι με φωτογράφησε γυμνή και με ένα γούνινο παλτό στο Μαλιμπού, ήμουν 10 χρονών. Στη συνέχεια έκανε κι άλλα. Αυτό τελειώνει εδώ.”

Η καλλιτέχνις είπε πως η μάνα της την πήγε για να συναντήσει τον Πολάνσκι το 195. “Υπήρχαν κάποια βράχια εκεί και με φωτογράφισε πάνω σε αυτά τα βράχια. Στην αρχή πίστευα πως απλά θα πάω στην παραλία με τη μάνα μου. Ήμασταν εκεί για λίγο μόνες μας και μετά ήρθε κι αυτός. Μου εξήγησε πως αυτός ο άντρας ήθελε να με φωτογραφήσει σε αυτό το γούνινο παλτό. Νόμιζα πως θα μπω σε κάποιο περιοδικό ή κάτι τέτοιο.”

Ο Πολάνσκι δήλωσε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου το 1977 και έμεινε 42 μέρες στη φυλακή, καθώς πίστευε πως η αποδοχή της ενοχής του θα τον γλίτωνε από τη φυλακή. Τότε έμαθε πως ο δικαστής για την υπόθεσή του δε θα δεχόταν μια τέτοια συμφωνία και διέφυγε από τη χώρα. Δεν έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ από τότε.

Η Μπάρναρντ είχε κι άλλα να πει στην εφημερίδα The Sun:

Πρώτα με φωτογράφιζε με το μπικίνι και όταν φόρεσε το παλτό μου είπε να βγάλω το πάνω μέρος του μπικίνι, με το οποίο δεν είχα πρόβλημα καθώς ήμουν 10 χρονών και συχνά έτρεχα τριγύρω χωρίς αυτό.”

Στη συνέχεια όμως ήθελε να βγάλω και το κάτω μέρος – άρχισα να νιώθω πολύ άβολο. Τότε σε κάποιο σημείο συνειδητοποίησα πως η μητέρα μου είχε φύγει. Δεν ξέρω που είχε πάει και δεν τη θυμάμαι να φεύγει αλλά δεν ήταν πλέον εκεί. Τότε με παρενόχλησε.”

Η καλλιτέχνης αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα της να μιλήσει όταν είδε άλλες γυναίκες να μιλούν για τις δικές τους δύσκολες στιγμές με το Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. “Ένιωθα πολύ άσχημη που είχα μείνει σιωπηλή όλο αυτό το διάστημα ενώ όλες αυτές οι γυναίκες έβγαιναν μπροστά και σκέφτηκα πως δε μπορώ να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ξέροντας ότι ξέρω – και έχοντας περάσει αυτά που πέρασα – και να μη μιλάω.”

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο κι άλλες γυναίκες βγαίνουν μπροστά για να μιλήσουν, το έργο για τις επόμενες θα διευκολύνεται σημαντικά.

 

Best of internet