Quantcast

Έφυγε στα 73 της η ηθοποιός και μούσα των Rolling Stones Ανίτα Πάλενμπεργκ

Η ηθοποιός και μοντέλο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το συγκρότημα ενώ απέκτησε και τρία παιδιά με τον Κιθ Ρίτσαρντς

THE NEWSROOM

14 Ιουνίου 2017

Έφυγε χτες από τη ζωή η Ανίτα Πάλενμπεργκ . Η ηθοποιός, μοντέλο, σύντροφος και πηγή έμπνευσης των Rolling Stones πέθανε σε ηλικία 73 ετών ενώ είναι ακόμη άγνωστη η αιτία θανάτου της.

Η Πάλενμπεργκ γεννήθηκε στην Ιταλία και πριν γνωρίσει το διάσημο συγκρότημα είχε ήδη πίσω της μια επιτυχημένη καριέρα ως μοντέλο, έχοντας γίνει εξώφυλλο και στη Vogue. Eίχε επίσης και μια καριέρα ως ηθοποιός. Οι πιο γνωστές στιγμές της ήταν ως η αντίπαλος της Τζέιν Φόντα στο “Barbarella” του Ροζέ Βαντίμ και ο ρόλο της στο Performance των Ντόναλντ Κάμελ και Νίκολας Ρεγκ το 1970 μαζί με το Μικ Τζάγκερ.

Όταν το 1965 μετά από μια συναυλία στο Μόναχο γνώρισε στα καμαρίνια τους τους Rolling Stones, ξεκίνησε μια σχέση πολλών χρόνων με το συγκρότημα που περιλάμβανε μια αρχική σχέση με τον Μπράιαν Τζόουνς και ένα σύντομο φλερτ αργότερα με το Μικ Τζάγκερ, τους οποίους όμως άφησε για ένα μακροχρόνιο δεσμό με τον κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Φημολογείται δε ότι είναι το πρόσωπο για το οποίο έχουν γραφτεί τα “Angie” και “You Got The Silver”.

Η θυελλώδης σχέση της με το Ρίτσαρντς αλλά και τα άλλα μέλη της μπάντας την έκανε μούσα του συγκροτήματος. H Πάλενμπεργκ μάλιστα υποτίθεται πως έχει κάνει και δεύτερα φωνητικά στο “Sympathy For the Devil”. Η Ανίτα μοιράστηκε την άγρια ζωή της ροκ μπάντας με τον Κιθ Ρίτσαρντς αποκτώντας εθισμό στην ηρωίνη αλλά τελικά κατάφερε να τον ξεπεράσει μαζί με το σύντροφο της.

Οι δυο τους εντέλει χώρισαν το 1980, αλλά όπως ο ίδιος ο Ρίτσαρντς έχει πει σε συνέντευξή του, το συναίσθημα παρέμεινε:

«Μου αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες. Και με την Ανίτα, ήξερες ότι τα βάζεις με μια βαλκυρία – εκείνη που αποφασίζει ποιος θα πεθάνει στη μάχη.

Ήταν δύσκολο. Παράλληλα, υπάρχει μια υποβόσκουσα αγάπη που ξεπερνά όλα τα άλλα πράγματα. Και τώρα είμαστε υπερήφανοι παππούδες, κάτι που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνει»

 

Την είδηση σχολίασε στο Instagram η ηθοποιός Stella Schnabel, με τα εξής λόγια:

«Δεν έχω γνωρίσει ξανά γυναίκα σαν εσένα Ανίτα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σε αυτό το σύμπαν σαν εσένα, κανείς δεν με έχει καταλάβει ποτέ τόσο καλά. Μου έδειξες τη ζωή και τον εαυτό μου και πώς να μεγαλώσω και να γίνω και να υπάρξω με όλα αυτά…

Σε ευχαριστώ για τα πιο σημαντικά μαθήματα, επειδή ήταν καθοριστικά. Όλοι τραγουδάμε για σένα, όπως σου άρεσε»

H Πάλενμπεργκ στο “Barbarella”:

(πηγή)

 

 

 

 

Best of internet