Quantcast

Άμπαλη φωτοσοπιά τελικά η από κοντά συνάντηση της Πέμης Ζούνη με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λι (PHOTO)

Ένα google search αρκούσε για να αποκαλυφθεί

LUBEN CREW

21 Φεβρουαρίου 2017

Το στόρι λοιπόν είναι το εξής: Υποτίθεται πως η Πέμη Ζούνη, όπως η ίδια ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες, θα συνεργαζόταν με το γνωστό Ανγκ Λι,  ο οποίος θα ήταν ο σκηνοθέτης της στον μονόλογο «…και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου. Η Π. Ζούνη είναι μια γνωστή ηθοποιός, ο Ανγκ Λι ένας πασίγνωστος σκηνοθέτης, όλα καλά ως εδώ.

Η ίδια μάλιστα δηλώνει το εξής, μιλώντας στην Καθημερινή πως «δούλεψαν από κοντά αλλά και εξ αποστάσεως μέσω Skype με την Ελληνίδα πρωταγωνίστρια, για την πρώτη του σκηνοθεσία στο θέατρο και στην Ελλάδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»

Τα πράγματα αρχίζουν να στραβώνουν όταν καταρχήν οι δημοσιογράφοι μαθαίνουν από το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης πως κανένας από τους υπαλλήλους δεν έχει δει το σκηνοθέτη από κοντά, αν και το πιο λογικό θα ήταν να τον έχουν πετύχει κάπου. To πράγμα γίνεται ακόμη πιο περίεργο καθώς στην ίδια συνέντευξη, η κ. Ζούνη δηλώνει πως:

«Στον Λι άρεσε ο λόγος του Ακη Δήμου. Σε μία από τις οντισιόν διάβασα το “…και Ιουλιέτα” σε επίσημη αγγλική μετάφραση που του είχα στείλει. Όταν ήρθε η πρότασή του πριν από το καλοκαίρι, “θέλω να σε σκηνοθετήσω σ’ αυτό”, ήταν ένα δώρο Θεού»

Και λίγο παρακάτω:

«Μην παρασύρεστε από το γλυκό, ευγενικό χαμόγελο του Ταϊβανού σκηνοθέτη. Είναι δυσεύρετος, κλειστός, δεν εκτίθεται στα social media, αποφεύγει τις φωτογραφίες.»

Παρόλαυτα, ενώ υποτίθεται ο Λι είναι ντροπαλούλης κλπ, εμφανίζονται δύο φωτογραφίες που περιλαμβάνουν τόσο το διάσημο σκηνοθέτη από την Ταϊβάν όσο και την ελληνίδα ηθοποιό. Οι φωτογραφίες αυτές κοινοποιήθηκαν με επίσημο τρόπο, ενώ ανέβηκαν και στη σελίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.

Oπότε κάποιος υποψιασμένος δημοσιογράφος προβληματίζεται αρκετά ώστε να ερευνήσει τις φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο Μανώλης Βαμβούνης γράφει στο Gkoultoura:

«Ήρθε τελικά ο Ang Lee Αθήνα να σκηνοθετήσει την Πέμη Ζούνη στον κλασσικό μονόλογο του Άκη Δήμου για μια 50χρονη Ιουλιέττα η οποία επέζησε του τέλους του σαιξπηρικού δράματος;

Ίσως να μην ήρθε, ούτε σε πρόβες, ούτε καν στην πρεμιέρα, μου λένε οι πηγές μου – αλλά ναι, συνεργάστηκε σίγουρα με κάποιο τρόπο, και δεν το λέω μόνο επειδή κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αποδεικτήριες σέλφι των δυο τους μαζί σε γραφεία ή μπροστά σε αρχαία (οι οποίες όμως με ένα πρόχειρο google image search δημιουργείται η υπόνοια πως ίσως είναι φωτοσοπαρισμένες).»

Πράγματι, και οι δύο φωτογραφίες της ηθοποιού και του σκηνοθέτη είναι φωτοσοπαρισμένες:

Δυστυχώς για το τσακάλι που έκανε το promotion της Πέμης Ζούνη, και ένα απλό search image στο Google αρκεί τη σήμερον ημέρα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Καθώς διάφοροι άρχισαν να κατηγορούν το Ίδρυμα πως διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες, προφανώς το Μ. Κακογιάννης με ανακοίνωσή του είπε πως δεν ελέγχει αναλυτικά τις φωτογραφίες που του στέλνουν οι φιλοξενούμενοί του καθώς τους εμπιστεύεται, με λίγα λόγια βγάζοντας στη σέντρα την ηθοποιό πως ακυρώνει αυτή την εμπιστοσύνη.

Βασική και αναντικατάστατη αρχή της λειτουργίας του Ιδρύματος, είναι να εμπιστεύεται τους έλληνες και ξένους συνεργάτες και φιλοξενούμενούς του και να μην αμφισβητεί το περιεχόμενο των προτάσεων που καταθέτουν, περιλαμβανομένων και των συντελεστών τους. Στη συνέχεια, αξιολογεί τις προτάσεις με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα τους και τους καταστατικούς του σκοπούς.

[…]

Όπως ακριβώς συμβαίνει κατά την πάγια πρακτική για τις φιλοξενούμενες παραγωγές, το Ίδρυμα προώθησε το φωτογραφικό και λοιπό προωθητικό υλικό που παρέλαβε από την κυρία Ζούνη και την εταιρεία παραγωγής της εν λόγω παράστασης.

Ενώ δήλωσε επίσης πως γι’αυτό το φιάσκο αφενός θέλει μια απάντηση, αφετέρου μπορεί να το τραβήξει και παρακάτω για την εξαπάτηση που υπέστη.

Ασφαλώς το θέμα που προέκυψε από τα δημοσιεύματα είναι σοβαρό και για το λόγο αυτό το Ίδρυμα έχει ήδη προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να παρασχεθούν οι οφειλόμενες απαντήσεις και επιφυλάσσεται για κάθε περαιτέρω ενέργειά του.

Το δίδαγμα είναι, άμα είναι να προσπαθήσεις να πουλήσεις φούμαρα, τουλάχιστον κάντο καλά.

Best of internet