Quantcast

Ελληνοαμερικανός θα ανοίξει βίντεο κλαμπ με 14.000 κασέτες του Jerry Maguire γιατί μπορεί

Η βιντεοκολλεκτίβα του Dimitri Simakis είχε φτιάξει Jerry Maguire θρόνο από βιντεοκασέτες, ενώ έχει στα σκαριά και αντίστοιχη πυραμίδα

Bobol Gordello

18 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνοαμερικανός ετοιμάζεται να ανοίξει “βίντεο κλαμπ” για τις ανάγκες έκθεσης στο Los Angeles το 2017, “βίντεο-κλαμπ” που θα διαθέτει 14.000 αντίτυπα της ταινίας του 1996 “Jerry Maguire” με τον Tom Cruise. Καμία λογική έτσι;

jerry-maguire

Κι όμως, ο Dimitri Simakis είναι μέλος μιας βιντεοκολλεκτίβας ονόματι “Everything Is Terrible!”, η οποία μαζεύει υλικό από παλιές βιντεοκασέτες, το επεξεργάζεται και δημιουργεί ιδιαίτερα πρωτότυπα, χιουμοριστικά και καλτ βιντεοκλίπ. Μια από τις αγαπημένες τους ταινίες για το σκοπό αυτό είναι και ο “Jerry Maguire”, με βιντεοκασέτες της οποίας είχαν φτιάξει ένα θρόνο το 2014.

jerry1

Οι φανς της βιντεοκολλεκτίβας δε σταμάτησαν να στέλνουν τα τελευταία 8 χρόνια βιντεοκασέτες του “Jerry Maguire”, με αποτέλεσμα, πλέον, ο Simakis και οι φίλοι του να μπορούν να υλοποιήσουν το “Jerry Maguire video-store” ως εικαστικό δρώμενο. Το οποίο δε θα ναι παρά το πρελούδιο για τη μεγάλη “Jerry Maguire” πυραμίδα που σκοπεύουν να χτίσουν στην κολλεκτίβα, στην έρημο μεταξύ Los Angeles και Las Vegas.

Ο Simakis εξηγεί τι παίζει αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα, εξηγώντας πως ο σκοπός της κολλεκτίβας είναι να φτιάχνει “σούπα σκουπιδιών” από “μηντιακά ξεράσματα”:

Παίρνουμε τα μέσα που βρίσκονται σε μαζική κατανάλωση, μέσα των οποίων οι άνθρωποι έχουν ασαφείς αναμνήσεις από την εποχή του σχολείου. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μας και τα ξερνάμε απάνω σας>

Όσο για την εμμονή με το “Jerry Maguire”, εξηγεί:

Βλέποντας χιλιάδες Τζέρηδες επανενωμένους θα καταστρέψει μια και καλή την αντίληψη που είχε πριν κάποιο καιρό το κοινό για την κουλτούρα, τα σκουπίδια και την ύπαρξη ως ολότητα. Οι Τζέρηδες είναι ένα όμορφο πράγμα.

Προς πληροφόρησή σας, η ταινία του Cameron Crowe και φετίχ του Simakis είχε πιάσει κορυφή στο box office με το που βγήκε, αλλά κατέχει ρεκόρ, όντας η η No. 1 ταινία με τις λιγότερες εισπράξεις. Γνωστές ατάκες της: “Show me the money” και “You had me at hello”. Καλή επιτυχία στο Simakis και το επιτελείο του.

Best of internet