Quantcast

Μελοποιώντας τους φόνους (μέρος I)

Kι ήρθες πάλι πίσω σαν τον δολοφόνο

ladykiller

22 Ιουνίου 2013

 
 

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο αφροαμερικανός Lee Shelton θα πάρει το ψευδώνυμο “Stagger Lee” από το “stag” που σήμαινε «ο άνδρας χωρίς φίλους» ή από ένα ποταμόπλοιο ή από τον καπετάνιο ενός ποταμόπλοιου.

Ήταν γνωστός στην περιοχή ως ένας εκ των “Macks”, μιας ομάδας νταβατζήδων οι οποίοι φορούσαν έντονα ρούχα για να ξεχωρίζουν ενώ ήταν και αρχηγός μιας (τουλάχιστον) αμφιλεγόμενης πολιτικής οργάνωσης.
Τα Χριστούγεννα του 1895 τα έπινε με τον William “Billy” Lyons στο Bill Curtis Sallon, όταν κάποια στιγμή ο δεύτερος πήρε το καπέλο του Stagger Lee και έκανε να φύγει. Η ιστορία έδειξε πως ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσαν να του κάνουν –μια φίλη μου παθαίνει το ίδιο αν της πάρεις την χαρτοπετσέτα- και έτσι τον πυροβόλησε, πήρε το καπέλο του και έφυγε κύριος αφήνοντας τον άλλο να υποκύψει στα τραύματά του.

 
 

 
 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 οι αρχές κατάφεραν επιτέλους να συλλάβουν τον Στραγγαλιστή της Βοστώνης ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή είχε αφαιρέσει την ζωή 13 γυναικών.
Παρά την ομολογία του Albert De Salvo το δικαστήριο έκρινε πως υπήρχε τουλάχιστον άλλος ένας δολοφόνος.
Καταδικάστηκε σε ισόβια και 4 χρόνια πριν τον θάνατό του οι Rolling Stones ηχογράφησαν το Midnight Rambler.

 
 

 
 

Στην ιστορία του εγκλήματος κανένας δεν έχει προξενήσει περισσότερο φόβο από τον Peter Kurter ή αλλιώς τον Βρικόλακα του Dusseldorf της εποχής του μεσοπολέμου (τουλάχιστον αυτό αναφέρει το crime library).
Ο Peter πέρασε την παιδική του ηλικία στα προάστια της Κολωνίας, σε μια φτωχή οικογένεια με 14 παιδιά και αυτόν τον μεγαλύτερο από αυτά, με πατέρα έναν αλκοολικό σαδιστή που βίαζε την μητέρα και την μικρότερη αδερφή του.
Μεγαλώνοντας πειραματίστηκε με ζώα στα οποία ασελγούσε, τα οποία και τμαχαίρωνε καθώς έφτανε σε οργασμό. Γρήγορα ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και άρχισε να κακοποιεί και εκείνος με τη σειρά του την αδερφή του.
Σε νεαρή ηλικία σκότωσε πρώτη φορά δυο συμμαθητές του που είχαν την ατυχία να πάνε μαζί για μπάνιο.
Κατηγορήθηκε για σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες ενηλίκων και ανηλίκων, με αποκορύφωμα την περίοδο Φεβρουαρίου-Νοεμβρίου του 1929.
Ομολόγησε 79 αδικήματα αλλά καταδικάστηκε μόνο για τα 9 δολοφονίες και 7 απόπειρες.

 
 

 
 

Για τον Jeffrey Dahmer ή αλλιώς τον Κανίβαλο του Milwaukee είπανε ένα τραγουδάκι οι Christian Death το 1994.
Ο Jeffrey δύο χρόνια πριν, το 1992, ομολόγησε τον βιασμό, τις δολοφονίες και τον διαμελισμό 17 αγοριών και νεαρών ανδρών ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για νεκροφιλία και κανιβαλισμό.
Πέθανε δύο χρόνια μετά από τραύμα στο κεφάλι ενώ εξέτιε την ποινή του: 15 φορές ισόβια.

 
 

http://www.youtube.com/watch?v=I405U-3miqc

 
 

Ο Gary Mark Gilmore έγινε γνωστός γιατί απαίτησε ο ίδιος την εκπλήρωση της θανατικής ποινής ύστερα από δύο δολοφονίες στην πολιτεία της Utah. Έτσι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εκτελέστηκε ύστερα από 10 χρόνια στην Αμερική.

 
 

http://www.youtube.com/watch?v=Gu2UGgG9CAM

 
 

To Cocaine Blues είναι η ιστορία ενός άνδρα, του Willy Lee, που επί την επήρεια του ουίσκι και της κοκαΐνης σκότωσε την σύζυγό του και καταδικάστηκε σε 99 χρόνια φυλακή.
Το έγραψε και το τραγούδησε, με την μπάντα W.A. Nichol’s Western Aces, ο T. J. “Red” Arnall ενώ kai αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες το διασκεύασαν. Ένας από αυτούς ο Johnny Cash που στην συναυλία την οποία έδωσε στις φυλακές Folsom αντικατέστησε τον στοίχο “ninety-nine years in the San Ouentin pen” σε “ninety-nine years in the Folsom pen”.

 
 

 
 

Ένα τραγούδι γράφτηκε και για τους έφηβους Eric Davis Harris και Dylan Bennet Klebold που στις 20 Απριλίου του 1999 αυτοκτόνησαν στην βιβλιοθήκη του λυκείου Columbine, εκεί όπου είχαν σκοτώσει τα 10 από τα 13 θύματά τους.

 
 

 
 

To Suffer Little Children τραγούδησαν οι The Smiths εμπνεόμενοι από τους βιασμούς και τις δολοφονίες των Pauliane Reade, John Kilbride, Keith Bennett, Lesley Ann Dowrey και Edward Evans ηλικίας 10 έως 17 ετών, από το ζευγάρι Ian Brady και Myra Hindley.

 
 

 
 

Για τον David Berkowitz ή αλλιώς Son of Sam έχουν γραφτεί αρκετά τραγούδια.
Καταδικάστηκε για 6 δολοφονίες αν και θεωρήθηκε υπεύθυνος για πολλές περισσότερες.
Έμεινε στην ιστορία από τα περίεργα γράμματα που έστελνε στην αστυνομία και τα media ύστερα από κάθε του επίθεση.

 
 

 
 

Για τον Χασάπη του Rostov, Andrei Chicatilo, οι Slayer τραγουδούν το Psychopath Red.
Από το 1978 έως το 1994 όπου τον έπιασαν κακοποίησε και δολοφόνησε τουλάχιστον 52 γυναίκες και παιδιά.
Το κομμουνιστικό καθεστώς αρνούμενο να δεχθεί πως κάτι τόσο δυτικό, όπως ένας κατά συρροή δολοφόνος δρούσε στην χώρα τους, ήταν υπεύθυνο που για πολλά χρόνια διέφυγε της σύλληψης.

 
 

 
 

Και κλείνει το πρώτο μέρος με δύο τραγουδάκια.

 
 

 
 

A.T.W.A. είναι το ακρωνύμιο των Air, Trees, Water, Animals και All the Way Alive, μιας οικολογικής φράσης του Charles Manson που μαζί με τους οπαδούς του και κυρίως τις Lynette Fromme και Sandra Good το χρησιμοποιούσαν για να αναφερθούν στις δυνάμεις που κρατούν σε ισορροπία τη Γη.

 
 

 
 

Best of internet