Quantcast

Ενοριοβίζιον: To πρώτο Χριστιανικό talent show για παιδάκια διοργανώνει ο Μητροπολίτης των Τρικάλων

Τα χριστιανόπουλα θα μπορούν να μαλλιοτραβηχτούν μεταξύ τους για το πρώτο βραβείο σε έντεχνο, παραδοσιακό ή ελαφρολαϊκό στυλ

felix

23 Νοεμβρίου 2016

Kαθώς είναι φανερό πως προσπαθούμε να γίνουμε ΗΠΑ (Μαύρη Παρασκευή, Halloween, σε λίγο θα γιορτάζουμε και την 4η Ιουλίου), όλοι προσπαθούν να γίνουν πρωτοπόροι στην εισαγωγή στοιχείων από τη ‘Murica που αγαπάμε, τη χώρα των τηλεευαγγελιστών και των reality/talent show. Τι λείπει λοιπόν; Σωστά μαντέψατε, ένα χριστιανικό ριάλιτι.

afisa-diagonismou

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου event, με τίτλο “1ος Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού” έχει ο ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, από τον πάντα πρωτοποριακό νομό Τρικάλων. Ο σκοπός του talent show δεν είναι να μαλλιοτραβηχτούν τα παιδάκια, αλλά:

«Nα αναδείξουν το ενδεχόμενο ταλέντο τους στο τραγούδι, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Να οδηγηθούν από το Εγώ στο Εμείς, από το άτομο στην κοινωνία των προσώπων, από τη Μονωδία στην Χορωδία και στη συλλογική δημιουργία. Οι μεγάλοι και οι μικροί να διακρίνουν με ευαισθησία και εκτίμηση τις ικανότητες των άλλων και να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και αγάπη τα χαρίσματα του άλλου».

Παρόλαυτα, δε θα καταφέρουν όλα τα παιδάκια να προκριθούν καθώς ο κανονισμός λέει πως στο πρώτο στάδιο  κάθε ενορία, κατηχητικό σχολείο κλπ θα επιλέξει κατά την κρίση της τα παιδιά που θα προκριθούν στο δεύτερο στάδιο και στο δεύτερο τα παιδιά που θα προκριθούν από κάθε ενορία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό μεταξύ των παιδιών όλων των ενοριών.

Άρα έχουμε μια Eurovision μεταξύ ενοριών. Θα μπορούσε να ονομαστεί και Enoriovision, σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών όπως κατηγορίες τραγουδιών: Παιδικά, έντεχνα, παραδοσιακά, ελαφρολαϊκά, ελληνικού κινηματογράφου κλπ.

To πρόγραμμα σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να εκπροσωπήσετε το κατηχητικό σας θα πάει ως εξής:

  1. Πρώτο live, 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μητρόπολης (Κάλαντα)
  2. Δεύτερο live 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών
  3. Τρίτο live, 26 Μαρτίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Δημοτικά τραγούδια)
  4. Τέταρτο live, Απρίλιος και Μάιος 2017. (Εγκώμια Μ. Παρασκευής και Θεία λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή και άνευ διαγωνισμού)
  5. Πέμπτο live, 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου Τελικός – απονομή αναμνηστικών.

Για την ιστορία ελπίζουμε η Παναγία να μην κάνει διακρίσεις και να κερδίσει ο καλύτερος.

Best of internet