Quantcast

Kερδίστε προσκλήσεις για το 1o Athens Ska! Festival που γίνεται την Κυριακή στο ΑΝ

Με Skarface, The Offenders, Aggressors BC, Bluebeat Company και The Contenders

LUBEN CREW

4 Οκτωβρίου 2016

Παράπονο δεν έχουμε, παίζουν πολλά αξιόλογα μουσικά φεστιβάλ σ’αυτή την πόλη, για όλα τα γούστα. Σε ρωτάμε όμως φίλε αναγνώστη, κάποιο ska φεστιβάλ παίζει;
H σωστή απάντηση είναι “πλέον ναι” διότι το 1ο Αthens Ska! Festival ΣΚΑει (γαμάτο;) την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο ΑΝ, κι αναμένεται να γίνει της μουρλής.

ska fest poster

Αν θες κι εσύ να παραβρεθείς στην εν λόγω εκδήλωση αλλά δε θέλεις να πληρώσεις εισιτήριο, στείλε μας ένα μέιλ με τα στοιχεία σου και subject “SKA” στο [email protected] και μπες στην κλήρωση για να διεκδικήσεις 2 προσκλήσεις. Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη στις 20:00 και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με μέιλ.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ήχοι Ska, 2Tone, Rocksteady θα γεμίσουν το ιστορικό υπόγειο του An club στα Εξάρχεια στο πρώτο SKA Festival της Αθήνας.
Πέντε ξεχωριστές μπάντες από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα θα μας χαρίσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία και θα ταξιδέψουν τον κόσμο, κάθε μια με τον δικό της τρόπο, στον μαγικό κόσμο της SKA μουσικής. Αφθονη μπύρα από την μικροζυθοποιία ΣΟΛΟ Vespes από το Αthens vespa club, merchandising από το Monsterville, μουσικές από τον DJ John Matto και πολύ πολύ SKA μουσική.

Το line up του φεστιβάλ: Skarface (France), The Offenders (Ιtaly), Aggressors BC (Belfast City) (Ireland), Bluebeat Company (Τhessaloniki), The Contenders (Athens)

Skarface (France)

sddd

Οι Skarafe είναι μια third wave ska band και δημιουργήθηκαν το 1991 στην Γαλλία. Έχουν πραγματοποήσει περισσότερες από 1.200 συναυλίες, σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά. Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 14 albums, singles και EPs.

The Offenders (Italy)

2222

Οι The Offenders δημιουργήθηκαν το 2005 στην Ιταλία αλλά από το 2009 η βάση τους είναι το Βερολίνο. Αποτελούν ένα από τα πιο ενεργητικά και δυναμικά σχήματα της SKA μουσικής σκηνής με επιρροές από 2tone ska και mod79 μέχρι rocksteady και rockabilly. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχουν περιοδεύσει στην Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκωτία, Ιρλανδία και Ισπανία. Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 11 albums, singles και EPs.

Aggressors BC (Ireland)

33333

Οι Aggressors BC (Belfast City) δημιουργήθηκαν στο Belfast το 2009. Έπαιξαν το πρώτο τους live «ανοίγοντας» τον Vic Ruggerio και έχουν μοιραστεί την σκηνή με ονόματα όπως τους Pama International, The Slackers, Les Skalopes, RDF, Steve Ignorant, Smoke like a Fish, Beer Beer Orchestra και άλλους. Παίζουν μια μύξη up-tempo, energetic ska καθώς και reggae και bass heavy dub.

Bluebeat Company (Thessaloniki)

44444

Οι Bluebeat Company ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη τέλη του 2014, αρχικά από τέσσερα άτομα για να καταλήξουν στα έξι! Η μουσική τους αφορά κυρίως το λεγόμενο root ska της δεκαετίας του 60 στην Τζαμάικα και περιλαμβάνει γενικά ska, skinhead reggae και rocksteady ήχους. Το όνομα της μπάντας παραπέμπει σε αυτό το είδος της πρώιμης ska. Έχουν κυκλοφορήσει ένα demo αποτελούμενο από πέντε τραγούδια με τίτλο “A Bottle Named Lucy” και μόλις ετοίμασαν έναν split δίσκο με τους Contenders.

The Contenders (Athens)

Οι Contenders προέκυψαν τον χειμώνα του 2013 στην Πλατεία Βάθης. Αρχές του 2016 η μπάντα ηχογράφησε πέντε κομμάτια για split 12ιντσο δίσκο με τους συνοδοιπόρους Bluebeat Company. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την αυτοσχέδια Uppercut Records. Οι Contenders είναι 7 στον αριθμό και ασχολούνται με το να εντάξουν soul στοιχεία στις σκα και ροκστέντι συνθέσεις τους.

An Club Σολωμού 13-15 – Εξάρχεια, Αθήνα 2103305056
Hμερομηνία: 9 Οκτωβρίου 2016
Έναρξη 19:00
Είσοδος: 15 ευρώ προπώληση, 17 ευρώ ταμείο
Σημεία προπώλησης: The Local PubRhythm RecordsSyd RecordsKonio the barSpiti Cocktail BarWhite Monkey

Best of internet