Quantcast

Ενότητα ακαδημαϊκών σπουδών για τη Eurovision εισάγει το Πανεπιστήμιο της Μάλτας

Μια μεγάλη τομή για την ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή κοινότητα

Bobol Gordello

18 Σεπτεμβρίου 2016

“Πού πέρασε ο Κωστάκης, Μαρία μου;”

“Καλών Τεχνών ήθελε το παιδί, αλλά δεν το πιασε και θα το στείλουμε να σπουδάσει Eurovision στη Μάλτα”

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7-83-696x357

Να μια πιθανή συζήτηση μεταξύ Ελληνίδων μανάδων σε κάποια χρόνια από τώρα, όταν θα χει πια φτάσει σε ικανά επίπεδα αναγνωρισιμότητας η νέα ενότητα σπουδών που θα εγκαινιάσει το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, με τίτλο “Interpreting Music Culture: Multimodality, MTV & Eurovision”, με αφετηρία το επόμενο εξάμηνο.

rakintzis-eurovision

Η στροφή στη μελέτη του φαινομένου Eurovision, βέβαια, δεν είναι καινούρια, καθότι από το 1990 η επιστημονική κοινότητα έχει στραφεί προς το Champions League του τραγουδιού, τόσο σε επίπεδο μελέτης όσο και διδασκαλίας. Μια από τις πιο γνωστές σχετικές μελέτες ήταν αυτή των Daniel Dayan και Elihu Katz που παρουσιάζουν το διαγωνισμό με τον επιστημονικό όρο “Διακοπές μαζικής επικοινωνίας”, με την έρευνα να καταλήγει στο ότι τέτοιου είδους προγράμματα “επιτρέπουν στους τηλεθεατές να αισθάνονται μέρος της παράστασης κάτι που δίνει στον διαγωνισμό έναν ιστορικό σεβασμό”.

maxresdefault (8)

Η επίσημη ιστοσελίς της Eurovision αναφέρει χαρακτηριστικά:

Από την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε ο διαγωνισμός έχουν γραφεί πολλά επιστημονικά άρθρα κι έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διδασκαλίας σε διάφορους τομείς. Έχουν γραφεί πολλά βιβλία και ο αριθμός των μαθητών και φοιτητών που επιλέγουν την Γιουροβίζιον ως πεδίο μελέτης και έρευνας συνεχώς αυξάνεται, καθώς όπως φαίνεται προσφέρει απεριόριστες επιλογές.

Ευκαιρία, λοιπόν, να δούμε τη Δάφνη Μπόκοτα πανεπιστημιακό, φίλες και φίλοι. Μετανοείτε.

αρχείο λήψης

Best of internet