Quantcast

Brian Jonestown Massacre: H μπάντα που δεν ξενέρωσε ποτέ

Τα ρεμάλια από το Σαν Φρανσίσκο έβγαλαν νέο τραγούδι και μας θύμισαν πόσο τους γουστάρουμε

felix

18 Απριλίου 2015

Μόλις τσεκάραμε ότι έχει βγει καινούριο τραγούδι της μπάντας με το καλύτερο όνομα στον κόσμο, των Brian Jonestown Massacre.

 

 

Είναι πάντα ωραίο να μαθαίνεις ότι το οκταμελές συγκρότημα, που από το 1990 παίρνει ναρκωτικά για να γράψει μουσική για να πάρεις ναρκωτικά, συνεχίζει και στο 2015 ακάθεκτο να παράγει το δικό του μείγμα από κιθάρες, σιτάρ, ψυχεδέλεια και λογοπαίγνια:

 

Λίγα πράγματα γι’αυτούς λοιπόν φέτος που κλείνουν τα 25 τους χρόνια και περιμένοντας τον καινούριο τους δίσκο

  • Οι Brian Jonestown Massacre, έχουν σαν ηγέτη και μοναδικό σταθερό μέλος τον εδώ και πολλά χρόνια χαμένο στο διάστημα Anthony Newcombe, ο οποίος σαν το είδωλο του τον Keith Richards κατάφερε να πάρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ναρκωτικά και να μην πεθάνει τουλάχιστον τέσσερις φορές. Φήμες λένε πως τα έχει κόψει και νοικοκυρεύτηκε στο Βερολίνο πλέον με γυναίκα και παιδί, αλλά εμείς δεν τις πιστεύουμε.

tumblr_kthuk0In371qz52aeo1_1280

 

  • Το όνομά τους προέρχεται από μια συνένωση μεταξύ του ονόματος του θρυλικού κιθαρίστα και ιδρυτή των Rolling Stones και μιας τελετουργικής ομαδικής αυτοκτονίας 909 ανθρώπων στη Jonestown της Guyana, για την οποία ευθύνεται ο αρχηγός της Jim Jones.

 

  • Γενικά είναι τόσο οπαδοί του Βrian Jones (και του Keith Richards) που σαν φόρο τιμής στο Their Satanic Majesties Request των Rolling Stones, βάφτισαν τον τέταρτο δίσκο τους Their Satanic Majesties’ Second Request και βάλανε τον Brian Jones στο σήμα τους

3d0-logo-bjm-birna-jonestown-massacre

The-Brian-Jonestown-Mass-Their-Satanic-Maj-485978

  • Οι Brian Jonestown Massacre διατηρούν το ασύλληπτο ότι βγάλανε τους τρεις κορυφαίους δίσκους τους, τα Take It from the Man!, Their Satanic Majesties’ Second Request και Thank God for Mental Illness μέσα σε πέντε (5) μήνες το 1996, από το Μάιο ως τον Οκτώβριο.

 

  • Αυτοί είναι τρεις από τους δεκατέσσερις δίσκους που έχουν βγάλει οι BJM, σε εικοσιπέντε χρόνια καριέρα.

 

  • Έχουν μια μεγάλη παράδοση στους ευρηματικούς τίτλους, όπως πχ

 

 

  • Ένα άλλο μοναδικό ρεκόρ που κατέχουν είναι ότι έχουν καταφέρει να πλακωθούν μεταξύ τους επί σκηνής

 

 

 

  • Έχουν υπάρξει στα μαχαίρια με τους Dandy Warhols (ου ου ουουουουου). Δεν έγινε τίποτα φοβερό, αλλά αφού οι Dandy Warhols κυκλοφόρησαν το Not If You Were the Last Junkie on Earth, οι BJM κυκλοφόρησαν το Not If You Were the Last Dandy on Earth. Βεντέτα με ατάκες τύπου Heroin is so passe.

BJONESn-jonestown-massacre_1304734336539

 

  • H βεντέτα που αναφέρθηκε παραπάνω, μαζί με διάφορα άλλα φοβερά σκηνικά, καταγράφεται στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Dig! του 2004, που σίγουρα αξίζει να δείτε.

https://www.youtube.com/watch?v=gOdLdXtQ8jY

 

  • Eτοιμάζεται και βιβλίο για τη μπάντα, που θα κυκλοφορήσει τέλη του 2015/αρχές του 2016. O τίτλος θα μπορούσε να είναι “Παραλίγο και θα γινόμασταν οι Rolling Stones”

 

  • Παρά τα 25 χρόνια στο κουρμπέτι, τους είδαμε πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρσι το καλοκαίρι σε μια πραγματικά απολαυστική συναυλία.

Best of internet