Quantcast

20 χρονών γίνεται σήμερα το The Fat Of The Land των Prodigy

Ο θρυλικός κάβουρας που άλλαξε για πάντα την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής βγαίνει μια μέρα σαν κι αυτή στα δισκοπωλεία

Χρήστος Πρόεδρος

30 Ιουνίου 2017

Ένα άλμπουμ που βγήκε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, αγαπητοί φίλοι. Εάν δηλαδή ήμασταν στα 80s θα είχε βγει το 60 σα να λέμε και ο λόγος γινεται για το FAT OF THE LAND των Prodigy.

Τα χρόνια περνάνε, γυρναμε και τα σχετικά, αλλά όπως και να χει βρισκόμαστε μια εικοσαετία απ’ όταν το θρυλικό άλμπουμ των Prodigy τάραξε τα νερά της μουσικής σκηνής και αναστάτωσε όλα τα chart σκαρφαλωνοντας στην κορυφή.

Ο δίσκος-ορόσημο της μπάντας από το Essex κυκλοφόρησε το 1997 από την XL Recordings και περιείχε τις επιτυχίες ‘Smack My Bitch Up’, ‘Narayan’, Breathe’, ‘Diesel Power’ και φυσικά ‘Firestarter’, με το τελευταίο να αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα hits του συγκροτήματος.

Το The Fat of the Land είναι το τρίτο άλμπουμ των Prodigy. Κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου του 1997 στο Ηνωμένο Βασίλειο από την δισκογραφική εταιρία XL Recordings, και στη 1 Ιουλίου στις ΗΠΑ από την Maverick Records. Ο τίτλος του προέρχεται από τον παλιό αγγλικό ιδιωματισμό “living off the fat of the land”, που σημαίνει καλή ζωή ή αφθονία. Το άλμπουμ έχει πουλήσει πάνω από 11 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως μέχρι το 2012. Υπεύθυνος για τη σύνθεση όλων των τραγουδιών είναι ο Liam Howlett, σε 2 τραγούδια τα φωνητικά κάνει ο Maxim Reality, ενώ είναι η πρώτη φορά που ο Keith Flint συμμετέχει στο δίσκο, κάνοντας τα φωνητικά σε 4 τραγούδια.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του άλμπουμ, βέβαια, την είχαν παρουσιάσει πριν την κυκλοφορία του The Fat Of Land, ένα χρόνο πριν, σε αυτό το ζηλευτό live:

 

Best of internet