Quantcast

To League of Legends είναι το πιο επιτυχημένο video game για το 2017

Το LoL παρ’ ότι free to play, έρχεται πρώτο στα έσοδα σύμφωνα με νέα έρευνα

Χρήστος Πρόεδρος

8 Αυγούστου 2017

O απόλυτος νικητής των games φαίνεται να είναι (ακόμα) το League Of Legends, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα έσοδα. Σύμφωνα με τις λίστες της εταιρίας SuperData για το 2017 το League Of Legends ξεπερνάει και τα πολύ επιτυχημένα FIFA 17 και GTA V.

Αυτό δεν προκαλεί και τόσο μεγάλη έκπληξη, αφού είναι εδώ και καιρό προφανές ότι τα free to play και τα freemium παιχνίδια στο τέλος επιφέρουν πολύ περισσότερα έσοδα απ’ ότι τα παιχνίδια που εξ’ αρχής διατίθενται με χρηματικό αντίτιμο.

Top 10 παιχνιδιών με περισσότερα έσοδα Πηγή: www.superdataresearch.com

Το League of Legends λανσάρεται στην πρώτη θέση των πλέον επιτυχημένων PC Games, ενώ ακολουθούν παιχνίδια όπως το World Of Warcraft στην 5η θέση και το Counter-Strike: Global Offensive στην 9η θέση.

1. League Of Legends
2. Dungeon Fighter Online
3. Crossfire
4. Fantasy Westward Journey Online II
5. World Of Warcraft
6. World Of Tanks
7. Dota 2
8. Overwatch
9. Counter-Strike: Global Offensive
10. New Westward Journey Online II

Ακόμα και εάν είστε κονσολάκηδες και δεν ασχολείστε με PC gaming είναι κομμάτι δύσκολο να μην έχετε έστω και ένα φίλο που να καίγεται στο LoL. Η Riot Games είχε ανακοινώσει ότι στο League of Legends υπήρχαν 100 εκατομμύρια παίκτες μηνιαίως. Τα έσοδα που έφερναν όλοι αυτοί οι παίκτες δεν βοηθούν μονάχα τα studio παραγωγής να επιβιώνουν (και με το παραπάνω), αλλά τους επιτρέπει να δίνουν και και μεγάλα έπαθλα στα τουρνουά. Εκτός όμως από όλα αυτά τα θετικά που φαίνεται να προσφέρει το τεράστιο fanbase του παιχνιδιού, απ’ την άλλη φαίνεται ότι αυτή η τεράστια δεξαμενή παικτών συχνά ίσως κρατάει το παιχνίδι πίσω. Εάν η Riot Game επιχειρήσει μια αλλαγή στο παιχνίδι, το πιο πιθανό είναι οι παίκτες «να πέσουν να τη φάνε» και ενώ στην ακμή του το LoL ήταν συνεχώς πρωτοποριακό και εφευρετικό, μετά από ένα σημείο τα update και οι αλλαγές σταμάτησαν να είναι τόσο ουσιαστικές.

Πάντως ακόμα και σήμερα φαίνεται ότι το LoL βρίσκεται στην κορυφή, ενώ όπως είχε φανεί στο παρελθόν, πολλοί χρήστες ξόδευαν χιλιάδες δολλάρια το χρόνο για να αγοράσουν επιπρόσθετο υλικό για το παιχνίδι, οπότε δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν που το League of Legends αποδείχθηκε να επιφέρει τόσο υψηλά έσοδα στην Riot Games.

Ελπίζουμε εάν καίγεστε στο LoL τουλάχιστον να μην έχετε ξοδέψει τα άπειρα λεφτά, όπως έπαθαν μερικοί άλλοι. 

 

Best of internet