Quantcast

10 πολύ σημαντικές πληροφορίες για το Crash Bandicoot που επανακυκλοφορεί για PS4

To ιστορικό game των 90’s ξαναβγαίνει remastered, καλύτερο (και δυσκολότερο) για PS4

THE NEWSROOM

6 Ιουλίου 2017

Η επανακυκλοφορία των Crash Bandicoot για το PS4 με όνομα Crash Bandicoot N. Sane Trilogy μας γυρνάει πολλά χρόνια πριν. Το Crash, το οποίο μας έμαθε και το συγκεκριμένο αυτό είδος μαρσιποφόρων ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια που λιώσαμε στο (1ο) Playstation, μαζί με Tekken, Resident Evil, Metal Gear Solid και άλλα, αν και σαν franchise φαινόταν να έχει πεθάνει τελείως.

Crash Bandicoot Bonus Fail

This is heartbreaking 😢 1 like = 1 prayer 🙏

Posted by UNILAD Gaming on Mittwoch, 5. Juli 2017

Τώρα που η remastered συλλογή με τα πρώτα 3 παιχνίδια βρίσκεται στα καταστήματα (και αρκετά πιο δύσκολη, απ’ό,τι διαβάζουμε) πάνω από 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου, μπορούμε να θυμηθούμε 10 trivia για μια από τις πιο κλασσικές platform σειρές:

Ο Crash παραλίγο να ήταν ένα wombat

Οι σχεδιαστές του παιχνιδιού εμπνευσμένοι από τον Ταζ, το διάβολο της Τασμανίας είχαν αποφασίσει ο χαρακτήρας της σειράς να είναι ένα μαρσιποφόρο. Μέχρι να ανακαλύψουν τα bandicoot σε έναν οδηγό με ζώα της Αυστραλίας, ο χαρακτήρας ονομαζόταν Willie the Wombat.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι πλατφόρμας που η κάμερα βρισκόταν πίσω από το χαρακτήρα

Παρότι υπάρχουν κάποιες σκηνές που ο Crash τρέχει προς την κάμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα παιχνίδια πλατφόρμας ήταν συνώνυμα των δυο διαστάσεων που βλέπεις από το πλάι τη δράση. Τα Crash Bandicoot καθιέρωσαν την κάμερα σε τρίτο πρόσωπο.

Oι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν πάρει τη φωνή τους από τον ίδιο άνθρωπο

Ο Μπρένταν ο’Μπρίεν εναι ο άνθρωπος που έχει δώσει τη φωνή του στον ίδιο τον Crash. Έχει κάνει επίσης τη φωνή του Dr Neo Cortex, του Dr Nitrus Brio και άλλων όπως οι Koala Kong και Pinstripe Potoroo.

Οι σκηνές που τρέχει προς την κάμερα μπήκαν για να βλέπετε το πρόσωπο του Crash

Η δημιουργός Naughty Dog θεώρησε πως οι παίχτες δε μπορούν να συνδεθούν με το χαρακτήρα αν δε δουν και το πρόσωπό του. Αυτός είναι και ο λόγος που κατέληξε ο Crash να καταδιώκεται από έναν τεράστιο βράχο.

Υπάρχει λόγος που το μαρσιποφόρο δεν έχει λαιμό

Δεν ξέρουμε πόσοι θυμάστε πως ήταν η τεχνολογία το 1996, αλλά η Naughty Dog διάλεξε να μη βάλει λαιμό στο χαρακτήρα της για να κρατήσει πίξελ έτσι ώστε να βλέπετε με λεπτομέρεια τις εκφράσεις του. Επίσης τον έκανε πορτοκαλί για να ξεχωρίζει από το περιβάλλον! Δύσκολες εποχές.

Ο χορός του Crash προέρχεται από μια κατεστραμμένη γιαπωνέζικη διαφήμιση

Ο χαρακτηριστικός χορός που κάνει το μαρσιποφόρο όποτε τελειώνει μια πίστα προέκυψε από μια …περίεργη ιδέα που είχε το γιαπωνέζικο team για τη διαφήμιση του παιχνιδιού.

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Sony μισούσε το παιχνίδι

Δεν έχουν όλοι ένστικτο στα πάντα. Ο τότε CEO της Sony Κεν Κουταράγκι βοήθησε πολύ το Playstation να γίνει το brand που είναι αλλά τότε αντιπαθούσε το παιχνίδι και το χαρακτήρα του. Ήθελε μάλιστα να μην κυκλοφορήσει το παιχνίδι στο PS1 αλλά έχασε την αντίστοιχη ψηφοφορία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η αρχική μορφή της φίλης του Crash έμοιαζε με την Πάμελα Άντερσον

Παρότι το παιχνίδι απευθύνεται σε κοινό μικρής ηλικίας, για την Tawna, την πρώτη φίλη του Crash οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την γνωστή σεξοβόμβα. Νομίζουμε ότι φαίνεται:

Παραήταν σέξι όμως

Τελικά επικράτησε ο συντηρητισμός. Η μορφή της Tawna κρίθηκε υπερβολικά σέξι για τα τότε ήθη και αντικαταστάθηκε από την σαφώς πιο σεμνή – βαρετή μορφή της Coco Bandicoot. Tι να πεις.

Για πάρτη του ονομάστηκε ένα πραγματικό bandicoot

Και μάλιστα όχι ένα μεμονωμένο μαρσιποφόρο, αλλά ένα ολόκληρο υποείδος της οικογένειας bandicoot. Oι επιστημόνες εκτιμώντας το πόσο φως έριξε ο Crash πάνω στα υποτιμημένα bandicoot, όταν εντόπισαν ένα μέχρι τότε άγνωστο υποείδος σε απολίθωμα, το ονόμασαν Crash Bandicoot.

 O Aku Aku πήρε το όνομά του από ένα εστιατόριο

Η ιπτάμενη μάσκα tiki με όνομα Aku Aku που βοηθά τον Crash σε κάθε παιχνίδι πήρε το όνομα της από ένα πολυνησιακό εστιατόριο κοντά στα σπίτια των developers, όπως έχει πει ο πρώτος εργαζόμενος της εταιρείας Dave Baggett. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο είχε χάλια φαγητό.

 

Best of internet