Quantcast

Aν ψάχνεις ένα μυθιστόρημα με φόντο τη Θύρα 7, το “Xέρι του Θεού” του Philip Kerr είναι ακριβώς αυτό

Δεν είναι τρολιά, έχει και το Καραϊσκάκη στο εξώφυλλο

Bobol Gordello

6 Ιουλίου 2016

Οι ιστορίες του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου φαίνεται πως δε μένουν μόνο εντός συνόρων, αλλά ταξιδεύουν σαν άλλα βαπόρια και δίνουν αφορμές για να γραφούν αστυνομικά παραμύθια, από κείνα που διαβάζουν ποδοσφαιρικά nerd πατεράδες στα παιδιά τους πριν τα στείλουν για νάνι. Παραμύθια με μικρούς το δέμας ήρωες και μεγάλους το δέμας δράκους, χωρίς King’s Landing, septs των 7 Θεών και θρόνους για επίδικα αλλά με Πειραιά, ποδοσφαιρικούς ναούς της 7 και διακινήσεις πετρελαίων και άλλων χρηστικών ειδών.

13625097_10209933447313013_827515265_n.png

Προς τι όλη αυτή η εισαγωγή; Αν παρατηρήσετε καλά στο παραπάνω εξώφυλλο θα δείτε ότι το γήπεδο που εικονίζεται δεν είναι άλλο από το Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, έδρα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, διόλου τυχαίο, μάλιστα, καθότι εκεί και στα πέριξ του Φαληρικού Σταδίου εκτυλίσσονται τα βασικά γεγονότα της πλοκής του έργου του Βρετανού νουάρ συγγραφέα Phillip Kerr, “Το Χέρι Του Θεού”. Πιο αναλυτικά: Αγγλική ομάδα Ρώσου μεγιστάνα κατεβαίνει Φάληρο για να πάρει διπλό από Ευρωγαύρο σε πρεμιέρα Τσου Λου, αλλά ο αστέρας της παθαίνει ντουβρουτζά μέσα στο γήπεδο και αφήνει την τελευταία του πνοή στο φαληρικό στάδιο. Πολλοί μιλάνε για καρδιακή προσβολή, κάτι που έχουμε δει σε διάφορους άτυχους ποδοσφαιριστές κατά καιρούς, αλλά άλλοι μιλούν για οργανωμένο έγκλημα και η υπόθεση αρχίζει να διερευνάται.

Σε ρόλο ντετέκτιβ για την αγγλική πλευρά ο προπονητής της ομάδας του άτυχου ποδοσφαιριστή, Σκοτ Μάνσον, ο οποίος διαδέχτηκε στον πάγκο της Λόντον Σίτι το Ζοάο Ζάρκο, αφού αυτός δολοφονήθηκε κάποιους μήνες πριν. Άνθρωποι που φεύγουν με συχνότητα ανάλογη των εμπλεκομένων της υπόθεσης του NOOR 1, σε μια υπόθεση εμπνευσμένη από το ερεβώδες παρασκήνιο του ποδοσφαιρικού πρωταθλητισμού. Θα καταφέρει ο ρομαντικός υπηρεσιακός προπονητής-ντετέκτιβ να φέρει σε πέρας το στοίχημα της επίλυσης του μυστηρίου ή θα βρεθεί στον πάτο του Σαρωνικού με τσιμεντένια παπούτσια στα πόδια; “Το χέρι Του Θεού” έχει την απάντηση.

Best of internet