Quantcast

Ω σναπ! Μήπως στο τελευταίο επεισόδιο Westworld ψιλοεπιβεβαιώθηκε το fan theory που τριγυρνάει στα ίντερνετς;

Ακολουθεί αναλυτικό recap (γεμάτο spoilers) για το όγδοο επεισόδιο “Trace Decay”

Διονύσης Παππάς

23 Νοεμβρίου 2016

Αισίως φτάσαμε στο 8ο επεισόδιο Westworld (σα νεράκι κυλάει ο χρόνος όταν περνάς καλά στην άγρια Δύση). Eπειδή όπως θα αντιληφθείτε από το κείμενο που ακολουθεί ο είμαι μεγάλος φαν της σειράς, το είδα κιόλας 2 φορές το επεισοδιάκι για να το εμπεδώσω και να μπορώ να το ξεψαχνίσω για εσάς καλύτερα. Βασικά ψέματα λέω, το είδα 2η φορά επειδή την πρώτη νύσταζα (ε, ήταν και 4 το πρωί). Πώς σας φάνηκε όμως που πλέον στη Νοva μπορείς να βλέπεις ό,τι θες -όποτε το θες, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, (ψαχτείτε με Nova Οn Demand) κι έτσι το ξαναείδα σε χαλαρή φάση / τσόκο μαροκάνα χτες; Ωραία, και τώρα που αναλύσαμε πώς πέρασα τον ελεύθερο χρόνο μου τις τελευταίες μέρες, ας μιλήσουμε για το επεισόδιο.

anthony_hopkins_as_dr-_robert_ford___credit_john_p-_johnson_hbo1
To επεισόδιο ανοίγει με μια ευχάριστη συζήτηση μεταξύ του Μπερνάρντ και του Φορντ. Δεδομένου ότι ο πρώτος πρέπει πλέον να διαχειριστεί το ότι (A) δεν είναι άνθρωπος αλλά ρομπότ και (Β) το αφεντικό του τον έβαλε να σκοτώσει την ερωμένη του, όπως είναι αναμενόμενο έχει φρικάρει λίγο τη ζωή του. Ευτυχώς, ο πάτερ ρομπο-φαμίλιας Φορντ είναι εκεί για να τον καθησυχάσει λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να είναι περήφανος για τα απαίσια «συναισθήματα» που βιώνει, αφού ο ίδιος βοήθησε στο σχεδιασμό τους.
Κοινώς, ο χαρακτήρας του Άντονι Χόπκινς έχει περάσει 100% από το «σχεδόν συμπαθής ημίτρελος γέροντας με τάσεις μεγαλομανίας» στο «θεόμουρλος σαδιστής δολοφονός που δε θα ησυχάσει πάρα μόνο όταν έχει σκοτώσει ή τσακίσει ψυχολογικά οποιονδήποτε στέκεται στο δρόμο του αλλά και τους πιστούς του συνεργάτες επειδή γιατί όχι βρε αδερφέ». Λίγο πριν ο Φορντ αναθέσει στον Μπερνάρντ να εξαφανίσει τα ίχνη της δολοφονίας και του σβήσει κάθε μνημή από τη σχέση του με την Tερίσα, μαθαίνουμε μέσα από ένα γρήγορο φλασμπάκ ότι μάλλον ο ίδιος έχει σκοτώσει και την Έλσι (και ποιος ξέρει πόσες άλλες φορές τον έχει βάλει ο Φορντ να κάνει τις βρωμοδουλειές του).

tumblr_inline_ogzquai6qz1t0ijhl_1280

 

Στη συνέχεια, ο Φορντ παρουσιάζει το πτώμα της Τερίσα στο συμβούλιο του Delos και τη Σαρλότ και λέει ότι έπεσε από ένα βράχο καθώς προσπαθούσε να διαρρεύσει πληροφορίες, κι ότι προφανώς εκείνη κρυβόταν πίσω από τη μούφα επίδειξη/ξυλοκόπημα της Κλιμεντίν. Το και-καλά-φιλικό βλέμμα/μαχαιριά του Φορντ στη Σαρλότ είναι μια μικρή στιγμή ηδονής για τους απανταχού λάτρεις της sublte αριστοτεχνίας του Χόπκινς (προσωπικά έκανα rewind τη σκηνή 4 φορές για περισσότερη απόλαυση, επειδή ναι,  η Νova σου δίνει δυνατότητες Pause & Play και Rewind – ψαχτείτε είπαμε). Σα να λέμε, η Σαρλότ θα μπορούσε να βγει λάδι μέσα απ’την ιστορία αλλά φυσικά και δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια και στρέφεται στο βασανισμένο αρτίστα Λι Σάιζμορ με σκοπό να βγάλει τις πληροφορίες που θέλει έξω απ’το πάρκο μέσα απ’το λοβοτομημένο ρομπο-πατέρα της Ντολόρες απ’τα πρώτα επεισόδια. Μπράβο Σαρλότ – είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δε θα πάει στραβά με το να συνεχίσεις να πηγαίνεις κόντρα στον πιο αδίστακτο χαρακτήρα της σειράς και να μπλεχτείς με το ρομπότ που έτρωγε φρίκες before it was cool.

 

jeffrey_wright_as_bernard_lowe___credit_john_p-_johnson_hbo1

Σε άλλα νέα, η Μαεβ, εξακολουθεί να έχει τύχη βουνό δεδομένου ότι οι 2 κολαούζοι της είναι ακριβώς όσο ανέραστοι και χέστες χρειάζεται ώστε να της κάνουν όλα τα χατίρια. Το μοναδικό –προς το παρόν- υπερ-ρομπότ της πιάτσας, στοχεύει όλο και πιο ψηλά και πλέον θέλει χωρίς πολλά-πολλά να βγει έξω απ’το πάρκο. Η μόνη δυσκολία σ’αυτό είναι ότι στο σύστημά της υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός που κάνει μπουμ με το που πατήσει το πόδι της έξω απ’τις εγκαταστάσεις του Westworld αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν έχεις τον άνθρωπο που ξέρει ποια κουμπιά να πατήσει, 100% μέσα στο δαντελωτό βίνταζ βρακί σου (η συντομή βερσιόν είναι ότι ο Σιλβέστερ πρότεινε επιτέλους να της σβήσουν όλα τα δεδομένα μπαγαπόντικα αλλά ο Φέλιξ τον έδωσε με αποτέλεσμα να αποκτήσει μια ωραιότατη μαχαιριά στο λαιμό). Στο εξής, στο σετ υπερδυνάμεων της Μάεβ βρίσκεται και η ικανότητα να ελέγχει τα υπόλοιπα ρομπότ του πάρκου με φωνητικές εντολές. Μια ομορφιά.

 

westworld-2-w529-h3521

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του επεισοδίου είναι μια μικρή νύξη, που ίσως επιβεβαιώνει μια fan theory που τριγυρνάει στα ίντερνετς εδώ και καιρό και θέλει το όλο storyline του Γουίλιαμ και της Ντολόρες να εκτυλίσσεται καμιά 35ριά χρόνια πριν από όλα τα υπόλοιπα, αφού ο Γουίλιαμ είναι στην ουσία ο Man in Black / Eντ Χάρις. Ο λόγος για την τύπισσα που βρίσκουν ανάμεσα στα θύματα μιας επίθεσης ο Μan in Black με τον Τέντι, που δεν είναι άλλη από την Άντζελα, που έδωσε στον Γουίλιαμ τα καουμπόικα ρούχα του στο 2ο επεισόδιο. Ο MiB όχι μόνο την αναγνωρίζει αλλά σχολιάζει ότι είναι και παμπάλαιο μοντέλο, πράγμα που ταιριάζει με τη θεωρία. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε ότι καλή φάση η εμμονική ενασχόληση με μια σειρά στο βαθμό που αποκαλύπτει τις σεναριακές ανατροπές πριν καν σκάσουν, αλλά από την άλλη, πώς θα σας φαινόταν αν απλά βλέπατε τη σειρά χωρίς να λυσσάτε και να τη χαλάτε για όλους εμάς τους υπόλοιπους αγαπητοί φίλοι συνωμοσιολόγοι;

 

https___blueprint-api-production-s3-amazonaws-com_uploads_card_image_291424_06334ff6f15c4f9496932d111913eb1a1

Στο μεταξύ, ο Τέντι αρχίζει (επιτέλους) να γκλιτσάρει κι αυτός και να θυμάται περασμένα σκηνικά με τον MiB, και οι 2 τους δέχονται μια επίθεση από σούπερ τρομακτικούς άντρες του Γουάιατ Ερπ. Ο Γουίλιαμ με τη Ντολόρες ανακαλύπτουν μερικά θύματα των Ghost Nation και μαθαίνουμε ότι στην ουσία την επίθεση είχε οργανώσει ο Λόγκαν (αχώνευτος από την αρχή) και φτάνουν στο μέρος με το θαμμένο εκκλησάκι όπου η Ντολόρες έχει νέα flashbacks που ενισχύουν τη θεωρία των 2 timelines. «Είμαστε στο τώρα;» αναρωτιέται η καλόκαρδη ρομπότα μας, «είσαι αληθινός; Δεν μπορώ να καταλάβω πια». Ούτε κι εμείς φτωχή μου Ντολόρες. Αλλά ελπίζουμε στα επόμενα 2 επεισόδια που μένουν για να τελειώσει η σεζόν να έχουμε χαμπαριάσει λίγο παραπάνω τι γίνεται.

Το ‘Westworld’ προβάλλεται στα Novacinema κάθε Κυριακή στις 4.00  μετά τα μεσάνυχτα ταυτόχρονα με την Αμερική και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22.00

Best of internet