Quantcast

Δύο δημιουργοί της Pixar έφτιαξαν ένα σκοτεινό και συγκινητικό animation για μεγάλα παιδιά (VIDEO)

Επιτέλους, animation goes dark

President Creed

19 Οκτωβρίου 2016

Ποιος είπε, αγαπητοί φίλοι, ότι οι ταινίες είναι animation είναι για παιδάκια; Σίγουρα όχι εμείς, αγαπητοί φίλοι. Δύο τύποι από την Pixar έρχontai μάλιστα να επιβεβαιώσει το επιχείρημά μας ότι τo animation ως μέσο μπορεί να εξυπηρετήσει και πιο ενήλικες ιστορίες.

 

borrowed-time_607x254

 

Πιο συγκεκριμένα, οι Lou Hamou-Lhadj και Andrew Coats, οι οποίοι εργάζονται στην Pixar εδώ και χρόνια, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα animation για ένα πιο ενήλικο κοινό. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι το “Borrowed Time”, ένα συγκλονιστικό μικρού μήκους animation για μεγάλους, μακριά από χαρούμενες παιδικές φατσούλες και πολύχρωμες εικόνες.

 

b283322edede06b5af80661b36b76c67 (1)

 

Ένας σερίφης που έχει πλέον αποσυρθεί επιστρέφει στον τόπο ενός ατυχήματος που προσπαθούσε να ξεχάσει σε ολόκληρη τη ζωή του. Κάθε βήμα που κάνει προς τα εκεί φέρνει όλο και περισσότερες σφοδρές αναμνήσεις. Αντιμέτωπος με τα λάθη του για ακόμη μια φορά πρέπει να βρει το θάρρος και τη δύναμη να συνεχίσει.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ταινία της Pixar μας κάνει να δακρύζουμε, αλλά σίγουρα αυτή η ταινία μικρού μήκους των Lhadj & Coats είναι ασύγκριτα σκοτεινή και ατμοσφαιρική. Σα να θυμίζει κάτι από απώλεια level Βασιλιά των Λιονταριών, αλλά σε ένα κόσμο πιο σκοτεινό, μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως δήλωσε ο Hamou-Lhadj:

Στόχος μας ήταν να διευρύνουμε την αντίληψη των κινουμένων σχεδίων ως είδος, και μάλιστα ειδικό για τα παιδιά» δήλωσε ο Hamou-Lhadj. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι λίγο πιο ενήλικο θεματικά, ώστε να φανεί πως το κινούμενο σχέδιο είναι μέσο για να διηγηθείς οποιαδήποτε ιστορία.

 

Συνεντεύξεις των δημιουργών και υλικό από τα making of εδώ:

test

Best of internet