Quantcast

Βγαίνει ριμέικ του Memento του Κρίστοφερ Νόλαν και εμείς αναρωτιόμαστε ποιος κερατάς θα ήθελε να το δεί

Το γιατί είναι κάτι που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ

James Son

17 Νοεμβρίου 2015

e98b512c86c123c80fa7ed486b256d46

Όπως διαβάσαμε στο moviemag.gr

Το Χόλιγουντ έχει την τάση να καταστρέφει κλασικές ταινίες με ριμέικ που κανείς δεν χρειάζεται. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το πρωτότυπο πάντα θα είναι εκεί και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη σου. Και όσο για τα ριμέικ; Μην τα δεις!

Το “Memento” του 2000 είναι η ταινία που έκανε διάσημο τον Κρίστοφερ Νόλαν. Ο πρωταγωνιστής (Γκάι Πιρς) πάσχει από παλίνδρομη αμνησία (μερική απώλεια μνήμης πριν από ένα τραυματικό γεγονός) και αναζητά τον δολοφόνο της γυναίκας του, με ένα δικό του σύστημα. Το… τρικ του Νόλαν, είναι πως χώρισε την ταινία σε δυο ουσιαστικά μέρη-ιστορίες. Η μαυρόασπρη που ακολουθεί κανονικά το χρόνο και την έγχρωμη που πάει ανάποδα στα γεγονότα. Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 Οσκαρ (μοντάζ και σεναρίου) και δεν είναι λίγοι αυτοί που τη θεωρούν την καλύτερη του σκηνοθετη. Το ίδιο και το στούντιο AMBI Pictures, που έχει τα δικαιώματα της ταινίας.

 

memento_1

Οι παραγωγοί δηλώνουν πως ξέρουν κόσμο που έχει δει 10 φορές την ταινία και θέλουν να την ξαναδούν. Αρα ένα ριμέικ είναι ιδανικό! Η… ασύλληπτη λογική, έχει και συνέχεια: «H ταινία θα είναι το ίδιο καλή όσο και του Νόλαν, τολμηρή και με στόχο τα βραβεία». Όνομα σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά μάθαμε πως η AMBI Pictures κατέχει τα δικαιώμα και του “Πολίτη Κέιν” αλλά και του “Donnie Darko”. O τρόμος!

Best of internet