Quantcast

Τα reboots ταινιών που έρχονται στα σινεμά είναι πολλά και κάπως θλιβερά

Το Χόλιγουντ ξέμεινε και επίσημα από ιδέες

Γιάννης Βάντσος

17 Οκτωβρίου 2014

Το γεγονός πως το Χόλιγουντ στερεύει από ιδέες με το πέρασμα των χρόνων γίνεται εμφανώς αντιληπτό από το κοινό, με ξαναζεσταμένες συνταγές να προσπαθούν να κλέψουν μάταια τις εντυπώσεις. Έτσι, τα reboots παλαιότερων επιτυχιών (αλλά και αποτυχιών) μπαίνουν άμεσα στα σχέδια των εταιριών, με σκοπό τόσο την επαναφορά του χαμένου ενδιαφέροντος, όσο, φυσικά, και τις μεγάλες εισπράξεις.

 
 

I Am Legend

i-am-legend

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του 1954 (στο οποίο λίγο-πολύ ξεκίνησε ολόκληρη η μυθολογία των ζόμπι), το I Am Legend ήρθε στη μεγάλη οθόνη το 2007 με το Γουίλ Σμιθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια ταινία που μπορεί να μην ήταν κακή, τόσο ποιοτικά όσο και εισπρακτικά, όμως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει το franchise που προοριζόταν να γίνει.

Κατά καιρούς υπήρχαν συζητήσεις για prequel της ιστορίας, με τον Σμιθ να επιστρέφει στο ρόλο του Ρόμπερτ Νέβιλ, που παρέμειναν για πάντα απλές συζητήσεις. Όπως ανακοινώθηκε όμως πρόσφατα, το I Am Legend έχει πάρει ήδη πράσινο φως για reboot, χωρίς τον Σμιθ προφανώς, επιχειρώντας να αναπτύξει την ιστορία που προσπάθησε μάταια να πει πριν από 7 χρόνια.

 
 

Van Helsing / The Mummy

mummy-van-helsing

Το Van Helsing ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία ταινιών που μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους σύμπαν αλλά παρέμειναν μόνο μια ταινία (που στη συγκεκριμένη περίπτωση φιγουράρει σε πολλές λίστες με τα χειρότερα blockbusters). Το reboot είναι στα μελλοντικά σχέδια, με τον Τομ Κρουζ να είναι πιθανότατα ο πρωταγωνιστής.

Στο ίδιο κλίμα το “The Mummy” που είχε έξι συνέχειες από τα 30s μέχρι τα 50s, απέκτησε reboot το ’99 με τρεις ταινίες και την τέταρτη να ακυρώνεται λόγω του reboot (συν τις τέσσερις ταινίες του spin-off, The Scorpion King) – και τώρα θα μπει ξανά στη διαδικασία του remake, για χάρη ενός μεγαλύτερου πλάνου. Η Universal έχει ανακοινώσει πως ετοιμάζει ένα σύμπαν α λα Avengers, με μεμονωμένες ταινίες από διάσημα τέρατα όπως το τέρας του Frankenstein, η νύφη του Frankenstein, η Μούμια, ο Αόρατος Άνθρωπος, ο Δράκουλας και άλλοι, με σκοπό στο τέλος να ενωθούν σε μια ταινία. Και η αρχή αυτού του project έχει ήδη γίνει, με το Dracula Untold να σηματοδοτεί την έναρξη της ιστορίας.

 
 

Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή

police-academy-blogrolljpg-e32295_1280w

Η “Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή” ήταν για πολλούς από εμάς μια σειρά ταινιών με τις οποίες μεγαλώσαμε και ακόμα τις θυμόμαστε με αγάπη. Την ίδια αγάπη απ’ ότι φαίνεται θέλουν να μεταφέρουν και στη νέα γενιά οι Κίγκαν-Μάικλ Κι και Τζόρνταν Πιλ (γνωστοί από την κωμωδία του Comedy Central, “Key & Peele”), οι οποίοι φαίνεται πως μαζεύουν ήδη κωμικούς για μια καινούρια τάξη αστυνομικών, που θα επαναφέρουν στο σήμερα τη διάθεση των παλιών ταινιών.

Ένα ριψοκίνδυνο project που μπορεί να καταλήξει μια ακόμη αμερικανιά, στο οποίο τουλάχιστον μπορούμε να ελπίζουμε για το καλύτερο.

 
 

Το “Αυτό”

IT

Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες μας, επιστρέφει. Το “Αυτό” του Στίβεν Κινγκ ήταν ξεκάθαρα η τραυματική ταινία-σταθμός της γενιάς μας, που άνοιξε ένα λαμπρό δρόμο στις φοβίες των κλόουν. Την επιστροφή του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη φαίνεται να έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης του True Detective, Κάρι Φουκουνάγκα, έχοντας ως πλάνο να χωρίσει την ιστορία σε δυο ταινίες: την πρώτη με τους πρωταγωνιστές σε νεαρή ηλικία και τη δεύτερη με τους πρωταγωνιστές να επιστρέφουν ως ενήλικες πλέον για να αντιμετωπίσουν τον κλόουν που τους δημιούργησε τους εφιάλτες, όπως περίπου έγινε και στη μίνι-σειρά του ’90.

 
 

Fantastic Four

1343828051_fantastic_four_reboot-oo2

Μπορεί τις τελευταίες μέρες τα κινηματογραφικά νέα να έχουν γεμίσει με υπερήρωες, όμως το reboot που περιμένουμε όσο λίγα είναι αυτό των Fantastic Four. Για όσους δεν θυμούνται (πράγμα απίθανο), το Fantastic Four βγήκε το 2005, κάτι που οδήγησε το μισό πλανήτη να ερωτευτεί την Τζέσικα Άλμπα. Μπορεί να μην πήρε τις καλύτερες κριτικές (γιατί haters gonna hate), κατάφερε όμως να πάρει sequel, με το Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer να καταφτάνει το 2007, το οποίο βέβαια τελικά εξαφάνισε κάθε πιθανότητα για μετέπειτα συνέχεια.

Στο reboot όμως, τα πρώτα σχόλια είναι αρκετά θετικά, μιας και η ιστορία των FF θα δοθεί μέσα από ένα διαφορετικό origin, που θα δώσει στους φανς την ιστορία που ζητούσαν εξ αρχής, ενώ το sequel έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2017, με τους Μάιλς Τέλερ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Τζέιμι Μπελ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 
 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SLAG.GR:

Black ‘n White
Short films με μεγάλους σταρ
Κινηματογραφικά Easter Eggs
Ηθοποιοί One Hit Wonders

 

Best of internet