Quantcast

Είναι το τελευταίο επεισόδιο του How I Μet Υour Μother το χειρότερο φινάλε που έχει υπάρξει ποτέ στα χρονικά;

Προσοχή! Ακολουθούν σπόιλερς για το φινάλε της σειράς

Terry Luben Gogos

3 Απριλίου 2014

Μέχρι να δω το τελευταίο επεισόδιο του “How I met your Mother” το βραβείο χειρότερου φινάλε θα πήγαινε στο “Lost” και ας μην έχω δει τη σειρά, μονό και μόνο από τις αντιδράσεις ολόκληρου του ίντερνετ, στην προ meme εποχή, την άνοιξη του 2010. Ο δημιουργός του, Τζέι Τζέι Άμπραμς, μπορεί να προτίμησε καλώς ή κακώς να δώσει αυτό το αμφιλεγόμενο φινάλε στη σειρά αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνιά του κοινού. Κάτι που δεν έγινε σίγουρα με το HIMYM.

Σαν τον μέσο θεατή αμερικάνικων σειρών θα παραδεχτώ ότι οι τρεις πρώτες σεζόν ήταν αρκετά καλές και παρουσιάστηκαν την κατάλληλη εποχή (Σεπτέμβριο του 2005 αν δεν κάνω λάθος), αναπληρώνοντας το κενό που είχαν αφήσει στην τηλεόραση τα Φιλαράκια – με μπύρες αντί για καφέ και μάφινς – ένα χρόνο πριν. Ο Μπάρνεϊ Στίνσον ήταν για πολλά χρόνια ο πιο εκτροχιασμένος χαρακτήρας που υπήρξε σε σειρά και οι legendary ατάκες και κινήσεις του, ήταν ο κύριος λόγος για να χαζολογήσεις βλέποντας αυτή τη σειρά.

Μετά την τέταρτη σεζόν όμως, ήρθε η κατιούσα αφού ο μόνος πραγματικός λόγος για να παρακολουθήσει κάποιος αυτή τη σειρά ήταν για να δει ποια θα είναι η μητέρα επιτέλους. Πέμπτη, έκτη και έβδομη σεζόν ήταν πλήρως αδιάφορες και το πολύ πολύ να υπήρχε ένα αστείο σκηνικό ανά επεισόδιο (εντάξει είμαι λίγο υπερβολικός αλλά φταίει το φινάλε που βγάζω τόση χολή). Κανείς δεν μπόρεσε πότε να καταλάβει για ποιο λόγο καθυστερούσαν τόσο πολύ την εμφάνιση του παντοτινού έρωτα του βασανισμένου Τεντ και μητέρα των παιδιών του και έτσι, σαν το μέσο ακροατή πάλι, σταμάτησα να την παρακολουθώ πριν δύο χρόνια και αποφάσισα να σπαταλήσω τον χρόνο μου κάπου πιο εποικοδομητικά (βλ. It’s Always Sunny in Philadelphia).

Με το τόσο ντόρο όμως που έγινε στο ίντερνετ για το φινάλε του HIMYM, μου κινήθηκε η περιέργεια να παρακολουθήσω το τελευταίο επεισόδιο και να μάθω επιτέλους ποια είναι η μάνα και πως θα καταλήξουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες της σειράς. Καταρχάς μια ενημέρωση. Από αυτό το σημείο του άρθρου και έπειτα ακολουθούν σπόιλερς, όποτε σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει ακόμα να δείτε το φινάλε, παρακαλείσθε να σταματήσετε να διαβάζετε το κείμενο και να δείτε τα υπεράρθρα μας για το Comicdom που αρχίζει αύριο.

Καταλάθος λοιπόν κατέβασα να δω και το προτελευταίο επεισόδιο, για να διαπιστώσω ότι η σειρά βρισκόταν στο ίδιο σημείο που την είχα αφήσει πριν 2 χρόνια δηλαδή στο γάμο του Μπάρνει κα της Ρόμπιν. Δηλαδή τόσο καιρό τι μπορεί να δείχναν; Κάποιος γνωστός μου επίσης, με είχε ενημερώσει ότι ολόκληρη η τελευταία σεζόν αναφερόταν στο τελευταίο 24ωρο πριν τον γάμο. Θεέ και Κύριε! Ζήλεψαν την επιτυχία του 24 και είπαν να το αντιγράψουν;  Τέλος πάντων, εμφανίζεται η μητέρα σαν μπασίστρια της μπάντας στον γάμο, γίνεται και με επιτυχία ο πολυαναμενόμενος γάμος και σκέφτομαι ότι απλά το φινάλε δεν θα είναι τόσο extreme και για αυτό θα ωρύονται όλοι.

Έλα μου ντε όμως που είχαν δίκιο όμως όλοι να ωρύονται. Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε την Δευτέρα και είχε διάρκεια μίας ώρας περίπου, διπλάσια σχεδόν από τα κανονικά επεισόδια. Αποτελούνταν από ολιγόλεπτα σκετσάκια για τα χρόνια που ακολούθησαν το γάμο, μέχρι το 2030 όπου είναι και η χρονιά που εξιστορεί ο Τεντ στα παιδιά του το πως γνώρισε τη μητέρα τους. Και κάπου εκεί στην μέση αυτών των χρόνων μας δείχνουν τον χωρισμό της Ρόμπιν με τον Μπάρνεϊ. Αφού λοιπόν μας έδειχναν για δυο ολόκληρα χρόνια τον πολυαναμενόμενο γάμο τους, έτσι απλά σε μια σκηνή μας δείχνουν πως το διαλύουν.

Αφού συνεχίζουν τα αδιάφορα σκετσάκια για το μέλλον των χαρακτήρων, οι σεναριογράφοι της σειράς αποφάσισαν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα και να αρρωστήσουν και να σκοτώσουν εν τέλει τη μητέρα που τόσο καιρό αναρωτιόμασταν ποια θα είναι. Πέραν αυτού όμως το χειρότερο το άφησαν για το τέλος. Αφού άκουσαν τα παιδιά του Τέντ όλη την ιστορία, χαρούμενα τον προέτρεψαν να ξεχάσει την νεκρή μάνα τους και να ζήσει ξανά τον έρωτα με την Ρόμπιν, αφού όπως κατάλαβαν από την ιστορία (και όπως φάνηκε και σε όλους εμάς) αυτή είναι ο παντοτινός έρωτας του. Ο Τεντ ψήνεται αμέσως και παρουσιάζεται στην τελευταία σκηνή να βρίσκεται κάτω από το σπίτι της Ρόμπιν, κρατώντας το μπλε τρομπόνι που κρατούσε 25 χρόνια πριν, όταν είχαν πρωτογνωριστεί. Όλοι σκεφτήκαμε εκείνη τη στιγμή νομίζω που θα έπρεπε να το βάλει αυτό το τρομπόνι, εξαιρετικά αγανακτισμένοι για την κυνικότητα των σεναριογράφων και για τις ώρες που χάσαμε πιστεύοντας πως η μητέρα των παιδιών του Τεντ θα είναι κάτι το τρομερό. We’ve been played!

Best of internet