Quantcast

80 νέες πρωτότυπες ταινίες μέσα στο 2018 μας τάζει το Netflix

Ελπίζουμε να είναι κάπως καλύτερες από τις Netflix Originals movies που έχουμε δει μέχρι τώρα

Χρήστος Πρόεδρος

18 Οκτωβρίου 2017

Netflix but no chill φαίνεται ότι παίζει για τους υπεύθυνους περιεχομένου στον Αμερικάνικο κολοσσό τoυ streaming, μιας και φαίνεται ότι το Netflix βουτάει με τα μούτρα στην παραγωγή πρωτότυπου υλικού και μάλιστα κινηματογραφικών ταινιών. Η ανάγκη για αύξηση των συνδρομητών παγκοσμίως, εξωθεί το Netflix σε ακόμα πιο φιλόδοξα και πολυέξοδα σχέδια για το άμεσο μέλλον και τα πολυέξοδα σχέδια φέρνουν πάλι ανάγκη για μεγαλύτερη αύξηση των συνδρομητών.

Το επόμενο έτος, μάλιστα η Neftlix θα κυκλοφορήσει 80 νέες ταινίες, ξεπερνώντας τα τρία μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ μαζί –Disney, Warner Bros και Universal Studios, όπως δήλωσε ο επικεφαλής περιεχομένου δικτύου, Τεντ Σαράντος:

«Το μέλλον μας έγκειται σε μεγάλο βαθμό σε αποκλειστικό, αυθεντικό περιεχόμενο που οδηγεί, τόσο τον ενθουσιασμό γύρω από το Netflix όσο και την τεράστια ικανοποίηση από τις προβολές, για τους παγκόσμιους συνδρομητές μας και την ευρεία γκάμα των προτιμήσεών του» ενώ για τις επερχόμενες ταινίες ανέφερε ότι στο πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται «και μικρά διαμάντια τύπου Sundance αλλά και μεγαλύτερης κλίμακας, όπως η ταινία που πρωταγωνιστεί ο Will Smith, “Bright”» 

Ήδη γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στη φάση της παραγωγής η φιλόδοξη γκανκστερική ταινία του Σκορσέζε, το “The Irishman” του το κόστος παραγωγής ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα σύντομα θα κυκλοφορήσει η ταινία παραγωγής του Netflix “Bright” με τον Will Smith. Συνολικά, το Netflix ξοδεύει 6 δισ. δολάρια για περιεχόμενο το 2017, ενώ όπως ανακοινώθηκε τώρα, την επόμενη χρονιά θα αυξήσει αυτό το πόσο στα 8 δισ. δολάρια. Αυτές οι δαπάνες βέβαια έρχονται μαζί με αυξήσεις στις συνδρομές: από αυτόν το μήνα το Netflix ανέβασε τις τιμές της μηνιαίας συνδρομής κατά ένα δολάριο το μήνα για το πιο δημοφιλές του πακέτο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος του περιεχομένου.

Στούντιο και δίκτυα όπως το CBS και η Disney έχουν αρχίσει και δημιουργούν τις δικές τους online υπηρεσίες και κάποιες, όπως η Disney, αφαιρούν τα προγράμματά τους από το κανάλι της Netflix. Ως απάντηση, η Netflix ξοδεύει περισσότερα χρήματα σε δικές της εκπομπές, που το 2017 θα αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού προϋπολογισμού και θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Το βασικότερο πρόβλημα με τις μέχρι τώρα original ταινίες του Netflix, βέβαια, δεν ήταν ότι ήταν λίγες, αλλά ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν από κακές έως αδιάφορες. Βέβαια με μια παραγωγή που αγγίζει τους 80 τίτλους, φανταζόμαστε ότι θα είναι δύσκολο να μη δούμε έστω και δύο τρεις που θα ξεπερνάνε κατά πολύ το μέσο όρο.

Best of internet