Quantcast

Harry Tracy, Desperado

Ο Bruce Dern είχε παίξει και σε άλλο γουέστερν πριν το Django Unchained

2:35.1

5 Απριλίου 2013

harry tracy

 
 

Μια ιστορία αγάπης στην Άγρια Δύση. Όμορφα πράγματα.

Όλοι οι παράνομοι της Δύσης βρίσκονται είτε στο χώμα είτε στη φυλακή. Μοναδικός εν ενεργεία επιζών ο Harry Tracy, με ειδίκευση στα τραίνα και στις αποδράσεις συνεχίζει να κάνει ό,τι γνωρίζει καλύτερα μέχρι που ερωτεύεται την κόρη ενός δικαστή που μένει στο Portland. Ξεκινάει λοιπόν από το Aspen για να την βρει και μαζί του ξεκινά και ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην πορεία του Tracy προς την Δύση και την καλή του.

Βασισμένο πάνω κάτω σε πραγματική ιστορία και με κάμποσες σεναριακές προσθήκες, το γουέστερν αυτό που μας έρχεται από το μακρινό πλέον 82 αποτυπώνει στις πανέμορφες τοποθεσίες της Βρετανικής Κολούμπια όλη την επική διάσταση μιας παραπαίουσας και εξημερωμένης Δύσης. Το ντεσπεραντιλίκη έχει περάσει στον μύθο και ως μόνη πραγματικά έκνομη παραφωνία στην αφήγηση καταλήγει το (σύντομο) αντάμωμα του πρωταγωνιστή με την κόρη του δικαστή.

Με ρυθμό σχετικά νωχελικό αλλά ταιριαστό στο ψιλοχίπικο σύμπαν που θα μπορούσε να το ‘χε φτιάξει και ο Hal Ashby, ο William A. Graham παρέα με τον φωτογράφο του Allen Daviau που λίγο πιο πριν είχε κάνει και το E.T. σε καταπίνει στο δικό του Wild West. Μια μυοχαλαρωτική κατάσταση που αν και δεν κοντράρεται στα ίσα με τα μεγάλα ονόματα του είδους, αρκετά εύκολα την γουστάρεις μέχρι τέλους.

 
 

desperado

 
 

Βοήθαει πολύ και η ερμηνεία του Bruce Dern, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταθερά, πριν και μετά, σε υποστηρικτικούς ρόλους, στο Harry Tracy του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει ότι το ‘χει αρκετά και αυτός. Ίσως να τον είχε εκτιμήσει και ο Tarantino σε αυτόν τον ρόλο και τον έβαλε στο δικό του γουέστερν να παίξει τον ιδιοκτήτη που πούλησε τον Django και την έτσι του επίτηδες σε διαφορετικούς αγοραστές σε διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

Έχει και ωραία folk θεματάκια που συνοδεύουν το ταξίδι που, νομοτελειακά σχεδόν, περνάει από όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν θα σε κάνουν να αναζητήσεις το soundtrack αλλά δίνουν αρκετά στο σύνολο με την σωστή τους χρήση.

Μου άρεσε πολύ και είπα να το μοιραστώ μαζί σου μαζί με τα άλλα μύρια όσα που χύνονται νυχθημερόν στο Ίντερνετ. Από την άλλη μπορεί να φταίει και μια πρόσφατη εμμονή που έχω αποκτήσει τελευταία με τα western.

Best of internet