Quantcast

Ένα τυπικό 24ωρo του μπλε Power Ranger

Κάπως έτσι θα ήταν λογικά η καθημερινότητα του Γητευτή του Τρικεράτοπα, Μπίλι.

Διονύσης Παππάς

22 Μαρτίου 2017

Ποιος από εμάς δεν ήθελε να είναι Power Ranger όταν ήταν μικρός; Mη βιαστείτε να απαντήσετε αγαπητοί φίλοι – δε διευκρινίσαμε ΠΟΙΟΣ Ranger. Ε λοιπόν μιλάμε για τον μπλε, και η αλήθεια είναι ότι ο μόνος λόγος για να είσαι ο μπλε όταν έπαιζες Power Rangers στο διάλειμμα με τους φίλους σου, ήταν να έχουν προλάβει άλλοι τον Κόκκινο και το Μαύρο.

Το λοιπόν, με αφορμή την ταινία Power Rangers που σκάει όπου να’ναι (23 του μήνα στις αίθουσες από την Odeon, σε περίπτωση που ζεις σε κάποιο πυρηνικό καταφύγιο για την ποπ κουλτούρα και δεν το έχεις πάρει πρέφα), αφεθήκαμε σε ένα κάποιο νοσταλγικό τριπ και θυμηθήκαμε το Μπίλι τον Κράνστον, αυτό το χρυσό παιδί με τα γυαλιά που φορούσε τη στολή του μπλε Power Ranger (οκ, το επώνυμο προφανώς το γκουγκλάραμε).

Power Rangers – Trailer

Παλιός ή νέος φαν; Όπου κι αν ανήκεις, αυτή η blockbuster περιπέτεια θα σε συναρπάσει! Go Go Power Rangers!

Posted by Odeon on Montag, 20. Februar 2017

Αδικημένη μορφή ο Μπίλι, καταλήξαμε. Στην τελική ήταν ο μόνος που έδειχνε ενδιαφέρον για τις επιστήμες και γενικώς για κάτι άλλο πέρα από ποζεριλίκια και καράτε κι όμως τον έχουμε στο μυαλό μας σαν μια lame, ίσως και λίγο κωμική φιγούρα. Γιατί έτσι ρε παιδιά; Επειδή δηλαδή δεν ήταν σούπερ μάτσο μαν σαν τον κάγκουρα τον Τζέισον; Mήπως επειδή του δάνειζε τη φωνή του ο Σπύρος Μπιμπίλας aka “Κατσαρό Υπόθετο”; Yποθέτω ότι δε θα μάθουμε ποτέ.

Αnyway, εν είδει αργοπορημένου fan letter, αυτό είναι -λογικά- ένα τυπικό 24ωρο του Μπίλι/ Μπλε Power Ranger:

 

7:00 – Πρωινό ξύπνημα. Μένει ξαπλωμένος κοιτώντας το ταβάνι για κάνα δεκάλεπτο, διερωτώμενος αν άραγε σήμερα θα είναι μια νορμάλ σχολική μέρα ή αν θα χρειαστεί να σώσει το Angel Grove από κάποιο αποτρόπαιο εξωγήινο τέρας. Βαθιά μέσα του ξέρει την απάντηση.

 

7:11 – Το παίρνει απόφαση και σηκώνεται απ’το κρεβάτι.

 

7:30 – Στέκεται μπροστά στη ντουλάπα, έτοιμος να διαλέξει τα ρούχα της σημερινής ημέρας. Για να δούμε: Mπλε κάλτσες, μπλε σώβρακο, μπλε τζιν, μπλε t-shirt, μπλε παπούτσια. Άρχοντας.

 

8:00 – Φτάνει στο σχολείο με το SUV της μαμάς του. Στον προφυλακτήρα έχει κολλημένο αυτοκόλλητο “my other ride is a Zord” (αλλά κανείς σ’αυτό το σύμπαν δεν ξέρει ότι έτσι λέγονται οι μηχανικοί δεινόσαυροι των Power Rangers οπότε αυτό απλά τον κάνει να φαίνεται σαν ακόμα μεγαλύτερος weirdo).

 

8:15 – Μαθηματικά

 

9:05 – Πετυχαίνει τους Bulk και Skull στο διάδρομο οι οποίοι πιστοί στο ρόλο του στερεοτυπικού bully, του πετάνε τα βιβλία από τα χέρια και του λένε “ωραίο outfit, ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΡΟΥΜΦ”. Το κολλάνε και χαίρονται μονοί τους καθώς εκείνος συγκρατεί την οργή του ως σωστός Μαχητής του Καλού.

9:15 – Απροειδοποίητο διαγώνισμα Ιστορίας. Σκατά, δε διάβασε τίποτα χτες (έπρεπε να εξολοθρεύσει ένα τέρας με κεφάλι σαλαμάνδρας και σώμα γορίλα με τα φιλαράκια του). Γράφει ό,τι παπάτζα του κατεβαίνει στο μυαλό προσπαθώντας να μη βάλει τα κλάματα.

 

10:10 – Μίνι υπαρξιακή κρίση. Ωραία φάση να σώνεις τον κόσμο αλλά άμα είναι να του κοστίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα να το βράσει τελοσπάντων.

 

10:15 – Οικιακή Οικονομία

 

11:00 – Μυστική μίνι-συνέλευση / τσιγαράκι με τους υπόλοιπους Rangers στην πίσω αυλή. Θέτει ερώτημα για το κατά πόσο είναι καλή ιδέα να ντύνονται κάθε μέρα με τα χρώματα της στολής τους καθότι όσο να το πεις, είναι λιγάκι κάρτα. Τρώει ομόφωνο Χ: Tο να φοράς όλο μαύρα σε κάνει μυστηριώδη και βασανισμένη ψυχή, για την Ροζ και την Κίτρινη η μονοχρωμία ψιλοείναι το στυλιστικό thing τους στο σχολικό μικρόκοσμο και ο Κόκκινος είναι απλά κάγκουρας και γουστάρει.

 

11:20 – Καθώς παρακολουθεί παράδοση Χημείας, ακούγεται απ’έξω το απόκοσμο “μπρλρλρλρλρλ” των Πλαστελινάνθρωπων. “ΦΥΣΙΚΑ και πρέπει και σήμερα να μας επιτεθεί η Ρίτα, μη χαλαρώσουμε λιγάκι εμείς!” του ξεφεύγει και λέει φωναχτά. Γυρίζει και βλέπει ότι η τάξη τον κοιτάει καλά-καλά. Λέει ψέματα ότι πρέπει να πάει τουαλέτα για να μεταμορφωθεί στον Μπλε Ranger.

 

11:22 – ΙΤ’S MORPHING TIME! Αλλά μιας και βρίσκεται εκεί ρίχνει κι ένα κατούρημα για να μην του’ρθει αργότερα πάνω στη μάχη #smart.

 

11:25 – Σαπακιάζουν στο ξύλο τους Πλαστελινάνθρωπους κλασικά και περιμένουν να σκάσει το τέρας.

 

11:28 – Σκάει το τέρας. Φωνάζει “καλά ε; Ένα τέρας. Μιλάμε δεν το περίμενε κανείς αυτό! Am I right guys?” αλλά η αποπείρα του για χιούμορ αγνοείται παντελώς από όλους. Λίγο αργότερα ο Κόκκινος κάνει ένα σάπιο λογοπαίγνιο για την εμφάνιση του τέρατος (μη σου πω και λίγο ρατσιστικό) και σκάνε όλοι στα γέλια. Ε βέβαια, άμα είσαι τούμπανος και χοτ γκομενάκι ό,τι βγαίνει απ’το στόμα σου είναι κωμικό χρυσάφι!

 

11:40 – Προς έκπληξη κανενός, το τέρας γίνεται τεράστιο. Ήρθε η ώρα για τους Rangers να καλέσουν τα Zords τους, να τα ενώσουν στον αγαπημένο μας παλιόφιλο Megazord και να παίξουν μπουνιές, στο σημείο της πόλης όπου θα προκαλέσουν όσο το δυνατό περισσότερες καταστροφές.

 

11:44 – Άλλη μια θριαμβευτική νίκη για τον Megazord! Ο απολογισμός της μάχης είναι 3 νεκροί πολίτες από τα σκάγια, 14 τραυματίες και 146.000 δολάρια σε υλικές ζημιές. Οι Rangers καβαλάνε τα Zord και γυρνάνε στο σχολείο επειδή τίποτα δε βγάζει νόημα σ’αυτό το σύμπαν κι επειδή γενικά γιόλο.

 

15:00 – Σχολάει. Το “ευχαριστώ” που έσωσε για άλλη μια φορά το σχολείο και ολόκληρη την πόλη από του Χάρου τα δόντια ήταν 2 απουσίες.

 

15:30 – Φαγητό με τους γονείς. Ο πατέρας του τον κοροϊδεύει για τη φάση με τα μπλε και στα καπάκια τον ρωτάει για 70η φορά τον τελευταίο μήνα μήπως είναι gay. Φαίνεται πως σήμερα ο Μπλε Ranger καλείται να αντιμετωπίσει κι άλλο ένα τέρας: Aυτό της ομοφοβίας.

 

16:00 – Πέφτει για ένα σύντομο λήθαργο 4 ωρών μπας και ξεχαστεί από τα βάσανά του.

 

20:30 – Μαραθώνιος D&D με τη νερντουλοπαρέα του.Τους παίρνει και τα σώβρακα. “Μπορεί να μην είμαι ο πιο cool Power Ranger αλλά στο D&D ένας είναι ο σερίφης ρε τσουτσέκια” σκέφτεται από μέσα του. ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ.

 

11:25 – Φοράει τα μπλε πιτζαμάκια του και πέφτει για ύπνο. Αναρωτιέται τι θα του ξημερώσει. Πλάκα κάνουμε, ξέρει ακριβώς τι θα του ξημερώσει: πλαστελινάνθρωποι, μικρό τέρας, μεγάλο τέρας, θριαμβευτική νίκη. Όνειρα γλυκά Μπίλι, θα είσαι για πάντα ένας από τους νέρντουλες της καρδιάς μας.

Best of internet