Quantcast

Πώς σκατά έφτασε η γερμανική τηλεόραση να κατηγορεί τον Roger Waters για αντισημιτισμό;

Το δημόσιο δίκτυο ARD ακυρώνει τη μετάδοση των συναυλιών του για το 2018

THE NEWSROOM

29 Νοεμβρίου 2017

Μετά από διάφορες καταγγελίες, η γερμανική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι δεν θα μεταδώσει τις συναυλίες του ιστορικού μέλους των Pink Floyd το 2018, επειδή συμμετέχει ενεργά στο κίνημα BDS που έχει ως στόχο να μποϊκοτάρει το Ισραήλ λόγω της επιθετικής του πολιτικής απέναντι στην Παλαιστίνη.

Η άρνηση του Roger Waters να διοργανώσει συναυλίες στο Ισραήλ, σε αντίθεση με τους Radiohead, τον Nick Cave και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, φαίνεται ότι αποτέλεσε επαρκή λόγο για να κατηγορηθεί για αντισημιτισμό, με αποτέλεσμα πέντε μέσα που ανήκουν στο δημόσιο δίκτυο ARD να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες μεταδόσεις.

Η  Πατρίσια Σλέσινγκερ, διευθύντρια του RBD που συμμετέχει στο δίκτυο, δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να κρατήσει κανείς ξεκάθαρη στάση απέναντι στο ζήτημα για τις εβραϊκές κοινότητες σε Βερολίνο και Βραδεμβούργο».

Ο Μάρεκ Λίμπενμπεργκ, υπεύθυνος για το σχεδιασμό του συναυλιακού προγράμματος του Waters, χαρακτήρισε «εντελώς γελοία» την απόφαση της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης αν και κατανοεί τις ανησυχίες των γερμανών εβραίων γύρω από την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γερμανία το τελευταίο διάστημα.

To κίνημα BDS δημιουργήθηκε το 2005 με στόχο να πιέσει το Ισραήλ να υπακούσει στη διεθνή νομοθεσία και να τερματίσει την κατοχή στην Παλαιστίνη. Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν ορισμένες επιχειρήσεις, σωματεία, πολιτικοί, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί. Περίπου 600 άνθρωποι της τέχνης είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ, ενώ πριν απο δύο χρόνια, το 2015, εκατό ακόμα καλιτέχνες ανακοίνωσαν με ανοιχτή επιστολή ότι δεν πρόκειται να δεχτούν επαγγελματικές προτάσεις ή χρηματοδότηση από οργανώσεις που συνδέονται με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Δείτε παρακάτω συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες στο Βανκούβερ, όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την Παλαιστίνη και, συνεπώς, το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ.

 

Best of internet