Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ WEEKLY DOSE

Weekly Dose of Athens, από την τιμημένη Αιγαλεάρα

Στά στενά της τιμημένης συνοικίας στα δυτικά, ανακαλύπτεις μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας


Μαρίτα Αλημίση · 29 Σεπτεμβρίου 2017

Το Αιγάλεω τα τελευταία χρόνια ήταν μάλλον συνώνυμο της φοιτητοκατάστασης όπου τσιπουράκια και ποικιλίες έχουν τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, εδώ και καιρό έχει αποδείξει περίτρανα ότι φιλοξενεί στις γειτονιές του μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης. Εμείς κάναμε μια βόλτα στα μέρη για να ξέρεις που ακριβώς θα πας ασχέτως αν πήρες ακόμα πτυχίο ή όχι.


 

Ρακοθεωρίες

Από τα πρώτα μαγαζιά του πεζοδρόμου της Αγίας Λαύρας, οι
Ρακοθεωρίες είναι ο ορισμός της οικογενειακής επιχείρησης. Ο μπαμπάς Βασίλης το δουλεύει από το 1998 ως συνοικιακό καφενείο και στα μέσα του 2011 η νεώτερη γενιά -οι κόρες του Στέλλα και Γεωργία- το μετέτρεψαμ σε φοιτητικό καφενείο και μετέπειτα σε μεζεδοπωλείο. Όλα τα φαγητά τα επιμελείται με αγάπη η μαμά-Αγγελική ενώ ο ρετρό διάκοσμος αποτελείται από προικιά παππούδων και προγόνων. Απευθύνεται, φυσικά, στο νέο κόσμο της περιοχής αφού διαθέτει οικονομικά πιάτα, ποικιλίες, και ντόπια ποτά αλλά και σε πιο απαιτητικούς… ουρανίσκους με εξαιρετικά πιάτα ημέρας, πολλές επιλογές σε γλυκά και λικέρ.

Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω
Τηλ. 210 590 2290


Qahwa

Tο σήμα του καταστήματος προέρχεται από την χημική ένωση της καφεΐνης ενώ το όνομα από την αραβική λέξη QAHWA (Κάφφα) από την αρχική ονομασία του καφέ. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς εύκολα ότι το κατάστημα είναι o ορισμός του Speciality Coffee Shop. Καφές ανώτερης ποιότητας αλλά και brunch τα σαββατοκύριακα καθώς και homemade γλυκά συνθέτουν ένα all day spot με πολλές διακρίσεις και ταυτόχρονα μια χαλαρή, οικεία ατμόσφαιρα. Εδώ, θα βρεις και καφέ 12ωρης απόσταξης (Cold BREW) ενώ προσεχώς έρχεται νέο κατάστημα QAHWA και στο Χαϊδάρι.

Μάρκου μπότσαρη 1, Αιγάλεω
Τηλ. 21 0569 5933

 


Βarμπας

Λίγο πιο κάτω στην Μάρκου Μπότσαρη, υπάρχει ένα ψαγμένο μπαρ με έμφαση στην ποιότητα και την ποικιλία της κάβας. Στο Barμπας The Bar με την πρώτη ματιά μπορείς να δεις ιδιαίτερες ετικέτες ποτών ενώ με την πρώτη γουλιά κάποιου coctail αντιλαμβάνεσαι την διαφορά. Σ’ αυτό το σημείο, όμως, αξίζει να σου πούμε και για την εξαιρετική μουσική επένδυση του μαγαζιού καθώς είναι το μόνο μπαρ της περιοχής απ’ το οποίο έχουν περάσει μεγάλα ονόματα της house σκηνής χωρίς, ωστόσο, να είναι ένα αμιγώς House μπαρ. Τις υπόλοιπες μέρες, θα ακούσεις Jazz, Funk, Rock Classic & Alternative ήχους και η φάση θα σου θυμίσει μπαράκι στο κέντρο.

Μάρκου Μπότσαρη 21, Αιγάλεω
Τηλ. 21 0590 5919

 


Παντοποτείον

Δύο χρόνια τώρα το μικρό αλλά θαυματουργό καφέ-τσιπουράδικο στο Αιγάλεω έχει κάψει καρδιές. Με χειροποίητα καταπληκτικά μεζεδάκια (δοκίμασε τα μπιφτέκια προβατίνας), φιλικότατο προσωπικό, σούπερ οινόμελο και ρακόμελο αλλά και τιμές χαμηλές -πολύ χαμηλές- για την πρωτεύουσα, έχει γίνει το νέο στέκι της περιοχής. Τώρα που ακόμα το επιτρέπει ο καιρός, άραξε με την παρέα σου για καφέ η μπύρα στα τραπεζάκια έξω και μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά στη σελίδα του μαγαζιού για τα live που παίζουν δυνατά κάθε βδομάδα.

Μάρκου Μπότσαρη 25, Αιγάλεω
Τηλ: 2130359895

 


Cap Cap

Ο πρώτος διδάξας του «θεματικού» μαγαζιού στην Αθήνα αποτελεί εγγύηση για όποιον θέλει να αποδράσει από την πραγματικότητα και να τηλεμεταφερθεί άμεσα στον κόσμο του φανταστικού. Πλήρως ανανεωμένο, με την νέα του θεματική «How to Live Like a Wizard», μας περιμένει όλους γεμάτο «φίλτρα» και ξεχωριστές λιχουδιές, βγαλμένα από μυστικές κουζίνες μαγισσών. Αναμένουμε, μάλιστα, και μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες εντός και εκτός του μαγαζιού αλλά και ένα βιβλίο μαγειρικής που προβλέπεται να μας ξελιγώσει.

Πανόρμου 26, Αιγάλεω
Τηλ: 210 59 04 116

Best of internet