Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ FOOD GUIDE 2017 ΦΑΓΗΤΟ

Στο Duck Soup Cafe θα φας τα πιο γκουρμέ σάντουιτς της Αθήνας

Ένα πολύχρωμο μπιστρό με όνομα ταινίας που -όχι- δεν φτιάχνει σούπες


Μαρίτα Αλημίση · 25 Οκτωβρίου 2017

Δυο βήματα από το μετρό Πανεπιστήμιο, μέσα στην στοά Πεζματζόγλου, υπάρχει ένα κουκλίστικο μαγαζί με πολύχρωμα τραπεζάκια βγαλμένα από ιταλικό καφέ. Στο Duck soup Cafe, όπως η ομώνυμη ταινία των Marx Brothers, θα φας τα πιο γκουρμέ σάντουιτς της Αθήνας, θα πιεις σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και θα χαλαρώσεις στον αστικό κήπο με τις ψηλές γλάστρες και την ριγέ κίτρινη τέντα.

Η Κατερίνα και ο Σπύρος εμπνεύστηκαν το μαγαζί απ’ τα ταξίδια τους στην Ιταλία, εκεί όπου σε κάθε γωνιά μπορούσαν να βρουν sandwich με διαλεγμένα αλλαντικά και τυριά, ιδιαίτερες αλοιφές και φρέσκα λαχανικά. Έτσι, στο Duck Soup μπορείς να φας μια τσιαπάτα με μορταδέλα bologna, φυστίκι και guacamole, μια χορτοφαγική μεξικάνικη tortilla με cheddar, chutney ντομάτας και sour cream ή μια μπρουσκέτα με Jamon, ρόκα και pesto βασιλικού.

Ό, τι κι αν επιλέξεις τελικά, θα παρασκευαστεί ακριβώς την στιγμή της παραγγελίας σου και θα καταφτάσει ζεστό-ζεστό στο τραπέζι σου συνοδεία ενός smoothie με φρέσκα φρούτα ή μιας παγωμένης μπύρας. Εδώ, θα βρεις πάνω από 15 ετικέτες ελληνικής μικροζυθοποϊας και επιλεγμένες εισαγωγής όπως Septem, Chios beer, Voreia ή την δική μου αγαπημένη Erdinger. Από τα αλλαντικά και τα τυριά που κόβονται επιτόπου μέχρι το ψωμάκι που αλείφεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και την μουστάρδα που αναμιγνύεται με μέλι και πιπέρια, τα πάντα είναι προσεγμένα και ποιοτικά σε τιμές που θα πρέπει να κοιτάξεις δεύτερη φορά για να σιγουρευτείς πως δεν έκανες λάθος.

Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις κάτι special, μπορείς να παραγγείλεις το «σάντουιτς του μήνα» που εναλλάσσεται ανάλογα την εποχή και την διάθεση. Αυτό το μήνα θα βρεις το κλασικό ΒLT (Bacon-Lettuce-Tomato) στην burger εκδοχή του με ψωμί brioche, καπνιστό μπέικον Καρδίτσας, κατσικίσιο τυρί, φρέσκα ψητά μανιτάρια, μαρούλι, ντομάτα και λευκή χειροποίητη βινεγκρέτ.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή της σαλάτας –μας έκανε εντύπωση ο «πειραγμένος» ντάκος με τα ψητά λαχανικά- ή κάποιου εκλεκτού ορεκτικού όπως ένα γαλλικό CHEVRE με χειροποίητη μαρμελάδα και φρέσκια ρόκα.
Τα φυτά που θα παρατηρήσεις περιμετρικά στον ακάλυπτο είναι βασικό στοιχείο του χώρου και όχι απλώς συμπληρωματικό.. Ο Σπύρος τα αγαπάει και τα φροντίζει όπως ακριβώς τα sandwich του κι αν το ζητήσεις μπορεί να σου δώσει ακόμα και «ιατρικές συμβουλές» αφού στο σπίτι έχει μια μεγάλη ποικιλία από βότανα και μυρωδικά τα οποία φέρνει καθημερινά στο μαγαζί.

Τον χειμώνα, θα καθίσεις στον εσωτερικό χώρο που κλείνει και γίνεται πιο «σπίτι». Ρετρό δισκάκια στους τοίχους, γαλλικά κουτιά από μπισκότα και τσίγκινες κούπες σε παστέλ αποχρώσεις θα σου κάνουν παρέα μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι καθώς τις ώρες αιχμής γίνεται πραγματικά χαμός. Εκεί, θα δεις και τον κλασικό μαυροπίνακα πάνω στον οποίο είναι γραμμένος ο κατάλογος με κιμωλία, για να διαλέξεις κάτι γρήγορα αν είσαι περαστικός. Η Κατερίνα, ωστόσο, δεν θα σε αφήσει εύκολα να προσθαφαιρέσεις υλικά. Βλέπεις η ίδια το έχει μελετήσει πολύ ώστε οι συνδυασμοί των γεύσεων να είναι ακριβώς αυτοί που πρέπει για να απολαύσεις την επιλογή σου στο μέγιστο.

Στο Duck Soup, λοιπόν, θα κάτσεις στο διάλειμμα απ’ την δουλειά για μεσημεριανό, θα πάρεις κάτι γρήγορο στο χέρι πηγαίνοντας στην σχολή, θα φέρεις εκείνο τον φίλο σου που «το ψάχνει» λίγο παραπάνω με το φαγητό. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά εκεί θα σε φροντίσουν, θα σου προτείνουν πάντα κάτι καινούργιο κι αν είσαι τυχερός ίσως σου ‘πουν την ιστορία του Groucho Marx και της θεότρελης παρέα του..

Duck Soup Cafe
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεζματζόγλου)
Τηλ.:21 0323 3916

Best of internet