Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

Two Guys: Ένα αυθεντικό αμερικάνικο diner στο Μαρούσι

Sloppy Joe, Philly Cheesesteak και το food porn περνά σε άλλο επίπεδο


LUBEN CREW · 30 Ιουνίου 2016

To κλασικό αμερικάνικο diner, αυτό το βασίλειο του comfort food όπου βασιλεύουν τα Sloppy Joes και grilled cheese sandwiches και πιθανότατα μια σερβιτόρα γεμίζει την κούπα σου καφέ φίλτρου καθώς σε ρωτάει “what can I get you honey?”, είναι ένα μέρος που υπάρχει μόνο στο συλλογικό φαντασιακό μας και το έχουμε γνωρίσει μέσα από αμερικάνικα road movies και σειρές. Παρόλο που η κουλτούρα του burger έχει πλέον εμπεδωθεί αρκετά στην Ελλάδα, δεν ισχύει το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα παραδοσιακά αμερικάνικα εδέσματα και δεν υπάρχει κανένα μέρος στην Αθήνα να φας ξέρω’γω ένα Philly Cheesesteak σαν άνθρωπος. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, μέχρι που ανακαλύψαμε το Two Guys.

_ABL9129

Το Τwo Guys βρίσκεται “κρυμμένο” στο εμπορικό κέντρο Aίθριο στο Μαρούσι. Με το που βλέπεις την πινακίδα του πιάνεις αμέσως περί τίνος πρόκειται, αφού όλη η οπτική του ταυτότητα (spoiler: όπως και η κουζίνα του) είναι αυτή του αμερικάνικου diner που λέγαμε νωρίτερα. Διόλου τυχαίο βέβαια, αφού οι two guys που έχουν το εστιατόριο, έχουν ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική και ξέρουν/αγαπούν βαθιά την κουζίνα της.

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις κι αφού  φυσικά ήπιαμε το καφεδάκι φίλτρου μας το οποίο προσφέρεται σε όλους τους πελάτες δωρεάν (από το στόρι λείπει μόνο η σερβιτόρα που μας αποκαλεί “honey” αλλά μην τα θέλουμε και όλα), τους είπαμε ότι θέλουμε να φάμε τα πάντα, δηλαδή όλα όσα λιγουρευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια που ζούμε στη λάθος γαστρονομική μεριά του Ατλαντικού.

Και εισακουστήκαμε:

_ABL9095

Η αρχή έγινε με το grilled cheese sandwich με την κωδική ονομασία “Courage”. Καταρχάς να πούμε ότι το ψωμί του τοστ εδώ είναι ξεροψημένο στην πλάκα με American cream, βούτυρο και λιωμένο gouda. Ανάμεσα σ’αυτές τις 2 τραγανές φετές Παραδείσου βρίσκεται κοτόπουλο, αβοκάντο (κανονικό, όχι sauce), κρεμμύδι και cheddar. Γι’αυτό θα πω απλά και λιτά ότι είναι το καλύτερο σάντουιτς (σε ψωμάκι τοστ) που έχω φάει στη ζωή μου. Και πιστέψτε με έχω φάει πολλά.

_ABL9093

Στη συνέχεια περάσαμε στο βαρύ πυροβολικό, δηλαδή στο Sloppy Joe Burger. Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι πια αυτό το Sloppy Joe, αφενός αιδώς Αργείοι, αφετέρου είναι μια παραδοσιακότατη αμερικάνικη συνταγή που στην ουσία περιλαμβάνει κιμά με καρυκεύματα μέσα σε ψωμάκια. Τόσο απλό κι όμως τόσο θαυματουργό. Στο Sloppy Joe του Two Guys στον κιμά κάνουν παρέα ντομάτα, κρεμμύδι, cheddar, coleslaw (ιδιαίτερα μερακλίδικη η προσθήκη του εξίσου αμερικάνικου σαλατικού) και μπέικον. Για άλλη μια φορά θα αφήσουμε κατά μέρους τις μετριοπάθειες και θα σας προτρέψουμε να σηκωθείτε από ντιβάνια, καναπέδες και ράντζα και να πάτε για Sloppy Joe Βurger στο Two Guys. Αγαλιάζει η ψυχούλα σου από την πρώτη μπουκιά και το συναίσθημα παραμένει πολύ μετά την τελευταία.

_ABL9087

Πάμε τώρα προς Φιλαδέλφεια μεριά (προσοχή: καμία σχέση με την πάλαι ποτέ έδρα της ΑΕΚ ή το ομώνυμο τυρί):  Philly Cheesesteak, δηλαδή sub με μοσχάρι νουά, πιπεριές-μανιτάρια-κρεμμύδι, τυρί προβολόνε και μιξ αλατοπίπερο-πάπρικα-σκόρδο σε ζεστό ψωμί. Προσωπικά δεν είμαι φίλος της πιπεριάς και συγκεκριμένα δε βρίσκω λόγο ύπαρξης στην πράσινη, οπότε το συγκεκριμένο κόλλημα με εμπόδισε να φτάσω στο 100% της απόλαυσης, το σάντουιτς όμως είναι τόσο καλό που σίγουρα δεν έπεσα κάτω απ’το 90. Ο Λουμπενίτης συνδαιτυμόνας και τακτικός πελάτης (τον αναγνώρισαν από τη φάτσα με το που πήγαμε και ήξεραν τι παραγγέλνει συνήθως) πρέπει να έπαιξε γύρω στο 150% κρίνοντας από τους ήχους που έβγαζε κατά τη βρώση.

_ABL9115

_ABL9083

Στο θέμα μας τώρα. Από burgers δοκιμάσαμε το “Τhe Erratic” (μπιφτέκι 150 γρ., αβγό, onion rings, μαρούλι, μανιτάρια, gouda, bacon, Jack Daniel’s sauce & mayo) και το Blue Cheese Burger (μπιφτέκι 150 γρ., blue cheese, bacon, ντομάτα, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια & mayo). Πολύ δύσκολη η επιλογή ανάμεσα στα 2 αλλά μάλλον οριακά κερδίζει το Erratic λόγω υποδειγματικής ρευστότητας του αβγού. Και για το Blue Cheese όμως, έχουμε να δηλώσουμε ότι χαιρετίζουμε την ιδέα του ολόκληρου κομματιού blue cheese (ο συνδυασμός του με καραμελωμένο  κρεμμύδι, το ξέραμε ήδη ότι είναι ένα combo που δεν απογοητεύει ποτέ). Τα μπιφτέκια ήταν ζουμερά και εννοείται πως το μόνο καρύκευμα που περιείχαν είναι αλάτι, προφανώς 100% μοσχαρίσιο κρέας και γενικώς στο Two Guys, their burger game is strong για να χρησιμοποιήσουμε λίγο και την αμερικάνικη αργκό ένεκα της θεματολογίας.

_ABL9105

Για επιδόρπιο πήραμε το Diet is (so) over όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο. Αυγοφέτες με σπιτικό φυστικοβούτυρο, πραλίνα και σπασμένα Oreos – νομίζουμε ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Αν πραγματικά χρειάζεται να πούμε κάτι, είναι ότι αγαπάμε pancakes, τα οποία εξυπακούεται πως έχουν την τιμητική τους εδώ κι έτσι αρχικά διστάζαμε λίγο να αφήσουμε μια ευκαιρία για pancakes να πάει χαμένη. Τελικά καλά κάναμε και επιλέξαμε το Diet (σιγά το ρίσκο βασικά) και θυμηθήκαμε γιατί τσακίζουμε τα Reese’s όπου τα βρούμε: Γιατί σοκολάτα + φυστικοβούτυρο = L.F.E.

_ABL9121

_ABL9072

_ABL9075

Aυτά τα ολίγα. Κλείνουμε με μερικά από τα αποφθέγματα που κοσμούν τους τοίχους του Two Guys και με το tip πως αν δε σου αρέσει κάτι που παραγγέλνεις δεν το πληρώνεις, κι αυτό δεν το λένε για πλάκα αλλά είναι βασική πολιτική τους. Βέβαια προφανώς δε συμβαίνει και ποτέ γιατί το φαγητό τους είναι φανταστικό.

_ABL9135

_ABL9074

_ABL9134

Τwo Guys
Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, μέσα στο εμπορικό κέντρο Αίθριο

Τηλ: 210-6000879
Facebook: TWO GUYS

Best of internet