Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Burger Guide ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΦΑΓΗΤΟ

Queen Burger: Ο παλιός είναι αλλιώς

Το ιστορικό μπεργκεράδικο της Γλυφάδας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, το κρατάει ακόμα αληθινό


LUBEN CREW · 28 Ιουνίου 2016

Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε Γλυφαδιώτη ποιο είναι το πρώτο μαγαζί που του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει τη λέξη “burger”, ο ΟΠΑΠ δίνει απόδοση 1,05 ότι σου πει το Queen. Aπόλυτα λογικό, δεδομένου του ότι το Queen βρίσκεται εκεί σχεδόν 40 χρόνια (είναι το πρώτο μπεργκεράδικο της Αθήνας) και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές κατοίκων της περιοχής (και όχι μόνο), που πλέον αποτελούν ένα απ΄τα φανατικότερα κοινά που έχουμε δει ποτέ να παίζουν για μπεργκεράδικο. Επίσης απόλυτα λογικό, μιας και το burger του είναι απλά φανταστικό.

Aris Athanatos - Queen's Burger - 002

Το Queen άνοιξε το 1978 από τον Πάπα-Κουιν (σημείωση: όχι το πραγματικό του όνομα)  και τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του, οι βασικοί του θαμώνες ήταν στρατιώτες από την αμερικάνικη βάση. Σταδιακά, και το ελληνικό κοινό γνώρισε μια κουλτούρα φαγητού που μέχρι τότε του ήταν παντελώς άγνωστη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πλέον η επιχείρηση βρίσκεται σε άλλα χέρια και μιας και οι ιδιοκτήτες έχουν εμπειρία κι από Αμερική μεριά, ξέρουν καλά πώς γίνεται το πάντρεμα ποιότητας και street προσέγγισης, και συνιστούν ιδανικούς επιγόνους. Η βασική γραμμή του Πάπα-Κουιν ήταν σαφής (“αν σας πει κανείς τίποτα για το μπιφτέκι μας, δώστε του τον κιμά να τον πάει στο χημείο”) κι έκτοτε έχει τηρηθεί κατά γράμμα, αφού το μπιφτέκι του Queen είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εθιστικά που έχουμε δοκιμάσει, ενώ είναι το μόνο που έχουμε υπόψη μας που αποτελείται μόνο από ολόφρεσκο κιμά στον οποίο δεν προστίθεται ούτε καν αλάτι.  Η γεύση του είναι απολαυστικά “κιμαδίσια” (θυμίζει λίγο Wendy’s, αν χρειάζεσαι κάποιο σημείο αναφοράς, αλλά χωρίς ίχνος πλαστικίλας προφανώς) και το όλο κόλπο βρίσκεται στο πώς συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Γενικά αν σου ακούγεται περίεργο αυτό με τον σκέτο κιμά, απλά δοκίμασε ένα και θα μας θυμηθείς.

Ο Βαγγέλης επί το έργον

Εμείς μιας και μεγαλώσαμε μακριά από τα Νότια Προάστια, γνωρίσαμε το Queen στο φετινό Burger Fest όπου και ξεπούλησε. Έκτοτε γίναμε επίσημα φανς, και σε μια από τις βόλτες μας βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες για να συστήσουμε την αυτού μεγαλειότητα των burgers και στους αμύητους.

Aris Athanatos - Queen's Burger - 013

Aris Athanatos - Queen's Burger - 012

Aris Athanatos - Queen's Burger - 005

Στη συγκεκριμένη μας επίσκεψη παίξαμε με ένα Βacon Cheddar κι ένα διπλό Queen με μπέικον. Αχτύπητα και τα 2 – δεν έχει νόημα να διαλέξουμε ανάμεσά τους. Αν είσαι για κάτι πιο πληθωρικό, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ολντσκουλάδικο “χαμ μπιφτέκι” με ζαμπόν σε μακρουλό φρατζολάκι. Το συγκεκριμένο μου το είχαν βγάλει να το δοκιμάσω την πρώτη φορά που πήγα κι ενώ είχα φάει ήδη ένα cheese και δεν πεινούσα άλλο, το εξαφάνισα (ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου). Πολύ δυνατές και οι πατάτες με μπέικον και τσένταρ αν και προσωπικά τις προτιμώ με μαγιονέζα – το λεγόμενο “πατάτες μαγιό” όπως το αποκαλούν οι μύστες, που στάνταρ θα ακούσεις να το ζητάνε συνέχεια αν βρεθείς εκεί μιας και είναι ένα από τα trademark και πιο αγαπημένα sides του Queen.

Το πιο λακωνικό μπιφτέκι που θα γευτείς ποτέ

Το πιο λακωνικό μπιφτέκι που θα γευτείς ποτέ

 

Diner φάση

Diner φάση

Ας μιλήσουμε τώρα και για ένα άλλο υπερόπλο του καταστήματος. Η βάφλα με παγωτό του Queen (η “γουαφλ” όπως την έλεγε ο πάπα-Κουιν κι επίσης η πρώτη που φαγώθηκε στην Ελλάδα) δεν είναι απλά ένα πολύ καλό επιδόρπιο στο πλαίσιο του μενού ενός μπεργκεράδικου: Eίναι τόσο καλό που θα μπορούσε να πουλιέται από μόνο του και πάλι θα είχε φανατικό κοινό. Το παγωτό είναι  μηχανής αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως παγωτό μηχανής. Είναι ελληνικό, έχει γεμάτη, “αληθινή” υφή και ανασύρει παιδικές μνήμες μπάλας παγωτού βανίλια (από τότε που δεν υπήρχε καν το χωνάκι βάφλας αλλά μόνο το άλλο το μακρόστενο). Να μην τα πολυλογούμε, αν πας Queen και δεν πάρεις βάφλα με παγωτό, η εμπειρία σου (αν και σίγουρα απολαυστική) δε θα είναι ολοκληρωμένη – απλά ενημερώνουμε.

Aris Athanatos - Queen's Burger - 014

Βοnus καλτίλα: Στους τοίχους του Queen μπορείς να δεις όλη την ελληνική showbiz των τελευταίων 30 χρόνων να περνάει μπροστά απ’τα μάτια σου, αφού η σύλλογη αυτόγραφων από celebrities-φίλους του καλού burger, αποτελεί χόμπι του καταστήματος. Ξεχώρισαμε το αυτόγραφο του Λε-Πα (με το εξώφυλλο του δίσκου “Ο Παίκτης”) και την τσαχπίνικη αφιέρωση του πιο παραγνωρισμένου πρωταθλητή από το μυθικό team των Ολυμπιακών της Ατλάντα, Βαλέριου Λεωνίδη, επειδή game recognize game:

Aris Athanatos - Queen's Burger - 025

Aris Athanatos - Queen's Burger - 020

Queen Burger
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα

Τηλ: 210-8980747
Facebook: Queen Burger Glyfada

 

Best of internet