Quantcast
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ BURGER GUIDE VOL.2 ΦΑΓΗΤΟ

Φάγαμε το Ramen Burger του Μama Roux και αναφωνήσαμε “Οh, mama!”

Γενικότερα, ο άρτι ανανεωμένος κατάλογος του μαγαζιού είναι ένα έργο τέχνης


LUBEN CREW · 20 Δεκεμβρίου 2016

Το Μama Roux το γουστάρουμε πολύ. Γουστάρουμε το φαγητό και το multi-ethnic concept με συνταγές από διάφορες κουζίνες του πλανήτη, γουστάρουμε τα street food parties που διοργανώνει (στο επετειακό για τα 5 χρόνια του γυρίσαμε κι ένα αναμνηστικό βιντεάκι) και πάνω απ’όλα γουστάρουμε τους ανθρώπους πίσω από το μαγαζί και το πώς προσεγγίζουν τα πεδία “δουλειά” και “διασκέδαση” (που στην προκειμένη περίπτωση προφανώς έχουν ένα τεράστιο overlap).

Eπίσης το Mama Roux έχει στον κατάλογό του ένα φοβερό burger που αντί για ψωμάκια έχει buns φτιαγμένα από ramen noodles κι αυτό αρκεί από μόνο του για να το φιλοξενήσουμε στο Burger Guide, αλλά και εκτός των burgers όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν φοβερά, επομένως θα τα παρουσιάσουμε ενδελεχώς με την πολύτιμη αρωγή του head chef και σκληροπυρηνικού food nerd, Βασίλη Σπόρου.

Ας αρχίσουμε με τα drinks. Εδώ βλέπουμε εν παρατάξει, 3 ποτήρια με Grapefruit Aperol Spritz, επειδή #Mένουμε_Αιόλου (τα ήπιαμε και τα 3).

_abl50360

Συνέχεια με Spicy Margarita, με τεκίλα Reposado, πικάντικη αγαύη, lime και σουμάκ. Μερικοί το προτιμούν καυτ(ερ)ό.

_abl50240

Μετά από τόσο αλκοόλ, η όρεξη ήταν πλέον στα κατάλληλα επίπεδα και περάσαμε με συνοπτικές διαδικασίες στη μάσα.

Τα Char Siu Bao είναι η εκδοχή του Μama Roux από τα διάσημα ταϊβανέζικα ψωμάκια ατμού. Ξεκοκκαλισμένα χοιρινά spare ribs σε μαρινάδα char siu, kimchi mayo, pickled αγγούρι και ρέβα, φυστίκι και φρέσκο κρεμμύδι. Πιστέψτε μας, είναι τόσο λαχταριστά όσο δείχνουν.

_abl49920

Το ρόλο “κλασική σαλάτα που παραγγέλνουμε πάντα για το ξεχού” έπαιξε η Vivaldi Quinoa. Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από τις τέσσερις εποχές του Vivaldi, επειδή το φρούτο πρωταγωνιστής της σαλάτας αλλάζει ανάλογα με την εποχική διαθεσιμότητα. Εδώ πρωταγωνιστής είναι το μανταρίνι που συνοδεύει σε φιλέτο, dressing και σιρόπι την quinoa με τα ανάμικτα πράσινα λαχανικά, τη φέτα με το ανθότυρο, τα καρύδια και τα ξιδάτα αγγούρια.

_abl49890

Πάμε προς Μέχικο μεριά τώρα μουτσάτσος με Μole Poblano a.k.a. η απόλυτη εορταστική μεξικάνικη συνταγή με ένα Mama Rοux twist: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με πάστα achiote, σάλτσα mole με πιπεριές ancho και σοκολάτα, σουσάμι, τραγανές τορτίγιες καλάμποκιού, salsa fresca και sour cream πάνω σε αχνιστό ρύζι. Αρίμπα!

rsz__abl50090

Λοιπόν τώρα το πράγμα χοντραίνει πολύ. Pork Ramen Bowl: Το απόλυτο Ramen Bowl του Mama Roux που είναι αποτέλεσμα του project που τρέχει τους τελευταίους μήνες. Ζωμός που σιγοβράζει για ώρες από κόκκαλα κοτόπουλου και φύκια kombu, tare με καπνιστό bacon,ramen noodles, σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα, μελάτο αβγό, pickled μανιτάρια shiitake γαρνιρισμένο με λιωμένο λίπος κοτόπουλου. Απλά και λιτά, δε θα βρεις τέτοιο ramen bowl πουθενά αλλού στην πόλη, κι αυτό είναι δέσμευση.

rsz__abl49670

_abl4977440

Ας μιλήσουμε για τα burgers τώρα, ξεκινώντας με το προσωπικό μας αγαπημένο Blackened Chicken Burger. To διάσημο μίγμα μπαχαρικών blackened από τη Νέα Ορλέανη καλύπτει το φιλέτο κοτόπουλο και γι’αυτό παίρνει το χαρακτηριστικό του χρώμα (σα να λέμε, δεν είναι καμμένο – πλιζ μην είστε άσχετοι). Συμπληρώνεται με αφράτο bun, creole mayo, γλάσο από bourbon, τομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι iceberg. Συνοδεύεται από φρέσκες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

_abl4947d

French Kiss Burger. Το premium burger του Mama Roux συνδυάζει σε αφράτο bun, το βοδινό Black Angus με ψητό κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια a la creme με λάδι τρούφας, ρόκα baby και Dijonnaise mayo. Συνοδεύεται από φρέσκες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

_abl4936d

Και για το γκραν φινάλε, Ramen Burger: Η απόλυτη υβριδική μόδα από τη Νέα Υόρκη, αποκλειστικά στο Mama Roux. Τα bun από Ramen Noodles φτιάχνονται από τους ίδιους με μια ειδική διαδικασία και ψήνονται κατά παραγγελία. Το burger ολοκληρώνεται με βοδινό Black Angus, ένα γλυκόξινο γλάσο από μαύρα φασόλια, baby ρόκα, κρεμμύδι φρέσκο, κόκκινες πιπεριές και φύτρες φασολιού. Σε κλασικό ύφος Mama Roux Συνοδεύεται πάντα με φρέσκες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα. Άχαστο!

_abl493440

Σας τη φέραμε, δεν ήταν αυτό το γκραν φινάλε, γιατί φάγαμε κι επιδόρπιο. Συγκεκριμένα, μια εξαιρετική lemon pie (βουτυράτη λεμονόκρεμα σε βάση από golden cookie, brown butter και ιταλική μαρέγκα).

Αυτά από εμάς. Μπον απετίτ!

Μama Roux
Aιόλου 48-50, Aθήνα

Τηλ: 2130043382
Facebook: Mama Roux

 

 

 

 

 

 

Best of internet