Quantcast
guide FRIDAY WALK

Friday Walk | Luben Guide goes Pagrati!

Το Παγκράτι είναι μια παλιά αγάπη που όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει!


LUBEN CREW · 10 Μαΐου 2017

TΡΙΓΩΝΟ

Είναι το σημείο που θα δώσεις όλα σου τα ραντεβού όταν θα βρίσκεσαι στο Παγκράτι, είναι το τριγωνικό εκείνο σποτ που από το 2010 που άνοιξε μέχρι και σήμερα θα σου φτιάξει το πρώτο πρωινό καφεδάκι αλλά και μόλις τελειώσει η δουλεία και η τρεχάλα, θα σου σερβίρει τη μεσημεριανή παγωμένη μπυρίτσα σου συνοδεία πολύχρωμης και εύγευστης ποικιλίας. Κάθε μέρα έχει και διαφορετικά πιάτα ημέρας που θα φροντίσουν τη μεσημεριανή λειγουρίτσα και φυσικά θα πλαισιώσουν άψογα ένα από τα πολλά και ιδιαίτερα κρασιά που θα βρεις εκεί στη γωνιά της Αρχελάου. Το δικό μας αγαπημένο είναι οι μπρουσκέτες με κοτόπουλο, αβοκάντο και ρόκα που αλήθεια πρέπει να δοκιμάσεις και εσύ!

ΤΡΙΓΩΝΟ
Αρχελάου 23 – Παγκράτι

ΜΟΥΡΙΕΣ

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεσαι στο Παγκράτι και να μην κάνεις μια στάση για φαγοκατάνυξη στις Μουριές. Παραδοσιακό και φιλόξενο ένα εστιατόριο που από το 1972 μέχρι και σήμερα που ξέρει να φροντίζει για το καλό φαγητό. Φημίζεται για τα μαγειρευτά του αλλά και για τα καλοψημένα στα κάρβουνα ψαρικά και κρεατικά. Μέσα στην καταπράσινη πλατεία Βαρνάβα κάτω από τις Μουριές μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά οι Μουριές κρατούν και την παράδοση αλλά και την φιλοξενία και υπόσχονται να σε βγάλουν από την κουζίνα και να σε φροντίσουν εσένα και του καλοφαγάδες φίλους σου.

ΜΟΥΡΙΕΣ
Πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα – Παγκράτι

ΠΙΑΤΣΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ

Φαντάζομαι έχετε καταλάβει ότι είμαστε λάτρεις του Ελληνικού Παραδοσιακού Τσιπουρακίου και πως με κάθε ευκαιρία καινούργιας ανακάλυψης που θα μας οδηγήσει σε λίγο ακόμα άγιο τσιπουράκι πετάμε την σκούφια μας. Ε, σε ακριβώς αυτό το σημείο βρέθηκε στο δρόμο μας ότι ακριβώς χρειαζόταν, το όνομα και πράγμα Τσιπουράκι, που χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική τα είχε όλα. Καλοψημένο χταποδάκι στα κάρβουνα, πατατούλες τηγανιτές κομμένες στο χέρι, τζατζικάκι κόλαση, τσίπουρο αγίασμα και τα πιο μαγκιόρικα και μερακλίδικα παππούδια ολάκαιρης της περιοχής που όπως θα δείτε και στο βίντεο μας φιλοξένησαν με τον πιο όμορφο τρόπο. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια, φύγαμε για Τσιπουράκι.

ΠΙΑΤΣΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ
Πλατεία Βαρνάβα 11 – Παγκράτι

PINK FREUD

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο Freud έκανε παρέα με τους Pink Floyd, και πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν μέσα σε αυτό το παρεάκι μπαίναμε και εμείς; Στο Παγκράτι που λες παίζει ένα μαγαζί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, γιατί αν κάποιος μπορεί να συνδυάσει τον Freud και τους Pink Floyd σίγα μην κολλήσει στη βουνοθάλασσα. Ωραία καθαρά ποτά, χώρος που σε βάζει σε διάθεση ‘σαν το σπίτι σου’ και μουσικές ταξιδιάρικες για όλους εμάς που το σώμα είναι στην πόλη αλλά το μυαλό σε κάποιο μακρινό νησί. Και τέλος δεν μπορώ να μην αναπαράγω την ατάκα ενός φίλου –Τα μαγαζιά τα κάνουν οι άνθρωποι όχι τα ντουβάρια- και το Pink Freud έχει ωραίους ανθρώπους… Extra tip: Όταν πας μην ξεχάσεις να ζητήσεις το σφηνάκι με το Tabasco από τα χεράκια της Μαρίζας και να δεις το κολαζ του Luca Roberto με θέμα οι -Pink Floyd συναντούν τον Freud-…

PINK FREUD
Αρχελάου 7-Παγκράτι

ΤΟ PIGGY-ΠΟΠΟΥΛΟ

Είναι σίγουρα το piggy-πόπουλο που θα σας κλέψει την καρδία χωρίς καν να προσπαθήσει. Ευρηματικό όνομα, φοβερός χώρος και χωρίς πολλές κουβέντες ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ που έχει το Παγκράτι τα τελευταία πολλά χρόνια. Όταν πας μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις εκτός από σίγουρα τρία -πίτα καλαμάκι από όλα- γιατί ένα δεν φτάνει ποτέ, μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη σπιτική, φετούλα λαδορίγανη και για highlight μια μερίδα κοτόπουλο παιδάκι…ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ. Μακράν το πιο καλόγουστο μέρος για ένα σουβλάκι που θα έχεις να θυμάσαι.

ΤΟ PIGGY-ΠΟΠΟΥΛΟ
Αρχελάου 16 – Παγκράτι

PETITE FLEUR

Ένα μαγικό μέρος που σε βάζει σε παραμύθι με την πρώτη κιόλας γουλιά. Όταν τα κομμάτια της ζεστής σοκολάτας Valhrona λιώσουν, δεν θα μπορέσεις να μην πεις, πως ναι, η σοκολάτα είναι ένα θαύμα επί γης για τα χείλη μας μόνο. Και όταν αυτή η φοβερή σοκολάτα συνδυαστεί με κάποια από τις γλυκές ή και για τους πιο τολμηρούς, αλμυρές τάρτες τότε το παραμύθι της απόλαυσης ξεκινά. Ο καφές βιολογικός, τα τσάγια της Kusmi Tea εξωτικά και για τις καυτές μέρες που έρχονται εξωτικά,απολαυστικά και παγωμένα. Φρέσκοι χυμοί με λαχταριστά φρούτα εποχής και σπιτικές γεύσεις λεμονάδας και βυσσινάδας για τους λάτρεις του homemade. Και φυσικά τα κρασιά απευθείας από την Μονεμβασιά που μόλις πέσει λίγο το σκοτάδι μαζί με τα παιχνιδιάρικα cocktails και την εξίσου παραμυθένια ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου θα ικανοποιήσουν και τα πιο ψαγμένα γούστα και θα μας πάνε απευθείας σε ένα όνειρο καλοκαιρινής νυχτός. Μαζί με τους ήχους του πιάνου που όχι δεν είναι μόνο για διακόσμηση το Petite Fleur θα μας φροντίσει ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες που έρχονται, σε μια από τις ωραιότερες πλατείες του Παγκρατίου, την πλατεία Προσκόπων. Extra tip: Να δοκιμάσεις την κρύα σοκολάτα σε γεύση πραλίνα γάλακτος, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την διάσημη ζεστή αδερφή της.

PETITE FLEUR
Αμύντα 1-Παγκράτι

Best of internet