Quantcast
guide EVENTS

Ο τεράστιος John Carpenter live στο Piraeus Academy είναι κάτι το άχαστο

Μια μοναδική μουσική παράσταση μέσα στο σύμπαν του μαιτρ του τρόμου


LUBEN CREW · 24 Μαΐου 2016

carpenter

«Πόσους σκηνοθέτες – μουσικούς γνωρίζουμε; Λοιπόν, ένας ο Τσάρλι Τσάπλιν, ένας άλλος ο Μάικ Φίγγις, άλλος ένας ο Κλιντ Ίστγουντ, βάλε και τον Ντέιβιντ Λιντς. Βλέπετε, ο Τζον Κάρπεντερ δεν θέλει να τον αποκαλούν μουσικό. Κι ας υπέγραψε μερικά από τα πιο εμβληματικά soundtrack του Φανταστικού, με πρώτο και καλύτερο αυτό του “Halloween” – σημείο αναφοράς για όποιον ασχολείται ιστορικά με τον Τρόμο. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πως απλά παίζει με τις νότες, αναζητώντας τους πιο αγωνιώδεις συνδυασμούς. Το ίδιο κάνει και με τις εικόνες εδώ και χρόνια – ούτε όμως Δημιουργό θέλει να τον αποκαλούν («Τι νόημα έχει; Στη Γαλλία είμαι διάνοια, στην Αμερική ένας περιθωριακός»). Κι όμως παραμένει σπουδαίος και στα δυο. Σχεδόν αξεπέραστος. Οι δε συνθέσεις που απαρτίζουν το Lost Themes αποτελούν το soundtrack ταινιών που δεν έχουν ακόμα γυριστεί: οι εικόνες που αναδύονται από τη δεξαμενή του ασυνειδήτου, καθώς προσπαθείς στιγμιαία να γεμίσεις τα κενά, έρχονται κατευθείαν από το σινεμά τρόμου που μας μεγάλωσε. Από μόνο του αυτό αξίζει πολλά»

Αυτά λέει ο Άκης Καπράνος σε μια σύντομη περιγραφή του τι ακριβώς συμβαίνει με την παράσταση του John Carpenter αυτή την Παρασκευή στο Piraeus Academy.

Ο Carpenter, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, μοντέρ, συνθέτης, αυτός ο παλιομοδίτης ολιστικός δημιουργός είναι hands down μια από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών.

Slideshow_JC2_new

Tα κατορθώματα του άρχοντα του τρόμου και βασιλιά των b-movies μιλούν από μόνα τους: “Halloween”, “Απόδραση από την Νέα Υόρκη”, “Ομίχλη”, “Επίθεση στο σταθμό 13”, “The Thing”, “Christine”,  “Starman”, “They Live” και φυσικά το αριστούργημα του “Η Νύχτα με τις μάσκες”.

Το Piraeus 117 Academy θα υποδεχθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου τον John Caprenter και το συγκρότημα του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια και μοναδική μουσική παράσταση με μουσικά θέματα από τις ταινίες του καθώς και τον προσωπικό του δίσκο “Lost Themes”.

Το άλμπουμ Lost Themes είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος του John Carpenter μετά από 40 χρόνια καριέρας. Ένα πόνημα που γνώρισε την αποθέωση από κοινό και κριτικούς, μια ιδιότυπη συλλογή από τους ήχους και την ατμόσφαιρα που είναι χαρακτηριστικά των ταινιών του αλλά και του ίδιου σαν μουσικού δημιουργού.

Ένας δίσκος γεμάτος με τα κλασικά μινιμαλιστικά του synth, που συνθέτουν και πάλι τη μοναδική απειλητική ατμόσφαιρα του σύμπαντός του. Μόνο που αυτή τη φορά μας προσκαλεί να χτίσουμε τις ταινίες στο μυαλό μας, δίνοντάς μας απλώς τον ήχο. Μελωδίες, νότες παραμορφωμένες, ήχοι που χάθηκαν από τις ταινίες του και τρύπωσαν στο δίσκο, κάνοντας τους λάτρεις των ταινιών του, να υποκλίνονται άλλη μια φορά στις συνθετικές του ικανότητες.

Άχαστο. Θα είμαστε εκεί.

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια ορθίων στην πρώτη φάση της προπώλησης κοστίζουν 39€

Τα εισιτήρια ορθίων στην δεύτερη φάση της προπώλησης κοστίζουν 42€

Τα εισιτήρια καθημένων στον εξώστη κοστίζουν 58€

Τα V.I.P. εισιτήρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοστίζουν 78€

Ταμείο:  Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 45€

 

H προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Αθήνα

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), tηλ.210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και πλήρη δημοσιογραφική ενημέρωση απευθυνθείτε στο: [email protected]

Τηλέφωνο: 210 8820426 (εσωτερικό 2)

 

Best of internet