Quantcast
guide EVENTS

Red Bull Art of Motion: Αθλητές από κάθε γωνιά της γης κάνουν απόβαση στη Σαντορίνη!

Σήμερα ο τελικός του Red Bull Art of Motion που επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά στη Σαντορίνη


Ελευθέριος Γώγος · 6 Οκτωβρίου 2017

Το κυκλαδίτικο νησί έχει κατακλυστεί από παγκοσμίου φήμης freerunners! Οι αθλητές έχουν μετατρέψει τα λευκά παραδοσιακά σπίτια της Σαντορίνης σε…φυσική πίστα! Εντυπωσιακά tricks και περίπλοκες φιγούρες, με φόντο την ηφαιστειακή καλντέρα σηματοδοτούν την έναρξη του Red Bull Art of Motion που επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά!

Την απόβαση τους στο νησί έκαναν πάνω από 100 φιλόδοξοι νέοι freerunners έχοντας όλοι τους έναν κοινό στόχο! Να γίνουν μέρος αυτής της διεθνούς αθλητικής εμπειρίας και της παγκόσμιας κοινότητας του freerunning. Ο τρόπος; Η συμμετοχή τους στον Onsite Qualifier και η κατάκτηση μιας εκ των 5 τελευταίων θέσεων που ολοκλήρωσαν τη χρυσή 18άδα του Red Bull Art of Motion.

Ο Onsite Qualifier (S.A.F. Πολιτιστικό Μουσείο Σαντορίνης, 4 & 5 Οκτωβρίου) ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις. Στη Φάση A (Σαντορίνη, 4.10), 109 αθλητές διεκδίκησαν μια από τις 20 πολύτιμες θέσεις που οδήγησαν στη Φάση B. Ανάμεσα τους και οι 15 Έλληνες αθλητές, που είχαν πάρει το μαγικό εισιτήριο από το DK’s Tour of Motion που πραγματοποίησε ο παγκοσμίου φήμης αθλητής και καμάρι της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κυρσανίδης. Στη Φάση B (Σαντορίνη, 5.10), ύστερα από εντυπωσιακά tricks και runs, η κριτική επιτροπή κατέληξε στους 5 αθλητές που ξεχώρισαν, αφήνοντας έξω τον δις νικητή (2011 – 2012) Pavel Petkuns (LAT) επιλέγοντας πρωτοεμφανιζόμενους και πολλά υποσχόμενους αθλητές.

Η τελική 18άδα αποτελείται από τους 6 top αθλητές του Red Bull Art of Motion 2016, τους 7 αθλητές (4 άνδρες και 3 γυναίκες) που πήραν την πρόκριση μέσω του Online Qualifier τον Ιούλιο και τους 5 freerunners από το Onsite Qualifier.

 

Τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής είναι έμπειροι εκπρόσωποι του αθλήματος και θα αξιολογήσουν το 90’’ run των αθλητών με κριτήρια τη δημιουργικότητα, την τεχνική δυσκολία, την εκτέλεση, τη ροή και την συνολική εμφάνιση. Σε 3 από τους 18 αθλητές θα δώσουν τη βαθμολογία που θα τους ανεβάσει στο βάθρο, όπου θα απαθανατιστούν από την CANON, πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης, καθώς και τα βραβεία “Best Female” & “Best Trick Award by CU”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΑ: Η Σαντορίνη με το διάσημο ηλιοβασίλεμα της θα ντύσει τον αγώνα με εικόνες Ελλάδος και κυκλαδίτικης ομορφιάς, οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 16.00, αλλά και θα κάνουν το γύρω του κόσμου μέσα από το www.redbullartofmotion.com και το Red Bull TV στις 3:45 μ.μ. EEST (διαθέσιμο για τηλεοράσεις με σύνδεση στο internet, κονσόλες gaming, κινητά και άλλα. Για πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών: redbull.tv/apps) Xbox 360, Apple TV και Samsung Smart TV.  

Best of internet