Quantcast
guide EVENTS

Oι Grand Magus έρχονται στο Fuzz το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Τη βραδιά ανοίγουν οι Έλληνες Sacral Rage και The Mound


Μαρίτα Αλημίση · 26 Σεπτεμβρίου 2017

Oι Grand Magus έρχονται στο Fuzz Live Music Club αυτό το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου. Τη βραδιά ανοίγουν οι Sacral Rage και οι  The Mound.

Ξεκινώντας την προέλασή τους στα πεδία της μάχης, το 1996 υπό το όνομα Smack, δεν άργησαν να γίνουν η μπάντα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στα ιστορικά βιβλία του heavy metal, χάρη σε μία συνεπή και ποιοτική πορεία που ήδη αριθμεί πάνω από 20 χρόνια: Φυσικά μιλάμε για τους Grand Magus.

Κάποια από τα καλύτερα heavy metal riffs που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια όπως και ένα ολόκληρο πυροβολικό χεβιμεταλλικών υμνικών επών, είναι λίγα από τα πράγματα που θα βρει όποιος ψάξει την ιστορία της μπάντας. Δύο demos και ένα split EP με τους συντοπίτες τους Spiritual Beggars (στους οποίος μάλιστα ο mainman του σχήματος JB διετέλεσε τραγουδιστής για ένα σεβαστό διάστημα) αργότερα, ήρθε η ώρα για το ιστορικό ομώνυμο ντεμπούτο, που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα cult μνημείο για τους doom και heavy metal fans παγκοσμίως.

Τα “Monument” (2003) και “Wolf’s Return” (2005) που ακολούθησαν, εύκολα ώθησαν τη μπάντα να σκαρφαλώσει μερικά σκαλιά ψηλότερα στη κλίμακα της μουσικής και γενικότερης καλλιτεχνικής εξέλιξής της, προσθέτοντας όλο και περισσότερες heavy metal επιρροές στο όλο και πιο συμπαγές υλικό, χωρίς όμως η μπάντα να αποκυρήξει ποτέ τις groovy-rocking ρίζες της.

Τα εκτενή Ευρωπαϊκά tours που έλαβαν χώρα την ίδια περίοδο, στο πλευρό των grandmasters του ήχου Electric Wizard και Cathedral, ανέδειξαν με ευκολία τους Grand Magus ως μία από τις ισχυρότερες και πιο παντοδύναμες συναυλιακές μονάδες, γεγονός που μέρα με τη μέρα επιβεβαιωνόταν χάρη στις καθηλωτικές ζωντανές τους εμφανίσεις.

Το “Iron Will” του 2008 έλαβε την πρώτη θέση στο Soundcheck του Metal Hammer Γερμανίας, αποσπώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τον παγκόσμιο rock και metal τύπο και φυσικά από τους fans του σχήματος, με τον όλο και αυξανόμενο πυρήνα τους. Ήταν πλέον γεγονός: Οι Grand Magus είχαν για τα καλά στρογγυλοκαθίσει σε έναν θρόνο, λαξευμένο από epic doom και heavy metal φέροντας ταυτόχρονα μία πρωτοφανή από τους ίδιους προσήλωση προς το ακραίο.

Το “Hammer of the North” που κυκλοφόρησε το 2010 αποτέλεσε τη πρώτη επίθεση της μπάντας στα Γερμανικά album charts, οδηγώντας τους σε μία ιστορική συμμετοχή ως support act στην περιοδεία των Motorhead και Doro. Το 2012 οι Grand Magus ξεπέρασαν και πάλι τον εαυτό τους:Το πρώτο τους album υπό την αιγίδα της Nuclear Blast, αποτέλεσε και την επίσημη πρώτη του νέου ντράμερ Ludwig Witt. Το “The Hunt” κατέστησε πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως η προοπτική της μπάντας για εξέλιξη και πρόοδο ήταν ακόμη πολύ μακριά από το να εξαντληθεί, ενώ το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού και της βιομηχανίας έμοιαζε να επισφραγίζει το πόσο το συγκρότημα δεν είχε ακόμη την ανάγκη να επανεφεύρει τον εαυτό του.

Ο διάδοχος “Triumph and Power” του 2014, συνέχισε ως μία ακόμη αδυσώπητη, νικητήριος προέλαση του σχήματος, καθιερώνοντας για τα καλά τους Grand Magus ως riff-gods, και φτάνοντας πολλούς στο σημείο να τους κατατάξουν στην ίδια κατηγορία με θρύλους όπως οι Judas Priest και Dio. Και η ιστορία είχε μόλις αρχίσει…

Αίμα, ιδρώτας, δάκρυα!

Το 2016, οι Σουηδοί θρύλοι επανέρχονται στο προσκήνιο, δείχνοντας για άλλη μια φορά τα δόντια τους, όπως και τα κοφτερά τους σπαθιά! Εγένετο “Sword Songs”! Ο τίτλος του όγδοου album τους, συνοψίζει τις διαθέσεις και προθέσεις της μπάντας: Ο mainman του σχήματος JB, προλογίζει το album ως ταχύτερο και πιο επιθετικό από το “Triumph and Power”, ενώ κατά την κυκλοφορία του, περίτρανα αποδεικνύεται πως και αυτό περιέχει μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια της μέχρι στιγμής πορείας τους. Βάζοντας όλο τους το πάθος μέσα στο “Sword Songs” καταλήγουν σε αυτό που μοιάζει να είναι ότι πιο ολοκληρωμένο και heavy έχουν να επιδείξουν στο οπλοστάσιό τους. Ενδυναμωμένο από την παραγωγή του Nico Elgstrand (Entombed, Gorgoroth, Krux κ.α.) στα Studio Supa της Στοκχόλμης το νέο πόνημα των Σουηδών δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία συλλογή μελλοντικών classics, προορισμένων να ενθουσιάσουν τους metal fans ανά την υψήλιο με τις παντοδύναμες γκρούβες, τα χτισμένα-από-riffs κιθαριστικά walls of sound και την πάντα χαρακτηριστικότατη, επικών διαστάσεων φωνή του JB.

Μαζί με τους Grand Magus θα εμφανιστούν οι Αθηναίοι hi-tech metallers Sacral Rage, που –δίχως άλλο- αποτελούν μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες ανερχόμενες μπάντες της ημεδαπής στον heavy χώρο, με τη κυκλοφορία του ντεμπούτο full length album τους “Illusions in Infinite Void” το 2015, μέσω του θρυλικού Ιταλικού label της Cruz Del Sur Music, να έχει τύχει ενθουσιωδών κριτικών και ανταποκρίσεων από το κοινό του ήχου και τους ίδιους να αποτελούν μια ακούραστη συναυλιακή δύναμη, δίνοντας εκρηκτικά και αποσβολωτικά shows εντός και εκτός Ελλάδος, στο πλευρό σπουδαίων ονομάτων του χώρου.

Τη συναυλία θα ανοίξει το doom rock κουιντέτο των The Mound από την Αθήνα, που έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά του με τη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο EP του. Πραγματοποιώντας ένα διάλειμα από το στούντιο, στο οποίο και βρίσκονται για την ηχογράφηση του ντεμπούτο full length album τους, οι The Mound θα παρουσιάσουν αρκετό νέο υλικό που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί ζωντανά στο παρελθόν.

Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Πόρτες: 20.00

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 20€ (περιορισμένη προπώληση)
• 22€ (προπώληση)
• 25€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981, www.noremorse.gr)
EAT METAL RECORDS (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ.: 213 0378553, www.eatmetalrecords.com)
Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
Bowel of Noise records (Official) (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα, 210 3846783, www.bowelofnoise.com)
• Τηλεφωνικά στο 11876
Reload Stores
Media Markt Greece
Seven Spots
Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/periodeia/grand-magus-live-greece/

LINKS:
Grand Magus: www.grandmagus.com | www.facebook.com/grandmagusofficial
The Mound: www.facebook.com/themoundband
Sacral Rage: www.facebook.com/SacralRage
3 Shades of Black: www.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack
3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
Fuzz Live Music Club: www.fuzzclub.gr | www.facebook.com/fuzzclub.gr

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
3 Shades of Black: [email protected]
• Γραφείο Τύπου: [email protected] – +306948182236 (Δημήτρης Κότσης)

Facebook Event

Best of internet