Quantcast
guide EVENTS

Όλα όσα θα δούμε την πρώτη μέρα του φετινού EJEKT Festival στην Πλατεία Νερού

Και μονές προσκλήσεις για 4 αργοπορημένους -αλλά τυχερούς- φίλους μας


Η πρώτη ήμερα του φετινού Ejekt Festival έρχεται αυτό το Σάββατο 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού. Εκεί οι Killers, παρέα με τους Kills, τους Circa Waves και τους Deaf Radio είναι πανέτοιμοι για να σας προσφέρουν ένα “δολοφονικό” live by the sea.

4 τυχεροί μπορούν να κερδίσουν από μία μονή πρόσκληση. Δείτε το πώς ΕΔΩ

 

The Killers

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν δισκογραφικά το 2004 με το πολυπλατινένιο “Hot Fuss”,οι Killers σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους και καθιερώθηκαν ως μια από τις σημαντικότερες μπάντες της Αμερικής αλλά και του πλανήτη. Η χαρακτηριστική φωνή του Brandon Flowers και οι εθιστικές μελωδίες σε τραγούδια όπως τα “Mr.Brightside”, “Somebody Told Me”, “Smile Like You Mean It”, “Jenny Was A Friend of Mine” και“All These Things That I’ve Done” πέρασαν αμέσως στο πάνθεον της μουσικής δεκαετίας των 00ς. Αυτή ήταν όμως μόνο η αρχή!

To “Sam’s Town” που ακολούθησε το 2006, σε παραγωγή Flood (New Order, U2, Nine Inch Nails, κλπ) και Alan Moulder (Foo Fighters, Arctic Monkeys, Editors, κλπ), με τραγούδια όπως τα “When You Were Young” και “Read My Mind”,έγινε κι αυτό πλατινένιο και τους καθιέρωσε οριστικά ως μια πραγματική arena act, δηλαδή ένα συγκρότημα που μπορεί να γεμίσει στάδια τόσο με την λαοφιλία του όσο και με την ικανότητά του επί σκηνής. Σε μια εποχή που ο όρος αυτός έχει σχεδόν εξαφανιστεί, γιατί οι νέες μπάντες δεν καταφέρνουν ούτε καν να πλησιάσουν τα τεράστια ονόματα του παρελθόντος, οι Killers όχι μόνο το κατόρθωσαν, αλλά είναι πια μόνιμοι headliners στα κορυφαία φεστιβάλ του πλανήτη (Glastonbury, Coachella, κλπ),ενώ οι solo συναυλίες τους ξεπουλάνε τα εισιτήρια σε τεράστια γήπεδα, με αποκορύφωμα το Wembley Arena του Λονδίνου το 2013.

Η επιτυχία συνεχίστηκε με το –επίσης πολυπλατινένιο – “Day & Age” του 2008, σε παραγωγή του περίφημου Stuart Price (Madonna, Kylie, Pet Shop Boys, κλπ),με το “Human” και το “Spaceman” να ξεχωρίζουν. Η παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του δίσκου υπήρξε τόσο επιτυχημένη αλλά και εξαντλητική, ώστε το συγκρότημα να αποφασίσει να κάνει ένα διάλειμμα τριών ετών, στα οποία κυκλοφόρησαν προσωπικές δουλειές τους.

Το 2012 επέστρεψαν στη δισκογραφία με το “Battle Born”, στο οποίο πειραματίστηκαν με πέντε κορυφαίους παραγωγούς (Steve Lillywhite, Damian Taylor, Stuart Price, Daniel Lanois, Brendan O’Brien). Από τον δίσκο ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα “Runaways”, “Here With Me” και “Miss Atomic Bomb”.

Συνολικά, στην καριέρα τους έχουν πουλήσει πάνω από 22.000.000 άλμπουμς παγκοσμίως και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του 21ου αιώνα σε όλα τα είδη μουσικής. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία (Brit Awards, NME Awards, MTV Europe Awards, American Music Awards, κλπ), ενώ έχουν κερδίσει και 7 υποψηφιότητες στα Grammy Awards.

Το 2017 θα επιστρέψουν στη δισκογραφία, με τον 5ο δίσκο της καριέρας τους. Έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και θα είναι σε παραγωγή του Jacknife Lee, παραγωγού των U2, REM, Kasabian, Snow Patrol και πολλών ακόμα μεγάλων ονομάτων.Το όνομα του Jacknife Lee αλλά και η δηλωμένη διάθεση των Killers να απομακρυθνού από τον ήχο του “Battle Born” μας προδιαθέτει για μια πραγματικά μεγάλη επιστροφή! Το πρώτο singleαπό τον νέο ήχο των Killers αναμένεται την άνοιξη.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει ως τις 24 Ιουνίου, όταν ο Brandon Flowers και οι υπόλοιποι Killers θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του EJEKT Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, τον ομορφότερο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, για να μας παρουσιάσουν τις μεγάλες επιτυχίες τους, αλλά και το νέο υλικό τους, σε μια βραδιά που σίγουρα θα γραφτεί στη συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας.

The Kills

Ένα ακόμα σημαντικό όνομα της σύγχρονης μουσικής προστίθεται στο line-up του EJEKT Festival 2017: οι Kills θα εμφανιστούν στη σκηνή της Πλατείας Νερού στις 24 Ιουνίου, μαζί με τους Killers και άλλα ονόματα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Επιτέλους, η Alison Mosshart και ο Jamie Hince έρχονται στην Ελλάδα! Ένα από τα ανεκπλήρωτα όνειρα του εγχώριου indie και rock κοινού, γίνεται πραγματικότητα.

“Doing It To Death”, “Future Starts Slow”, “U R A Fever”, “Heart Of A Dog”, “The Last Goodbye”, “Siberian Nights”, “Black Balloon”, “Last Day of Magic”, “Cheap and Cheerful” είναι μόνο λίγα από τα εξαιρετικά τραγούδια από τη δισκογραφία τους που έχουν καταφέρει να γίνουν επιτυχίες, με εκατομμύρια views και συμμετοχές σε soundtrack πολλών γνωστών τηλεοπτικών σειρών (Peaky Blinders, Grey’s Anatomy, True Blood, The Good Wife, Misfits, Gossip Girl, Entourage, House, Criminal Minds, κλπ) και ταινιών (Children of Men, Push, Friday the 13th, κλπ).

Από το 2003, όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους “Keep On Your Mean Side” και προκάλεσε τις αναμενόμενες συγκρίσεις με τους White Stripes, κάθε ένα από τα πέντε άλμπουμ τους είναι ένα βήμα παραπάνω, με αποκορύφωμα το περυσινό “Ash & Ice” που έγινε το πιο επιτυχημένο τους, μπαίνοντας στο τοπ20 της Αγγλίας.

Η φήμη τους έχει εξαπλωθεί πέρα από το ίδιο το συγκρότημα, τόσο λόγω της συμμετοχής της Alison στους Dead Weather του Jack White, όσο και λόγω του γάμου του Jamie με την Kate Moss. Όμως, το δίδυμο έχει αποδείξει ότι για αυτούς, το συγκρότημα είναι η βασική προτεραιότητα.

Στις 24 Ιουνίου στη σκηνή του EJEKT Festival, η σαγηνευτική Alison και ο Jamie θα μας δείξουν πώς μπορεί μια μπάντα να είναι ταυτόχρονα εξαιρετική, αλλά και αθεράπευτα cool την ίδια στιγμή.

Circa Waves

 

Οι Circa Waves είναι προορισμένοι για μεγάλα πράγματα. Το απέδειξαν με το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Young Chasers” του 2014, όπου μας παρουσιάστηκαν ως η επιτομή της indie-pop βρετανικής μπάντας, χάρη σε εξαιρετικά singles όπως τα “T-Shirt Weather”, “Fossils”, “My Love”, “Get Away”.

Περιόδευσαν με τους The 1975 και τους The Libertines, συμμετείχαν στην NME Awards Tour της χρονιάς και άφησαν μεγάλες υποσχέσεις για το επόμενο βήμα τους. Το οποίο είναι το δεύτερο άλμπουμ τους “Different Creatures” που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και επιβεβαιώνει ότι οι Circa Waves κατέχουν το μυστικό του να γράφουν υπέροχες μελωδίες και τραγούδια που σου κολάνε, όπως τα “Fire That Burns” και “Wake Up”.

Στην πρώτη εμφάνισή τους στη χώρα μας, στη σκηνή του EJEKT Festival, οι Circa Waves θα μας αποδείξουν γιατί θεωρούνται μια από τις νέες μεγάλες ελπίδες της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας.

Deaf Radio

Όταν οι πολύ θετικές κριτικές για το ντεμπούτο άλμπουμ κάνουν αναφορές στους QOTSA, τους Doors και τους Joy Division, τότε κάτι έχεις κάνει καλά. Με το “Alarm” που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου, οι Deaf Radio καθιερώθηκαν ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες της εγχώριας rock σκηνής.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Πλατεία Νερού
Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου

πόρτες: 17.00

πρόγραμμα εμφανίσων

Deaf Radio:17.55 – 18.25
Circa Waves: 18.45 – 20.00
The Kills: 20.30 – 22.05
The Killers: 22.45

εισιτήρια: 46 ευρώ (μονοήμερο, αρένα, προπώληση), 85 ευρώ (VIP, μονοήμερο, προπώληση), 75 ευρώ (διήμερο, προπώληση), 50 ευρώ (μονοήμερο, αρένα, ταμείο), 95 ευρώ (VIP, μονοήμερο, ταμείο)

Τα VIP εισιτήρια προσφέρουν υπερυψωμένο σημείο, με δικό του bar και τουαλέττες, περιορισμένες θέσεις καθήμενων, καθώς και ξεχωριστή είσοδο στον χώρο της συναυλίας)

Προπώληση

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, www.tickethour.com, Public, καταστήματα Γερμανός/Cosmote, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης.

Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

 

Best of internet