Quantcast
guide EVENTS

Άνθρωπος εναντίον Άγριας Φύσης – Μέρος 1ο: Εξοπλισμός και Ρουχισμός

Ό,τι χρειάζεστε για να επιβιώσετε μετά την καταστροφή.


EGO PETRO · 29 Μαρτίου 2013

Ταλιμπάν επιτέθηκαν στην Αθήνα. H Ακολασία των τεντιμπόηδων έπεισε τον Θεούλη να κάψει ότι πόλη έχει μείνει στο Ελλάντα. Ο Βωβός αγόρασε τα πάντα και σε έστειλε στην Πάρνηθα να τρως βαλανίδια. Φράχτες με κομμένες εξατμίσεις κατέκλυσαν τα στέκια σου και δεν αντέχεις άλλο. Η μάνα σου αποφάσισε να σε στείλει γιατί το “σπουδάζω” δεν πιάνει πια τώρα που είσαι 30. Όποιο και να είναι το σενάριο, το Luben σου βρήκε την λύση και σου παρουσιάζει τα 3 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να επιβιώσεις στην άγρια φύση.

Στο παρόν κεφάλαιο, το βασικότερο: εξοπλισμός-ρουχισμός.

 
 
Φωτογραφίες: Nihil Photography
 
 

IMG_0728 (2)

Ψάχνοντας όλα τα μαγαζιά της Αθήνας, πέσαμε στο Alpamayo PRO στη Xαριλάου Tρικούπη και σας παρουσιάζουμε από χάπια για να καθαρίζει το νερό μέχρι sleeping “μπάνγκ” με ενσωματωμένη κουνουπιέρα. Αποφύγαμε τα στρατιωτικά καταστήματα γιατί έχουν περίεργες φωτογραφίες και αυτοκόλλητα με φοίνικες και στρατιώτες.

IMG_0718

 

Οι γνώσεις μας από την εκπομπή του Σκάι “Μan vs Wild” ήταν αρκετές για να σας βρούμε τα κατάλληλα χωρίς να λογαριάσουμε τιμές. Η επιβίωση είναι το πάν!
ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ


IMG_0792 (σύνθεση)
H επιλογή του ρουχισμού είναι το πιο βασικό πράγμα.Μετά πάει η επιλογή αποσμητικού και ζελέ. Μιας και το καλοκαίρι δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα κοντομάνικο και σορτσάκι, επιλέξαμε να φορέσουμε την χειμερινή κολεξιόν. Από πάνω λοιπόν, καπελάκι που καλύπτει τα αυτιά αλλά και αποτρέπει τον κρύο αέρα. Ισοθερμικό μπλουζάκι για συνέχεια με λίγη γούνα για να γεμίζει το μάτι και από πάνω ασορτί Μπουφανάκι. Η επιλογή των χρωμάτων έγινε με την χειμερινή τάση της μόδας για αυτό μπορεί να μην σας κεντρίζει τόσο το μάτι. Για παντελόνι επιλέχτηκε ένα απίστευτα βολικό παντελόνι που με τις γνώσεις μας απο το ΣΚΑΙ παίζει να ήταν και αυτό ισοθερμικό.

IMG_0739(σύνθεση)

Εσώρουχα όλως περιέργως δεν μπορούσαμε να τα δοκιμάσουμε και έτσι συνεχίσαμε στα παπούτσια. Μποτάκια. Πορτοκαλί λωρίδες για να πηγαίνει ασορτί αλλά – πέρα από την πλάκα – πολύ βολικά για μπότες. Αντέχουν κάθε κακουχία και είναι εκεί για να σου κρατάνε συντροφιά.

IMG_0752(σύνθεση)
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ένα καλό σακίδιο πλάτης ή αλλιώς μπάκ-πακ είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα του εξοπλισμού διότι είναι αυτό που θα τα κουβαλάει. Αχα! Εμείς επιλέξαμε ένα ειδικό επαγγελματικό γιατί εκτός της ευρυχωρίας του έχει και ενσωματωμένο δοχειάκι για να πίνεις από το καλαμάκι που βρίσκεται στα πλάγια σου. Ασορτί με το σακίδιο πάνε και τα μπατόν η όπως τα λέμε εμείς επαγγελματικά, μαγκούρες.

Untitled-1-3

Η επιλογή των βασικών μόλις τελείωσε. Τώρα ας πάμε και στα συμπράγκαλα που χρειάζεται κάθε survivor στην άγρια φύση του Υμηττού. Σας τα μαζέψαμε όλα μαζί για να καταλάβετε τον όγκο που πιάνουν αλλά και για χώρο για το άρθρο.

IMG_0819

Η παρακάτω λίστα διαθέτει τα υλικά που βρίσκονται στην φωτογραφία αλλά και τα Link για να τα βρείτε στην Σελίδα του μαγαζιού.

Παγουρίνο: Νερό, κρασί, ότι θες το βάζει εκεί και το κρατάει δροσερό.

Καμινέτο: Αν και υπάρχει τσακμακόπετρα για να ανάψεις  φωτιά, εμείς το πήραμε για καλό και κακό.

Μαχαίρι (Man vs Wild): Για κοψίματα αλλά και για πιρούνι γιατί ξεχάσαμε κουταλοπίρουνα.

Κατσαρολικά: Επειδή δεν υπήρχε στην σελίδα το συγκεκριμένο προϊών σας βάλαμε κάποιο άλλο. Σιγά!

Πολυεργαλείο: Πολυεργαλείο. Πολλά εργαλεία.

Φαρμακείο: Με όλους τους βασικούς επιδέσμους για περιποίηση τραυματία και επιπλέον, βιβλίο παροχής Α΄ Βοηθειών, θερμόμετρο,
κουβέρτα επιβίωσης, μάσκα για ‘’φιλί της ζωής, διασωστική σφυρίχτρα και επιπλέον χώρο για μεταφορά φαρμάκων.

Κυάλια: Γιατί φαίνονται ωραία κρεμασμένα
πάνω σου.

ΣκηνήΥπνόσακοςΥπόστρωμα: Πάνε μαζί αυτά. Σας βρήκαμε τα πιο ωραία γιατί ακόμα και στην επιβίωση το σίκ είναι Βασικό. Το sleeping bag μάλιστα έχει και ενσωματωμένη κουνουπιέρα!

Buff: Ή όπως αλλιώς το λένε. Κάτι σαν μαντήλι πολλαπλών χρήσεων. Εκτός για μυξομάντηλο.

Μπάρες ενέργειας: Για την ώθηση που χρειάζεσαι!

 

ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ !

 

Βζίτ Βζίτ για να καθαρίζει το νερό σου:Υπάρχουν και τα χαπάκια που κάνουν την ίδια δουλειά αλλά το βζιτ βζιτ είναι άλλο πράμα. Επίσης δεν βάλαμε αντικουνουπικά γιατί θα αντέξουμε!

Επόμενη στάση: ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ!

Best of internet