Quantcast
guide EVENTS

Οι heavy metallers Mahakala παρουσιάζουν το νέο τους δίσκο στο Κύτταρο την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Μαζί τους οι Void Droid και οι Bus


LUBEN CREW · 30 Μαρτίου 2017

“The Second Fall” το όνομα του νέου δίσκου των Mahakala και τον παρουσιάζουν αυτή την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Κύτταρο, συνοδεία των Void Droid και Bus (Facebook Event)

Μια γεύση από το νέο album, στη συνεργασία τους με τον Σάκη Τόλη των Rotting Christ

Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα)
Πόρτες: 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• 6€ (προπώληση)
• 8€ (ταμείο)

Ακολουθεί δελτίο Τύπου


MAHAKALA

Οι Αθηναίοι heavy metallers Mahakala αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας, με τη δική της ξεχωριστή πορεία στα εγχώρια underground μουσικά δρώμενα.

Έχοντας ξεκινήσει την διαδρομή τους το 2005, προσεγγίζοντας ένα sludge / crust metal ύφος με χαμηλοκουρδισμένα, βαριά παραμορφωμένα έγχορδα, λυσσασμένα τύμπανα και σκισμένα φωνητικά και χαράζοντας για τη δεκαετία που ακολούθησε μια όλο και πιο ρέπουσα προς παραδοσιακά heavy metal ηχοχρώματα πορεία, οι Mahakala πάντα επέλεγαν έναν δρόμο διαφορετικό από αυτόν του περιβάλοντός τους, με γνώμονα την προσήλωση στο conceptual art.

Εν μέσω αλλαγών μελών -που άλλωστε πάντοτε τους έπλητταν- το 2013 κυκλοφορούν (μετά από δύο αυτοχρηματοδοτούμενα EP, το ομώνυμο του 2007 και το “Pact with the Devil” του 2009) το ντεμπούτο album τους, υπό τον τίτλο “Devil’s Music“, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

Εδώ το νέου τους video:

Η καθολική αποδοχή αυτής της πρώτης ολοκληρωμένης δισκογραφικής τους δουλειάς τους φέρνει επί σκηνής ως opening act των black metal θρύλων Rotting Christ, σε μεγάλο μέρος της περιοδείας τους σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ πραγματοποιούν πολυάριθμες εμφανίσεις σε όλη την επικράτεια, συνοδεύοντας σε κάποιες από αυτές, σχήματα διεθνούς εμβέλειας όπως οι Primordial, Trouble, The Devil’s Blood (RIP), Grand Magus, Year of the Goat, Dead Can Dance, Obscura και Septicflesh, μεταξύ άλλων, ενώ συμμετέχουν σε σημαντικά εγχώρια μουσικά festivals, όπως τα Rockwave Festival, Defcon Fest, New Long Fest, Mono Metal, Golden R Festival και Southfest.

Το 2017 βρίσκει τους Mahakala με νέα ανανεωμένη σύνθεση, στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του “The Second Fall”, ενός concept album επηρεασμένου από τα έργα των John Milton, Dante Alighieri και Neil Gaiman και βασισμένου στην επική ιστορία της εκθρόνισης, αλλά και της οργισμένης εκδίκησης του Εωσφόρου. Στη σίγουρα ποιοτικότερη φάση της μέχρι στιγμής μουσικής τους πορείας, οι Mahakala ηχούν πιο ολοκληρωμένοι, εμπνευσμένοι, δεμένοι και δυναμικοί από ποτέ, χτίζοντας τα επηρεασμένα από το 80’s metal και τη δυναστεία των Black Sabbath κοφτερά κιθαριστικά τους riffs, πάνω σε μία βάση από συμπαγή και τεχνικά ντραμιστικά μέρη και ογκώδεις μπασιστικές γραμμές, και χρωματίζοντας το αναβαθμισμένο τους songwriting με αρρωστημένες φωνητικές μελωδικές γραμμές που “βρωμάνε” 70’s.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους δισκογραφικού πονήματος, οι Mahakala ανεβαίνουν την Παρασκευή 31 Μαρτίου στη σκηνή του Κυττάρου, για να παρουσιάσουν το νέο τους μουσικό πρόσωπο, για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό.

***

VOID DROID

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου demo τους που κατάφερε να προκαλέσει αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά τους και έχοντας αποκτήσει μια σεβαστή συναυλιακή εμπειρία, από τις 40 περίπου ζωντανές τους εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες και κάποιες στο πλευρό των Planet of Zeus, Nightstalker, VIC, Orange Goblin (UK) και Sasquatch (USA), το heavy southern rock / metal κουαρτέτο επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ, με το “Terrestrial”, ένα μοναδικά δυναμικό album, που συζητιέται έντονα στους παγκόσμιους heavy rock κύκλους, από την κυκλοφορία του τον Μάϊο του 2016 και μετά.

Εμποτισμένο από την κουλτούρα των Black Sabbath (δεν είναι άλλωστε τυχαία η συμμετοχή τους στο “Sons of Sabbath” compilation album του Metal Hammer UK, τον Δεκέμβριο του 2013) και αποπνέοντας τον αέρα των Down, την γκρούβα των Metallica εποχής “Load” αλλά και την προοδευτική διάθεση των Mastodon, το “Terrestrial” αποτελεί ένα δείγμα του πως πρέπει να ηχεί το μοντέρνο heavy rock, ενώ είναι αναμφίβολα αυτό που θα δώσει στη μπάντα την απαραίτητη ώθηση για το επόμενο βήμα της.

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο συζητημένα ονόματα του εγχώριου underground δίνει το δυναμικό παρόν, προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στην διαρκώς αναπτυσσόμενη ελληνική rock σκηνή.

They are the droids you’re looking for.

***

BUS

Το ντεμπούτο “The Unknown Secretary” ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που από την πρώτη ακρόαση υποψιάζεσαι για την περίπτωση των Bus: Ήρθαν για να μείνουν! Καθηλωτικοί στις ζωντανές τους εμφανίσεις (δεν είναι τυχαίο πως επιλέχθηκαν ως opening για τις εμβληματικές συναυλίες των Orchid και Uncle Acid and the Deadbeats στη χώρα μας) και με ένα “καυτό” μείγμα της μεταλλικής ψυχεδέλειας των 70’s και της ωμότητας των 80’s να γεννά ευκολομνημόνευτα riffs, διπλές κιθαριστικές μελωδίες, διεστραμένα, ψυχεδελικά και σε στιγμές Σαμπαθικά φωνητικά, όλα επικαλυμμένα με μία αυθόρμητη rock’n’roll διάθεση, οι Bus δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει προς το μέλλον και υμνεί την διαβολική πλευρά του ροκ ήχου. Free your mind and ride our bus!

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
• No Remorse Records (Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3830981, www.noremorse.gr)
• Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt
• Seven Spots
• Καταστήματα Public (www.public.gr)
• Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/kyttaro-live/mahakala-second-fall-void-droid-bus

Best of internet