Ανοιχτή Συζήτηση: Τι είναι και τι θέλει η Πολιτική Ορθότητα;

theguide events

Ανοιχτή Συζήτηση: Τι είναι και τι θέλει η Πολιτική Ορθότητα;

Μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση για ένα από τα πιο τζιζ θέματα της περιόδου


LUBEN CREW · 6 Μαρτίου 2017

Mε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κουβέντες που θα μπορούσαν να γίνουν αυτή την περίοδο η πολιτική και πολιτιστική Λέσχη Αναιρέσεις διοργανώνει την εκδήλωση-συζήτηση Πολιτική Ορθότητα: Τι είναι και τι θέλει επιτέλους απο μάς;.

Μια κουβέντα που περιλαμβάνει βασικά… τα πάντα, με αφετηρία την ελευθερία του λόγου και τα όρια της σάτιρας και της δημοσιογραφίας και που περνάει από το φαινόμενο Donald Trumo, την alt-right, τα κιλά της Ουρανίας Μιχαλολιάκου, το brocialism & τον φεμιναζισμό, τους ακροδεξιούς crossdressers και τις 120 μέρες στα Σόδομα.

Η συζήτηση γίνεται αυτή την Τρίτη στις 7 του Μάρτη, στις 19:00 το απόγευμα στον Κινηματογράφο Αλκυονίς (Ιουλιανού 43, Αθήνα).

Δελτίο τύπου:


Γιατί οι άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο δε μπορούν να αποφασίσουν με τι λέξεις θα το κάνουν αυτό; Υπάρχει περίπτωση ο τρόπος που εκφραζόμαστε να κάνει ζημιά ανεξάρτητα από τις προθέσεις μας; Πως είναι δυνατόν οι υποστηρικτές της νέας ακροδεξιάς του Ντόναλντ Τραμπ να υποστηρίζουν πως αυτοί φέρουν τη σημαία της ελευθερίας του λόγου;

Για όσους τοποθετούνται στην πλευρά των κοινωνικών αγώνων για τη χειραφέτηση της πληττόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και για πολλούς άλλους, η συζήτηση για το τι είναι τελικά η πολιτική ορθότητα, αν προστατεύει τα δικαιώματα κάποιων ή αν περιορίζει τη δυνατότητα μας να μιλάμε και να εκφραζόμαστε και ποιον τελικά εξυπηρετεί, είναι μια συζήτηση που σίγουρα δε φοβόμαστε να κάνουμε. Αντίθετα, είναι μια συζήτηση που αξίζει και πρέπει να γίνει.

Η Λέσχη Αναιρέσεις σας καλεί στην εκδήλωσή της με τίτλο “Πολιτική ορθότητα: Τι είναι και τι θέλει επιτέλους από μας;” την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Σινέ Αλκυωνίς, με ένα πάνελ που αποτελείται από ανθρώπους των media, σκοπεύοντας όμως σε μια συζήτηση για τον δημόσιο λόγο που θα συμμετέχουν όλες και όλοι.

Ομιλητές:
Αλίκη Κοσσυφολόγου (K-lab)
Δημήτρης Μανιάτης (Τα Νέα)
Μελπομένη Μαραγκίδου (Vice)
Σπύρος Μαυρογιάννης (Luben)
Άρης Χατζηστεφάνου (Infowar)
Κώστας Αρβανίτης (Αναιρέσεις)

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

info:
Facebook Event
Κινηματογράφος Αλκυονίς (Ιουλιανού 42, Αθήνα)

Best of internet