“Ποιος φοβαται τις Pussy Riot;”: Η ρώσικη αναρχοφεμινιστική κολεκτίβα έρχεται στην Αθήνα για να δώσει απαντήσεις

theguide events

“Ποιος φοβαται τις Pussy Riot;”: Η ρώσικη αναρχοφεμινιστική κολεκτίβα έρχεται στην Αθήνα για να δώσει απαντήσεις

24 Μαρτίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Τσαγκ · 1 Μαρτίου 2017

Ο φόβος και ο τρόμος του Βλαδίμηρου Πούτιν και της ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας, οι αναρχοφεμινιστριες που προειδοποιούσαν το 2016 για το τι θα σημαίνει η εκλογή Τραμπ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων κράζοντας τον σεξισμό του με ένα τραγούδι αφιερωμένο στη δύναμη του γυναικείου κόλπου, έρχονται στις 24 Μαρτίου στην Αθήνα για να γνωριστούν με το Αθηναϊκό κοινό και να απαντήσουν στην ερώτηση “Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;”.

Δυο από τα μέλη της κολεκτίβας η δημοσιογράφος Sasha Bogino και η ποιήτρια Masha Alyokhina θα εμφανιστούν στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσση για να επικοινωνήσουν τις ακτιβιστικές τους δράσεις.

Eίναι η πιο διάσημη γυναικεία κολεκτίβα του κόσμου: Φεμινίστριες και ακτιβίστριες, οι Ρωσίδες Pussy Riot έχουν στήσει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες περφόρμανς του καιρού μας. Δύο από τα μέλη τους έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συνομιλήσουν με το κοινό της Στέγης: η δημοσιογράφος Sasha Bogino και η ποιήτρια Masha Alyokhina. Η Alyokhina, από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, έχει ιδρύσει και την οργάνωση Zona Prava, για την υποστήριξη των κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές. Το ενδιαφέρον της για την κατάσταση των φυλακισμένων στη Ρωσία πυροδοτήθηκε μετά τη δική της πολύμηνη φυλάκιση, καθώς το 2012 κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα του χουλιγκανισμού. Αιτία ήταν μια περφόρμανς των Pussy Riot μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας. Η περφόρμανς, με τίτλο PunkPrayer, κατήγγειλε την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναφέρει το δελτίο τύπου της Στέγης Γραμματων και τεχνων.

Για περισσότερες πληροφορίες  www.sgt.gr 

 

Best of internet