Quantcast
guide EVENTS

Η Marie Davidson, ο Yves Tumor και οι Wham Jah live στο Ρομάντσο, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

Δύο από τα πιο ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής απόψε στην Αναξαγόρα


LUBEN CREW · 5 Ιανουαρίου 2017

Ένα σκοτεινό, λυρικό και ψυχεδελικό line up έχει προετοιμάσει για απόψε το βράδυ Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ο Κορμοράνος, όπου η Μarie Davidson, ο Yves Tumor αλλά και οι Wham Jah θα εμφανιστούν live στο Ρομάντσο.

15443252_943286209135241_1919388133745381285_o

Η Καναδή Marie Davidson, έχει ξαναέρθει στην Αθήνα και όσοι ήταν τυχεροί να την ακούσουν ακόμα συζητούν για την εμφάνισή της, ενώ ο Αερικανός Yves Tumor είναι γνωστός για τις εκρηκτικές του performance. Απόψε θα παίξουν και οι Wham Jam με τον ψυχεδελικό τους ήχο, οπότε σίγουρα αυτή τη βραδιά δε θα θέλετε να τη χασετε.


15420931_939982422798953_3326086508879987771_n

Marie Davidson, Yves Tumor, Wham Jah at Romantso

Το Ρομάντσο και ο Κορμοράνος παρουσιάζουν δύο από τα πιο καινοτόμα και ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.
Η Καναδή Marie Davidson η οποία συνδυάζει την ποίηση της με μία πολύ προσωπική αντίληψη πάνω στην παραγωγή μουσικής η οποία διακατέχεται από στοιχεία wave και pop διατηρεί την φήμη για performance “επικών διαστάσεων”. Όπως άλλωστε αναφέρει και το Pitchfork στο review για τον τελευταίο της δίσκο Adieux Au Dancefloor: “Η Davidson δεν κάνει απλά ποίηση ή μουσική αλλά έναν κριτικό διάλογο ανάμεσα στα δύο σε μορφή ηλεκτρονικού έπους”.Ο Αμερικάνος Yves Tumor γνωστός για τις εκρηκτικές performance του, θα φέρει την άκρως ιδιαίτερη αισθητική του η οποία συνδιάζει etherealpop, sideways psychedelia, hypnotic ambient, and hi-tech noise music σε ένα Live που αναμένεται να μας εκπλήξει. Μαζί τους οι Έλληνες Wham Jah υπόσχονται να μας οδηγήσουν σε ένα διονυσιακό και εκστατικό παραλήρημα παρουσιάζοντας ένα απο τα ποιο έντονα και ευρηματικά live συνδυάζοντας αδάμαστη και ψυχεδελική noise/rave .
— — —

Marie Davidson

Η Marie Davidson, από το καρποφόρο πολιτισμικό επίκεντρο του Μοντρεάλ, έχει αναδυθεί ως μια από τις πρωτοπόρες ηλεκτρονικές καλλιτέχνιδες που ασχολούνται με την σύγχρονη ελεκτρόνικα/ποπ. Ως μακροχρόνιο μέλος των Essaie pas (DFA Records, Teenage Menopause) και DKMD (Giallo Disco Records, Fur Trade Recordings), η Davidson είχε την ευκαιρία να ακονίσει τα πολλά ταλέντα της. Συμμετέχει στην ζωηρή πειραματική κοινότητα της πόλης για μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής της. Το 2012, άρχισε να ξεδιπλώνει συνθέσεις με δικό της όνομα, αποκαλύπτοντας έναν solo καλλιτέχνη που κατείχε τον συνδυασμό αυτοπεποίθησης και ευθραυστότητας που χρειάζεται για τη σύνθεση και παραγωγή μουσικής καθώς και την ασυνόδευτη ερμηνεία της. Η solo δουλειά της Davidson ενσωματώνεται μέσα από μια πληθώρα synthesizer, sequencers και drum machines που συνενώνονται σε μια συγχρονισμένη αρμονία και που τονίζονται από φωνητικά στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Yves Tumor

Ο αινιγματικός Yves Tumor είναι αναθρεμμένος στο Τενεσί και αυτή τη στιγμή εδρεύει στο Τορίνο. Έχοντας εξελιχθεί μέσα από ένα ποικίλο και γόνιμο δημιουργικό παρελθόν κάτω από μια επεκτατική πληθώρα από συγκαλυμμένα ψευδώνυμα μέσω διαφόρων πρωτοπόρων labels, ο Yves Tumor, αναδύεται με την πιο προσωπική και ώριμη ενσάρκωση του έως τώρα.
Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες καλλιτεχνικές διεξόδους που επεκτείνονται στον χώρο της μόδας όπως μία σπλαχνική live performance νωρίτερα αυτό το έτος για την LA’s Hood By Air, ο παγκόσμια γνωστός καλλιτέχνης ως performer έχει χτίσει μια ευδιάκριτη τολμηρή προσωπική αισθητική μουσική και οπτική ταυτόχρονα.
Γραμμένος προσεχτικά από μουσικά κομμάτια που αναπτύσσονταν από το 2013, ο καινούργιος του δίσκος, με τίτλο Serpent Music, είχε συντεθεί αρχικά ως ένας soul δίσκος – βασισμένος πάνω σε ευαίσθητα και συγκινητικά δημιουργημένα τραγούδια σε διαφορετικές μορφές. Ήταν ένα project εξαιρετικά δύσκολο ως προς την πραγματοποίηση του τόσο σε δημιουργικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, υφαίνοντας θεματικές συνδέσεις μεταξύ παράνοιας, αγχώδους διαταραχής και την απώλεια αγαπημένων προσώπων.παρουσιάζει το καινούργιο αντιδραστικό του άλμπουμ, ηχογραφημένο μεταξύ Μιάμι, Λειψίας, Λος Άντζελες, και Βερολίνου στο διάστημα των τελευταίων τριών χρόνων

 

Wham Jah

Οι Wham Jah έρπουν έξω από τα πλαίσια των κοινών, συνειδητών αντιδράσεων, απότοκων της μουσικής τέλεσης και της αντίληψης του κοινού. Αδάμαστοι, ψυχεδελικοί noise/rave βόμβοι, διαταραγμένοι και ακάθαρτα μπλεγμένοι, δίνουν μορφή σε ένα διονυσιακό, εκστατικό παραλήρημα που αποδεσμεύεται με εγγενή θορυβώδη ενέργεια. Τα πρωτότυπα, σταθερά εύφλεκτα ηχητικά τους όνειρα ενσωματώνουν την αναζωογονητική μουσική τους έκφραση εις βάρος της αποχρωματισμένης μεταλλαγής της ζωής σε απτή κατάσταση.
http://whamjah.bandcamp.com/

Dj Set By Chris OD
https://www.facebook.com/djchrisod

— — —
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
BIOS Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5
Ώρα Προσέλευσης: 22:00
Είσοδος: 10 ευρώ
— — —

Best of internet