Quantcast
guide BOOZE

Manners: Tο all day cafe-bar που θα σε κάνει να επιστρέψεις ξανά και ξανά

“Mε την παρέα στο Φάληρο το παλιό”…


LUBEN CREW · 15 Μαΐου 2017

Υπάρχουν ρε παιδί μου κάποια μαγαζιά που νιώθεις από την πρώτη φορά που πατάς το πόδι σου εκεί μέσα ότι αυτό το μέρος το θέλεις για στέκι σου. Αυτό ακριβώς μας συνέβη με το Manners, ένα all day cafe-bar στο Π. Φάληρο το οποίο επισκεφτήκαμε προσφάτως, και για αυτό το λόγο κάτσαμε 70 ώρες και ήπιαμε σχεδόν ισάριθμα κοκτέιλ. Τι ήταν όμως αυτό που μας κέρδισε τόσο; Mην ήταν η ατμόσφαιρα και το σούπερ συμπαθητικό προσωπικό; Mην ήταν τα όσα φάγαμε και ήπιαμε; Mην ήταν ο Μάνος; Ειλικρινά δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Μπορούμε αν θέλετε να σας απαντήσουμε στο “ποιος είναι ο Μάνος” που λογικά θα αναρωτιέστε, αφού όμως πρώτα σας αναλύσουμε με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα καταναλώσαμε περιχαρείς.

Το λοιπόν. Το Manners έχει 2 εκλεκτούς bartenders: Toν Πέτρο Κοζάκη και τον Jerry Διακάτο. Ή τον Jerry Διακάτο και τον Πέτρο Κοζάκη αν προτιμάτε – δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Οι 2 αυτοί bartenders που λέτε, αλληλοσυμπληρώνονται, σαν τους κιθαρίστες των Radiohead ένα πράμα, και έχουν στήσει έναν κατάλογο με κοκτέιλ που πραγματικά αξίζει να ταξιδέψεις από την άλλη άκρη της πόλης για να δοκιμάσεις. Δε θα σας πούμε ποια μας άρεσαν περισσότερο διότι αυτό έχει να κάνει με το αν είσαι του γλυκού ή του πικάντικου κτλ., θα σας πούμε όμως με το χέρι στην καρδιά ότι κάνουν εξαιρετικά ποιοτική δουλειά, και μέχρι να γίνει διαθέσιμη τεχνολογία με την οποία θα μπορείτε να δοκιμάζετε από το λάπτοπ ή το κινητό σας, θα πρέπει να αρκεστείτε στις περιγραφές και τις φωτογραφίες μας για να κάνετε μόνοι σας τις επιλογές σας.

Στα αριστερά βλέπουμε το Blue Bang (δια χειρός Jerry). Τρελή 80ίλα θα έλεγε κανείς κρίνοντας από την εμφάνιση και δε θα είχε άδικο διότι το μίγμα περιέχει Blue Curacao. Επίσης περιέχει βότκα, γάλα καρύδας, ανανά και σιρόπι βανίλιας. Ιδιαίτερα δημοφιλές στους φίλους του μαγαζιού και θα σας το προτείναμε ανεπιφύλακτα για μία βραδια που θέλετε να χορέψετε το “Lost in the Night” του Χαριτοδιπλωμένου.

Στα δεξιά, είναι το Ελληνορωσικό Επεισόδιο (μακριά από’μας), μια δημιουργία του Πέτρου και δεν μπορείτε να πείτε, οπτικά τουλάχιστον, όσα σας είπαμε λίγο πιο πριν πέρι αλληλοσυμπληρώσεως των bartenders έχουν βγει αληθινά. Το Επεισόδιο έχει κι αυτό για βάση premium vodka καθώς επίσης και φυσικό πουρέ από φράουλες, σιρόπι μαύρης ζάχαρης, lime, δυόσμο, bitters και γιαούρτι που του προσδίδει μια τέλεια υφή.

Συνοψίζοντας, αν είστε φίλοι των πιο γλυκών γεύσεων έχουμε μία λέξη για’σας σχετικά μ’αυτά τα 2 κοκτέιλ: γιαμ.

Γαμάτο δε φαίνεται αυτό; E, που να το πιείτε κιόλας. Αυτό αγαπητοί φίλοι είναι το Greek Harmony (by Πέτρος)  κι έχει βάση παλαιωμένο τσίπουρο παρακαλώ πολύ, επομένως την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει αν είχατε και στο χωριό σας κοκτέιλ μπορείτε να του πετάξετε στη μούρη αυτό το κοκτέιλ που φέρνει κοντά τους πολιτισμούς για να το βουλώσει. Βασικά όχι, μην του το πετάξετε στη μούρη, θα πάει χαμένο κι είναι κρίμα. Με αρωματισμένο σιρόπι από χαμομήλι και καυτερές ελληνικές πιπεριές, φυσικό χυμό από lime Κρήτης και σερβιρισμένο σε καπνισμένο ποτήρι από χαμομήλι και γλυκάνισο (ιδαίτερα ψαρωτική φάση), είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα καθόλα ελληνικό κοκτέιλ που απευθύνεται σε Έλληνες κοκτεϊλόφιλους.

Συνεχίζουμε με 2 ακόμα κοκτέιλ του Πέτρου. To αριστερά λέγεται Original Explosion ή αλλιώς Εxplosion® και πρόκειται πραγματικά για κάτι που θα προκαλέσει έκρηξη γεύσεων στον ουρανίσκο σου. Δηλαδή αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα λέγαμε ότι από εκεί πήρε και το όνομά του. Eτοιμαστείτε τώρα για τα υλικά και θα καταλάβετε γιατί το συγκεκριμένο κοκτέιλ έχει διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Έχουμε και λέμε: Premium λευκό ρούμι από τη Γουατεμάλα, παλαιωμένο για 18 χρόνια με τη μέθοδο Solera, triple sec Curacao, σιρόπι ζάχαρης με συμπυκνωμένο χυμό mango για την απαραίτητη εξωτική χροιά, φυσικό χυμό lime, κύβο μαύρης ζάχαρης, ασπράδι αβγού για τον αφρό και άρωμα με έλαια από πορτοκάλι. Αν πείτε ότι δεν εντυπωσιαστήκατε είστε ψεύτες.

Στα δεξιά βλέπουμε το Carribean Flower με spiced rum, σιρόπι από βιολέτα, μοσχοκάρυδο, σιρόπι ζάχαρης και λίγο lime. Το μπισκοτάκι στο ποτήρι είναι για ντεκόρ αλλά αν είστε αρκετά μουλωχτοί μπορείτε να το φάτε χωρίς να σας πάρουν χαμπάρι (εμείς το κάναμε).

Διάλειμμα για μια μικρή υπενθύμιση, επειδή σαν πολύ ρούμι έπεσε στις συνταγές οπότε καλό είναι να θυμόμαστε ότι είναι όλα για καλό σκοπό:

Πολύ ωραία. Κλείνουμε με 2 ακόμα κοκτέιλς του Jerry:

Στα αριστερά βλέπουμε το δροσιστικότατο Mediterranenan Freshen με βάση το τζιν και φρέσκο πατημένο ginger, lime, σιρόπι αγγουριού, Αperol, λικέρ μέντας και τόνικ. Ο τύπος που πειράζει το αγγούρι δεν ξέρουμε ποιος είναι και γιατί μπήκε στο πλάνο.

Κλείνουμε με το signature cocktail του καταστήματος, το Manners Edition II, ένα αρκετά τροπικό κοκτέιλ με ανανά, σιρόπι από φυστίκι Αιγίνης, lime και βάση από blanco και reposado τεκίλες. Δυνατό από όλες τις απόψεις.

Τώρα, ακόμα κι αν δεν έχεις όρεξη για αλκοόλ, στο Manners μπορείς πάντα να απολαύσεις έναν εκλεκτό καφέ κι όταν λέμε εκλεκτό εννοούμε 100%  μονοποικιλιακό Arabica από το Περού, που καβουρδίζεται κάθε 2 εβδομάδες από τους Cafeistas. Aν πάλι είσαι μπέμπης όπως εγώ και δεν πίνεις καφέ, προτείνουμε με κλειστά μάτια βέλγικη σοκολάτα με 35 % κακάο και δε συμμαζεύεται.

Μετά από τόσα κοκτέιλς εμάς πάντως μας άνοιξε η όρεξη κι έτσι χτυπήσαμε μια πίτσα. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν φοβερή και μάλλον το γεγονός ότι ψήνεται σε πέτρινη πλάκα κι έχει χειροποίητη ζύμη έχει να κάνει με αυτό.

Εντάξει τώρα ρε παιδιά, μετά το φαγητό δεν το ζητάς κι ένα γλυκάκι; To ζητάς. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εμείς για πρώτη φορά στα χρονικά είχαμε λυγίσει λίγο και είπαμε όχι στο επιδόρπιο αλλά μετά μας είπανε ότι το παγωτό τους είναι φρέσκο ιταλικό ημέρας οπότε με συνοπτικές διαδικασίες τσακίσαμε την παραπάνω φοβερή βάφλα και μετά μας διώξανε κλωτσηδόν επειδή μάλλον κατάλαβαν ότι αν καθόμασταν κι άλλο σε λίγο θα τρώγαμε και το γάτο τους. Και μιας που είπαμε “γάτο τους”…

Από’δω ο Μάνος που σας λέγαμε νωρίτερα, η μασκότ του μαγαζιού. Άμα πάτε (που σας παροτρύνουμε έντονα να το κάνετε), να του δώσετε πολλή αγάπη γιατί είναι τραυματίας και τη χρειάζεται.

Κάπου εδώ πρέπει να δώσουμε 2 πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Σημαντική πληροφορία 1: Kάθε Παρασκευή, το Manners έχει Cocktail Night και μπορείς να απολαύσεις όοοοοολα όσα είδες παραπάνω με 6 ευρώ.

Σημαντική πληροφορία 2: Στις 20 αυτού του μηνού, το Manners έχει γενέθλια και θα κάνει παρτάρα στην οποία είμαστε όλοι καλεσμένοι. Ε, τα λέμε εκεί.

Μanners
Nαυσικάς 40, Π. Φάληρο

Τηλ: 212-1056195
Facebook: Manners cafe beer bar

Best of internet