Quantcast
ADVERTORIALS

Παίξαμε το Cosmos, το πρώτο ομαδικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο

Σώσαμε τη Γη από μια μαύρη τρύπα στο escape room EXIT NOW στο Γκάζι, και το καταδιασκεδάσαμε


LUBEN CREW · 11 Ιουλίου 2016

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το Oculus Rift, πρόκειται για ένα φανταστικό headset εικονικής πραγματικότητας μέσα από το οποίο μπορείς να παίξεις διάφορα υπερψαρωτικά παιχνίδια (ή και να επιδοθείς σε άλλου τύπου δραστηριότητες όπως POV τσόντες) και το οποίο δεν πρόκειται κανένας από εμάς να αποκτήσει ποτέ γιατί κάνει κάτι του στυλ 500 δισεκατομμύρια ευρώ κι εμείς είμαστε πτωχοί λούμπεν τύποι. Χαράς ευαγγέλια όμως για τους απανταχού dorks που αρέσκονται στο να χάνονται σε εικονικούς κόσμους υψηλής ανάλυσης, καθώς υπάρχει ένα escape room στην Αθήνα, το οποίο καινοτόμησε, φέρνοντας το πρώτο ομαδικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο. To παιχνίδι λέγεται “Cosmos” και διαδραματίζεται σε μια διαστημική βάση και το escape room λέγεται ΕΧΙΤ ΝΟW και βρίσκεται στο Γκάζι.
Eμείς λοιπόν πήγαμε στο EXIT NOW και παίξαμε το Cosmos. Το ρεζουμέ της εμπειρίας μας είναι ότι το διασκεδάσαμε με την ψυχή μας και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε οποιοονδήποτε φίλο των escape rooms, των games ή γενικότερα του να κάνεις γαμάτα πράγματα με την παρέα σου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συνεχίστε να διαβάζετε.

_ABL8798

Kαταρχάς το όλο σενάριο έχει φάση από την πρώτη στιγμή διότι το παιχνίδι ξεκινάει με μια δόκτωρ της ΝΑSA να υποδέχεται εσένα και την ομάδα σου και να σας κάνει ένα μικρό briefing για την υψίστης σημασίας διαστημική αποστολή σας (στην ουσία πρέπει να σώσεις τη Γη αλλά no pressure) πριν μπείτε μέσα στο δωμάτιο-κάψουλα απ’όπου μέσα από τα headset θα συνδεθείτε με τα avatar σας στο διαστημικό σταθμό. Μέχρι εδώ βρισκόμαστε στον πραγματικό κόσμο, δηλαδή και η δόκτωρ είναι αληθινός άνθρωπος. Νάτη:

1

Απο κει και πέρα αρχίζει το ψάρωμα καθώς συνδέεσαι με το avatar σου. Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω φωτογραφία στην οποία ποζάρουμε σε στυλ space gangstas, ο σχεδιασμός των στολών παραπέμπει αρκετά στο Tron:

screen_1920x1080_2016-06-24_21-49-58

 

WITH MY MIND ON MY MISSION AND MY MISSION ON MY MIND

WITH MY MIND ON MY MISSION AND MY MISSION ON MY MIND

H φάση λοιπόν είναι ότι συνδέεσαι με το avatar και βρίσκεσαι μαζί με τους συμπαίκτες σου μέσα στο στάθμο όπου επικοινωνείτε με ακουστικά και μικρόφωνο. Πλέον έχετε μία ώρα για να σώσετε τη Γη από μία τεράστια μαύρη τρύπα που απειλεί να τη ρουφήξει (για τόση ώρα φτάνει το οξυγόνο σας).  Το παιχνίδι παίζεται με 3 ή 4 άτομα κι επειδή εμείς ήμασταν 2, έπαιξε μαζί μας και ο Διονύσης a.k.a. Groot που δουλεύσει στο EXIT αλλά δεν το είχε ξαναπαίξει και αποδείχτηκε σούπερ άμπαλος (περισσότερα πάνω σε αυτό αργότερα). Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καλείσαι να λύσεις διάφορους γρίφους /σκοτώσεις εχθρούς δουλεύοντας συλλογικά ή μόνος σου και να πάρεις κάποιες κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν την έκβαση της αποστολής. Το λογισμικό της στολής σε καθοδηγεί ώστε να μάθεις να χειρίζεσαι τις ειδικές ικανότητες που αυτή σου παρέχει. Συγκεκριμένα, στην αρχή αναπτύσσεις τηλεκίνηση, σε δεύτερη φάση ρίχνεις λέιζερ από το χέρι (!) και στο τέλος πετάς καθορίζοντας την κατεύθυνση και την ταχύτητα με τα χέρια σου. Αν σου ακούγεται τίγκα ψαρωτικό και γαμάτο το όλο σκηνικό είναι επειδή είναι τίγκα ψαρωτικό και γαμάτο. Τύπου, εγώ είχα ήδη αρχίσει να χασκογελάω και μόνο που κοίταζα τα χέρια και τα πόδια μου και έβλεπα το spacesuit – όταν άρχισα να έχω και υπερδυνάμεις, ζούσα πλέον το όνειρο. Την όλη εμπειρία κάνει ακόμα πιο απολαυστική το να σκέφτεσαι πώς θα φαίνεσαι σε κάποιον που σε παρατηρεί όσο είσαι συνδεδεμένος με το headset και κουνάς τα χέρια σου και το σώμα σου σα χαζός ενώ εσύ πετάς και σκοτώνεις ρομποτάκια. Αλλά αυτό πραγματικά το ξεχνάς μετά από λίγο καθώς βυθίζεσαι στον κόσμο του παιχνιδιού και συγκεντρώνεσαι στην αποστολή σα σοβαρός παίχτης που είσαι.

screen_1920x1080_2016-06-19_18-50-36

screen_1920x1080_2016-06-24_21-20-29

Εμείς βέβαια εννοείται πως δεν ήμασταν καθόλου σοβαροί παίχτες και πως με το που βρέθηκαν τα avatar μας δίπλα-δίπλα για πρώτη φορά αρχίσαμε να χουφτωνόμαστε με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε την παρέμβαση του Houston στα ακουστικά μας (“αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Γη σας παρακαλουθεί από τεράστιες γιγαντοοθόνες, σταματήστε να πιάνετε ο ένας τον κώλο του άλλου”). Επίσης σε μια φάση η δόκτωρ παρενέβη ξανά και δήλωσε πως ο Groot είναι ο χειρότερος αστροναύτης που έχει περάσει ποτέ από το διαστημικό πρόγραμμα, πράγμα απολύτως πιστευτό αφού ομολογουμένως έκανε 100 ώρες να λύσει τους γρίφους και μας καθυστερούσε τρελά. Νο offence Διονύση, σε συμπαθήσαμε πολύ – δεν τρέχει τίποτα, απλά εδώ χρησιμοποιούμε την αμπαλίαση σου για να δώσουμε στους αναγνώστες μας μία σημαντική πληροφορία: Oι γρίφοι του παιχνιδιού και γενικώς τα tasks που πρέπει να πραγματοποιήσεις είναι κατά κάποιο τρόπο κλιμακούμενης δυσκολίας, αλλά γενικώς τίποτα τρομερό, οπότε μην αγχωθείτε και σκεφτείτε ότι πρέπει να φτιάξετε την απόλυτη υπερομάδα για να σώσετε τη Γη. Ακόμα κι εμείς που περισσότερο χαβαλεδιάζαμε, τα καταφέραμε, πλην όμως τρελά οριακά συνεπώς άμα πας μόνο για χαβαλέ, ε ντάξει θα καταστραφεί ο πλανήτης και μετά το κρίμα στο λαιμό σου. Πάντως το καλό είναι ότι δε χρειάζεται να ολοκληρώσουν όλα τα μέλη της ομάδας την αποστολή για να κερδίσετε, που σημαίνει ότι αν το πράγμα ζορίσει μπορείς κάλλιστα να αφήσεις μερικούς συμπαίκτες να γίνουν παράπλευρες απώλειες για το καλό της ανθρωπότητας.

442

55ui

b

a

333

Προσωπικά βρήκα το pacing άψογο και πραγματικά δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο απολαυστική είναι η αίσθηση του να βρίσκεσαι στο παιχνίδι και να αλληλεπιδράς με το περιβάλλον του, ειδικά για κάποιον που δοκιμάζει κάτι τέτοιο για πρώτη φορά. Το αγαπημένο μου σημείο ήταν όταν βγαίνεις από το σταθμό και πετάς στο διάστημα όπου ταυτόχρονα γουστάρεις αλλά κάπως ψιλοχέζεσαι και πάνω σου.

Πριν περάσουμε στην τελική μας ετυμηγορία, ας μιλήσουμε λίγο και για το τεχνικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ιδού μερικές φωτογραφίες του εξοπλισμού, που όπως μπορείτε να δείτε εκτός από το Oculus και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας, περιλαμβάνει ένα άλλο μικρό ματζαφλαράκι που είναι κολλημένο μπροστά για να αξιοποιεί την τεχνολογία leap motion, σε συνδυασμό με τον αισθητήρα που βρίσκεται στατικός στο κέντρο του δωματίου. Κοινώς, μιλάμε για το λεγόμενο serious shit, και υπολογίζουμε ότι στο σύνολό τους τα μηχανήματα που χρησιμοποιήσαμε για να παίξουμε, πρέπει να κοστίζουν περισσότερο απ’ό,τι όλα τα όργανα και των 2 μας στη μαύρη αγορά:

2

_ABL8803

Bonus φωτογραφία – προσγείωση στην ψυχρή πραγματικότητα:

_ABL8812

Συνοψίζοντας: To Cosmos είναι ατόφια διασκέδαση, η οποία προφανώς είναι ευθέως ανάλογη του αριθμού των ατόμων της παρέας, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παιχνίδια τέτοιου είδους. Επίσης είναι τρομερά value for money (στα 4 άτομα βγαίνει 13 ευρώ το άτομο για μία ώρα παιχνιδιού). Να πάτε, δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, θα περάσετε αψέχαστα.

_ABL8824

Να πούμε επίσης κάπου εδώ, ότι το “Cosmos” δεν ήταν η πρώτη καινοτομία του ΕXIT NOW αφού στο παρελθόν είχε διοργανώσει και το “Horror Hotel“, για τις ανάγκες του οποίου όλες οι εγκαταστάσεις του είχαν μετατραπεί σ’ένα ξενοδοχείο τρόμου και έξι ηθοποιοί σε 200+ τετραγωνικά, συνέθεταν μια τρομακτικότατη εμπειρία παιχνιδιού. Θα ξανασχοληθούμε με το ΕΧΙΤ ΝΟW στο μέλλον, οπότε το νου σας. Για περισσότερες πληροφορίες για τα υπόλοιπα “κανονικά” δωμάτιά του (“Dracula’s Chamber”, “Top Secret”, “Haunted House” και “Once Upon A Time”), τσεκάρετε τα links παρακάτω. Υπενθυμίζουμε – από την εμπειρία μας με το “Cosmos” εσείς κρατάτε το εξής: Nα πάτε.

3

EXIT NOW
Ιερά Οδός & Ιάκχου 5, 11854, Γκάζι

Τηλ: 215-5255755
Site: Exitnow.gr
Facebook: EXIT NOW

Λειτουργικά
– 2-6 άτομα στα κανονικά games και 3-4 άτομα στην Virtual Reality αποστολή
– Από 8€/άτομο (για γκρούπ 6 ατόμων) για τα κανονικά games και από 13€/άτομο (για γρούπ 4 ατόμων) στο Virtual Reality
– Ανοιχτά όλο το χρόνο, όλες τις μέρες
– Δευ-Πεμ: 16:30-23:30, Παρ: 16:30-01:00, Σαβ: 15:00-01:00, Κυρ: 13:30-23:30
– Πληρωμές με μετρητά ή μέσω paypal, Συνιστάται κράτηση
– Yπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από ΑμεΑ, εκτός του COSMOS

 

 

 

Best of internet