Quantcast

Το νέο Call of Duty με θέμα το Δεύτερο Παγκόσμιο μάλλον είναι το πρώτο από μια σειρά ιστορικά shooters

Mετά από κάμποσα φουτουριστικά first person shooters η Activision θέλει να επιστρέψει σε setting Δευτέρου Παγκοσμίου και όχι μόνο

THE NERDSTREAM

5 Σεπτεμβρίου 2017

Πάνε κάμποσα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Call of Duty, μια περίοδο που τα FPS με setting το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπως η σειρά Medal of Honor ήταν πολύ στα πάνω τους. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 10 παιχνίδια στη σειρά, αλλά μετά το World at War του 2008 και με την κυκλοφορία των Modern Warfare και Black Ops, η σειρά μετακινήθηκε σαφώς προς τη σύγχρονη εποχή και στη συνέχεια με τα Advanced Warfare και Infinite Warfare σε ακόμη πιο φουτουριστικές καταστάσεις.

Από την άλλη , ο Β’ ΠΠ είναι ένα κλασσικό κι αγαπημένο σκηνικό για να φτιάχνεις παιχνίδια και η Αctivision όπως φαίνεται θέλει να δοκιμάσει την επιστροφή στις ρίζες. Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι η Αctivision δε θέλει απλά να κάνει άλλο ένα παιχνίδι όπου θα πυροβολείς Ναζί, αλλά ίσως και να ξεκινήσει μια σειρά παιχνιδιών που θα διαδραματίζονται σε διάφορες ιστορικές περιόδους.

Σε αυτό το ερώτημα απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Publishing Eric Hirshberg. Ο κ. Hirshberg δήλωσε τα εξής:

“Δεν μπορώ να αποκαλύψω πράγματα που θα συμβούν σε αρκετά χρόνια. Δεν πιστεύω πως το Call of Duty: WW2 θα είναι το μοναδικό σε αυτή την χρονική περίοδο, καθώς τα ιστορικά γεγονότα και ο Δεύτερος Παγκόσμιος είναι πλούσιες πηγές έμπνευσης και υπάρχει κάθε πιθανότητα να τα εξερευνήσουμε αρκετές φορές.”

Σύμφωνα με το σύμβουλο της γνωστής εταιρείας games τα Infinite Warfare, Black Ops 3 και Advanced Warfare δημιουργήθηκαν γιατί η gaming κοινότητα είχε βαρεθεί να παίζει παιχνίδια στο Β’ ΠΠ και ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Η χλιαρή επιτυχία του Infinite Warfare δείχνει όμως ότι μάλλον δημιουργήθηκαν περισσότερα φουτουριστικά FPS από ότι χρειαζόταν.

Ο Eric Hirshberg πρόσθεσε και το εξής:

“Χωρίς να σχολιάσω την ποιότητα του περσινού game, πιστεύω πως υπήρχαν πολλές νέες προσθήκες και νέα διασκεδαστικά πράγματα για τους gamers, αλλά οι τίτλοι στο μέλλον ήταν υπερβολικά πολλοί.”

Mπορεί λοιπόν να δούμε και παιχνίδια που θα διαδραματίζονται στον πόλεμο της Κορέας ή στον Πρώτο Παγκόσμιο; Πολύ πιθανόν αν και μόνο ο χρόνος (και οι καλές πωλήσεις) θα το επιβεβαιώσουν. Το σίγουρο είναι ότι το κομμάτι άγγλος / αμερικανός στρατιώτης και δυτική Ευρώπη / Αφρική έχει κουραστεί υπερβολικά.

(πηγή)

Best of internet