Quantcast

Μετά το Pokémon Go, έρχεται η ώρα να κυνηγήσεις με το κινητό σου τα ζόμπι του Walking Dead

Aν έχεις αναρρωτηθεί τι θα έκανες σε ένα zombie apocalypse, τότε αυτό είναι το παιχνίδι σου

Χρήστος Πρόεδρος

31 Αυγούστου 2017

Ένα χρόνο αφότου όλοι έχουν ξεχάσει για τα καλά το Pokémon Go, έρχεται να λανσαριστεί ένα νέο location-based Augmented Reality game που θα σας κάνει να φαίνεστε περίεργοι στο δρόμο ή στο σούπερ μάρκετ. To Walking Dead: Our World μοιάζει να είναι κάτι σαν το Pokémon Go, όπου αντί για πόκεμον, όπως σωστά θα υποψιαστήκατε, θα κυνηγάτε ζόμπι.

Στο trailer που κυκλοφόρησε πριν από δύο ημέρες δεν αποκαλύπτεται σχεδόν τίποτα για το gameplay, αλλά από τα λίγα που μπορούμε να υποθέσουμε, φαίνεται κάπως συναρπαστικό να εμφανίζονται δύο ζόμπι πίσω από την καταθλιπτική ψιλικατζού της γειτονιάς σου.

Η AMC λέει ότι το παιχνίδι «θα επιτρέπει στους παίκτες να βυθίσουν τους εαυτούς τους στη δράση της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, μπλέκοντας τις ψηφιακές προσθήκες, όπως χαρακτήρες και άλλα στοιχεία του παιχνιδιού, με το πραγματικό περιβάλλον των παικτών». Στο σύντομο βίντεο βλέπουμε παίκτες να παλεύουν με ζόμπι σε ψιλικατζίδικα και νοσοκομεία, χρησιμοποιώντας γκάνια, χειροβομβίδες, ακόμα και κάτι που μοιάζει με την κατάνα της Michonne.

Ακόμη φαίνεται ότι υπάρχουν εικονικές εκδοχές κάποιων από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήες της σειράς, όπως του Rick, του Daryl και της Michonne, οι οποίοι θα δίνουν μια χείρα βοηθείας αν τα βρείτε σκούρα.

«Οι φανς λατρεύουν που η σειρά σε βάζει να σκέφτεσαι «Τι θα έκανα σε ένα zombie apocalypse;» και με αυτό το παιχνίδι σκοπεύουμε να επιτρέψουμε στους παίκτες να εξερευνήσουν αυτή την υπόθεση με ένα τρόπο που δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά» δήλωσε στο The Verge ο CEO της Next Games, Teemu Huuhtanen.

Είναι δύσκολο να μαντέψουμε εάν αφ’ ενός το gameplay θα είναι όσο διασκεδαστικό όσο φαίνεται σε κάποια σημεία στο trailer, ή εάν το ενδιαφέρον του κόσμου θα ξεθωριάσει κάπως άδοξα, όπως συνέβη με το Pokemon Go, ωστόσο οι developers φαίνονται πολύ σίγουροι για το δημιούργημά τους, αναφέροντας ότι «το Augmented Reality επιτρέπει στους παίκτες να βιώσουν τη μάχη της επιβίωσης με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, μέσα στο οικείο τους περιβάλλον».

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού σε iOS και Android δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά ανυπομονούμε να κυνηγήσουμε και μερικά ψηφιακά ζόμπι στο κέντρο της Αθήνας.

Best of internet