Quantcast

Το Uncharted επιστρέφει στις 23 Αυγούστου με το “Lost Legacy” και ξεσκονίζουμε τα PlayStation μας

Φαίνεται ότι το Uncharted τα καταφέρνει μια χαρά και χωρίς τον Nathan Drake

Χρήστος Πρόεδρος

3 Αυγούστου 2017

Μέσα στον Αύγουστο έρχεται σαν από μηχανής θεός το Uncharted: The Lost Legacy, το οποίο δίνει μια συνέχεια στο σεναριακό σύμπαν του ~αριστουργηματικού~ Uncharted. H περίφημη Naughty Dog, την οποία έχουμε να ευχαριστούμε για τα παιχνίδια Uncharted αλλά και για το Last of Us, είχε ξεκινήσει το Uncharted: The Lost Legacy ως ένα τυπικό πακέτο επέκτασης (DLC)  του Uncharted 4, ωστόσο, κατέληξε σε αυτόνομο παιχνίδι.

Στο Uncharted: The Lost Legacy, πρωταγωνιστής δεν θα είναι ο Nathan Drake, αλλά η Chloe Frazer, την οποία πρωτο-είδαμε στο Uncharted 2: Ανάμεσα σε Κλέφτες, μαζί με την Nadine Ross την οποία και είδαμε στο τελευταίο Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη.

Η ιστορία του παιχνιδιού θα εκτυλίσσεται γύρω από την Chloe και τη Nadine, όπου για να ανακτήσει ένα μυθικό ινδικό τεχνούργημα ώστε να μην καταλήξει στα χέρια ενός αδίστακτου πολεμοκάπηλου, η Chloe Frazer πρέπει να στρατολογήσει τη διαβόητη μισθοφόρο Nadine Ross (η οποία έκανε δύσκολη τη ζωή του Nathan Drake στο τελευταίο Uncharted).

«Οι δυο τους θα ταξιδέψουν βαθιά στα όρη της Ινδίας και θα μάθουν να συνεργάζονται ώστε να αποκαλύψουν το μυστήριο του τεχνουργήματος, να δώσουν μάχες για να περάσουν μέσα από μια εμπόλεμη ζώνη και να σώσουν την περιοχή από το απόλυτο χάος…» όπως διαβάζουμε στο playstation.com.

Το The Lost Legacy θα διαδραματίζεται στην Ινδία, ενώ όπως αποκαλύπτει ο σεναριογράφος, έπεσε μπόλικη έρευνα γύρω από τον Ινδουισμό και την τοπική μυθολογία. Μάλιστα ο θυσαυρός που προσπαθεί να βρει η Chloe, θα ακούει στο όνομα Tusk of Ganesha και μας έχει ήδη ανοίξει την όρεξη για κυνήγι. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από το DLC του The Last of Us, Left Behind, αλλά προφανώς και θα είναι μικρότερο από το Uncharted 4.

Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις του project αυξήθηκαν σε τέτοιο βαθμό που η ομάδα αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα αυτόνομο παιχνίδι που θα φτάσει κανονικά στα ράφια των καταστημάτων, αποκλειστικά για το PS4 και το PS4 Pro. Αυτό είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο Arne Mayer, εκπρόσωπος της Naughty Dog o oποίος είχε δηλώσει στο IBT:

Ο Arne Meyer της Naughty Dog μαζί με τον Scott Hanau της Sony με το βραβείο BAFTA Καλύτερου Παιχνιδιού

Πριν από χρόνια, όταν μας έκαναν την ερώτηση αν θα δημιουργούσαμε ποτέ κάποιο single player expansion για τα Uncharted πάντα λέγαμε πως ‘δεν έχουμε την αυτοσυγκράτηση για να το κάνουμε αυτό’. Αν προσπαθούσαμε να το κάνουμε, θα δημιουργούσαμε ένα ολόκληρο παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσαμε, ας πούμε, να περιορίσουμε και να συγκρατήσουμε τους εαυτούς μας και αυτό συνέβη και σε αυτή τη περίπτωση. Όταν συζητούσαμε σχετικά με την ιστορία, πάντα προέκυπτε ένα παιχνίδι που ήταν περισσότερες από δέκα ώρες και έτσι ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε πως όλα όσα είπαμε είναι αληθινά και δεν θα μπορούσαμε τελικά να το κρατήσουμε μικρό.

Πάντα τέτοια ευχόμαστε, όσο μετράμε αντίστροφα μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Best of internet