Quantcast
guide ΦΑΓΗΤΟ

White Spoon: To αγαπημένο μας all-day cafe στο Χολαργό (και όλα όσα φάγαμε και ήπιαμε την τελευταία φορά που το επισκεφτήκαμε)

 


LUBEN CREW · 6 Φεβρουαρίου 2017

Λιγό καιρό πριν, σας είχαμε μιλήσει εκτενέστατα για το πόσο όμορφα τα είχαμε περάσει στο Big Spoon, στην Αγία Παρασκευή. Κι επειδή εδώ στο Luben δίνουμε μεγάλο βάρος στο θεσμό της οικογένειας, σήμερα θα μιλήσουμε για το μεγάλο αδερφάκι του, το ένα και μοναδικό White Spoon. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για τα φοβερά κοκτέιλς και πιάτα που δοκιμάσαμε την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εκεί.

rsz_white_spooon-52

Για τους μη γνώστες, το White Spoon βρίσκεται εξωφρενικά κοντά στο μετρό του Χολαργού – σχεδόν μέσα στα εκδοτήρια είναι (θα λέγαμε αν θέλαμε να γίνουμε υπερβολικοί). Δεδομένου δε ότι κατά κανόνα, τα μαγαζιά που βρίσκονται τόσο κοντά σε σταθμούς μετρό έχουν πάντα χάλια καφέ και σάπια σφολιατοειδή (λες και δεν αρκεί το ότι θα πάρεις το μετρό για την απαραίτητη δόση μιζέριας) το White Spoon προφανώς αποτελεί τη λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα: Ο καφές του ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καφεδόφιλους και το φαγητό του…βασικά για το φαγητό του θα τα διαβάσετε παρακάτω. Πρώτα τα κοκτέιλς όμως, να σας ανοίξουν και την όρεξη.

1

Λοιπόν, ήπιαμε 4 κοκτέιλς στη συγκεκριμένη μας επίσκεψη. Kι όταν λέω “ήπιαμε” εννοώ “ήπια”, απλά το 1ο πληθυντικό ταιριάζει περισσότερο σε τέτοιου είδους παρουσιάσεις (και με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο αλκοολικός). Και τα 4 είναι signature δημιουργίες της ομάδας των bartenders του White Spoon που αποτελείται από τον Ανδρέα Γιαννακόπουλο και τις πολύ δυνατές νέες προσθήκες των Γιώργου Κωτούλα, Βασίλη Θεοφιλάκου, Μάνθου Γουβέλη. Επίσης, και τα 4 είναι φανταστικά (αυτό βεβαίως ψιλογίνεται αντιληπτό και μόνο από τις φωτογραφίες και τις περιγραφές αλλά το επιβεβαιώνουμε και επίσημα).

Το παραπάνω είναι το Warm Temptation και περιέχει ζεστό κρασί συνδυασμένο τέλεια με σπιτικό σιρόπι βανίλιας και λικέρ από κόκκινα φρούτα. Γλυκό και ελαφριά όξινο θα το χαρακτηρίζαμε με την έμπειρη παλέτα μας.

2

Αυτό είναι το Death By Chestnut: Ένα πάντρεμα από ιρλανδέζικο ουίσκι και λικέρ κεράσι, συνδυασμένο με σπιτικό πουρέ από κάστανο, αρωματισμένο μέλι και σοκολάτα μπίτερ. Ό,τι πρέπει για τώρα με τα κρύα, παιδιά.

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

Το Κanaloa Punch είναι το twist του White Spoon στο εμβληματικό Zombie. Πολύπλοκο, φρουτώδες, δεμένο άψογα με σπιτικό λικέρ Falernum.

4

Όταν το μεσκάλ συνάντησε την τεκίλα, γεννήθηκε το Los Ojos Chico, ένας ιδιαίτερος -όσο και πικάντικος- συνδυασμός ανανά με πιπεριά. Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

white spooon-36

Όπως θα κατάλαβαν οι πιο παρατηρητικοί από εσάς, στην παραπάνω φωτογραφία δεν εικονίζεται κάποιο κοκτέιλ αλλά ένα νοστιμότατο και καρδαμωτικό πρωϊνό (ΟΚ το ότι είναι νοστιμότατο δε φαίνεται – σας το λέμε εμείς). Πιο συγκεκριμένα, βλέπετε το White Spoon Breakfast με 2 αυγά μάτια σε φρυγανισμένες φέτες τοστ, μπέικον, τυρί κατίκι, τομάτα και ρόκα με σως μπαλσάμικο. Όπως και τα υπόλοιπα πιάτα του πρωινού μενού, μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι τις 16:00 γιατί στο White Spoon ξέρουν ποιο είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά ξέρουν επίσης και ότι κάποιοι από εμάς ξυπνάμε αργούτσικα.

white spooon-38

Εδώ βλέπουμε ένα σάντουιτς σε πολύσπορη μπακέτα με τόνο, τομάτα ρόκα και ταρτάρ μαγιονέζας. Εξαιρετική επιλογή για όταν χρειάζεσαι ένα σνακ αλλά θες να αποφύγεις και το θερμιδικό όργιο.

rsz_white_spooon-45

H πίτσα του White Spoon είναι πιστή στη σχολή της Νάπολης, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα πιουρίστες του αγαπημένου εδέσματος σαν εμάς. Η συγκεκριμένη έχει την κωδική ονομασία “Ιταλική” και έχει μοτσαρέλλα, σάλτσα τομάτας, ρόκα και προσούτο. Σπεύσατε (μετά τις 20:00).

white spooon-42

Kλείνουμε με τα pancakes με κρέμα σοκολάτας και Oreo. Λογικά η φωτογραφία από μόνη της αρκεί για να σας προκαλέσει μια κάποια σιελόρροια, αλλά επειδή η λεπτομέρεια κάνει τον πρωταθλητή, να σημείωσουμε ότι και η αφρατοσύνη, ίσως η σημαντικότερη παράμετρος στο εν λόγω επιδόρπιο, μας ικανοποίησε απόλυτα.

Ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος επί το έργον

Ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος επί το έργον

Τι μάθαμε σήμερα λοιπόν; Ότι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κι αν βρεθούμε στο Xολαργό, υπάρχει ένα all-day cafe που μπορεί να κορέσει την πείνα ή τη δίψα μας με τον πιο ποιοτικό τρόπο. Α, και να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε τα γκρουβάτα DJ sets τα οποία συχνά-πυκνά αναλαμβάνει το εξέχον μέλος του Luben Crew, Τασίκ Μπούγκης.

white spooon-46

 

Ο Ανδρέας Γιαννακόπουος επί το έργον
white spooon-6 white spooon-4 white spooon-14

 

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

 

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

Photo Credits: Zαχαρίας Δημητριάδης

white spooon-1

White Spoon
Λεωφ. Μεσογείων 234 & Βεντούρη 1

Τηλ: 210-6533645
Facebook: White Spoon

 

Best of internet