Quantcast
guide EVENTS

Dildo Tattoo : Μια family business ανάμεσα στα καλύτερα piercing studios της Ευρώπης

Εν όψει του Piercing Event που διοργανώνει το Dildo στις 21 Οκτωβρίου, μάθαμε τα πάντα γύρω από το αγαπημένο studio του Παλαιού Φαλήρου


Μαρίτα Αλημίση · 15 Οκτωβρίου 2017

Στο Dildo Tattoo –με το ιδιαίτερο όνομα και την ανάλογη διακόσμηση- με υποδέχτηκε ο Χάρης, υπεύθυνος επικοινωνίας του χώρου και λάτρης των tattoo και ο ίδιος αφού έχει, πρακτικά, σε όλο του το σώμα. Για το γαμάτο studio των νοτίων πρoαστίων έχουμε ξαναμιλήσει στο αφιέρωμα που έτρεξε το Luben για το tattoo και το body piercing, αυτή την φορά όμως επιστρέψαμε δριμύτεροι για περισσότερες πληροφορίες.Αφού συζητήσαμε λίγο για την απενοχοποίηση της δουλειάς τους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ο Χάρης με ενημέρωσε πως το Dildo είναι ανοιχτό ήδη από το 2003, στην αρχή ως piercing studio και στην συνέχεια με την μορφή που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Δηλαδή, ένα εξειδικευμένο Tattoo και Body Modification (piercing) στούντιο που δραστηριοποιείται στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Χάρης μου το περιέγραψε σαν μια family business, εμπνευστής και ιδιοκτήτης της οποίας υπήρξε από την αρχή ο Τζένιο. Μια family business που με σταθερά βήματα έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο επιτυχημένα piercing studios στην Ευρώπη και συγχρόνως ένα από τα διασημότερα tattoo studios στην Ελλάδα με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ. Οι ίδιοι, βέβαια, δεν θέλουν να μιλούν πολύ γι αυτό ούτε επιδίωξαν ποτέ την υπερβολική προβολή. Η δουλειά τους μιλάει από μόνη της οπότε δεν υπάρχει λόγος να γινόμαστε γραφικοί με τους αριθμούς και τους τίτλους, μου είπαν.

Η ομάδα του Dildo Tattoo αποτελείται από 4 άτομα (Τζένιο, Άλεξ, Αλφρέντο και Αγγελιάννα) οι οποίοι καλύπτουν όλα τα είδη και τεχνοτροπίες προσθέτοντας το προσωπικό τους στίγμα στην όλη διαδικασία όπως κάνει κάθε καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του. Έτσι, είτε σ’ αρέσουν τα ρεαλιστικά σχέδια είτε τα γεωμετρικά, τα dotwork ή τα οld school tattoos θα βρεις σίγουρα κάποιο που να είναι στα μέτρα σου. Κοντά στην βασική ομάδα, εναλλάσσονται διάφοροι φιλοξενούμενοι όπως για παράδειγμα o Same, το παιδί που ζωγράφισε το γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούμπο στα Σεπόλια και αυτή την περίοδο θα τον βρεις να χτυπάει tattoos μαζί τους.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε, όμως, είναι στο γεγονός πως το Dildo έχει πραγματικά μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο piercing, καλύπτοντας όλα τα είδη που υπάρχουν και έχοντας κάνει πλέον αρκετές χιλιάδες τρύπες. Ο Τζένιο με «θητεία» πάνω από μια δεκαετία στον χώρο, μπορεί να σου κάνει piercing με κλειστά μάτια (κυριολεκτικά) ενώ αν το θέλεις θα σου σου διηγηθεί την ιδιαίτερη ιστορία πίσω απ’ την κάθε τρύπα. Όπως ας πούμε ότι οι κόρες των Φαραώ τρυπούσαν την μύτη και τον αφαλό τους για να δηλώσουν την κοινωνική τους τάξη ή ότι οι Αρχαίοι Ρωμαίοι ευγενείς είχαν τρύπες στις ρώγες απ’ όπου κρέμαγαν την μπέρτα τους. Το piercing, εξάλλου, κρύβει πίσω του μια ολόκληρη φιλοσοφία, από τις πιο διαδεδομένες μορφές του όπως οι τρύπες στα αυτιά και τον αφαλό μέχρι το μοδάτο septum, τα εμφυτεύματα ή το microdermal. Tα body mods, δηλαδή, αν θέλουμε να τα βάλουμε όλα κάτω από μια ομπρέλα.




Για να γιορτάσει, μάλιστα, τα 15 χρόνια εμπειρίας του στο piercing, το Dildo διοργανώνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου ένα μεγάλο Piercing Event όπου από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα μπορείς να περάσεις και να σου κάνουν ένα piercing δώρο. Τσέκαρε λεπτομέρειες και όρους συμμετοχής στην σελίδα του στο Facebook. Να πούμε εδώ πως ο Τζένιο κατά την επέτειο των δέκα χρόνων έσπασε το ρεκόρ για το “τρύπημα” σχεδόν διακοσίων ατόμων μέσα σε τέσσερις ώρες οπότε σίγουρα η φάση θα κρύβει εκπλήξεις.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής μας που έγινε μέσα στο στούντιο, είδα πως εν αντιθέσει με τα περισσότερα studios, η όλη διαδικασία είναι πιο open. Υπάρχει, δηλαδή, ένας ενιαίος χώρος όπου ο κάθε καλλιτέχνης έχει τον «πελάτη» του αλλά ο καθένας έρχεται σε άμεση επαφή με τον άλλο. Έτσι, όλα τα συναισθήματα και κατ’ επέκταση ο φόβος, μοιράζονται. Φυσικά, υπάρχουν πάντα και τα παραβάν για όποιον επιθυμεί πλήρη ιδιωτικότητα. Άλλωστε, πριν κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα σου, θα περάσεις πρώτα για ένα καφέ όπου σε μια δωρεάν σύσκεψη θα συζητήσεις με τα παιδιά όλες σου τις προτιμήσεις, θα σου κάνουν τις προτάσεις τους και θα καταλήξετε μαζί σ’ αυτή που σου ταιριάζει ώστε να είσαι σίγουρος για την απόφαση και το αποτέλεσμα.
Ίσως τότε παρατηρήσεις κι εσύ, αυτό που πρόσεξα εγώ. Ότι από τον Τζένιο “THE BOSS” μέχρι τον Γιώργο στην υποδοχή και τον Χάρη που μαζί κάναμε αυτή την ενδιαφέρουσα κουβέντα, όλοι αντιμετωπίζουν την δουλειά σαν δική τους και λειτουργούν πρωτίστως σαν ομάδα. Μια παρέα με χιούμορ και έμπνευση που όταν περάσεις την πόρτα, γίνεσαι κι εσύ μέλος της. Καλή συνέχεια, παιδιά! Θα τα πούμε στο Event.

Dildo Tattoo Studio
Νεφέλης 10 – Π. Φάληρο
Tηλ: 210-9888564Site: www.dildostudio.gr
Facebook: Dildo Tattoo Studio

Best of internet