Quantcast

EUROLUBEN ΟΜΙΛΟΣ Δ: Σκυλιά Δαλματίας, κρύσταλλα Βοημίας, Podemos και αλλόθρησκα αδέρφια

Κροατία, Τσεχία, Ισπανία και Τουρκία στον όμιλο της μέτριας φωτιάς

Bobol Gordello

12 Ιουνίου 2016

Τέταρτο μέρος του τιτανοτεράστιου Luben αφιερώματος και προχωράμε ταχέως στον Δ’ όμιλο του Euro, την ίδια ώρα που εκείνοι που δεν ταξίδεψαν Γαλλία προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Έχουμε και λέμε, το λοιπόν: Κροατία, Τσεχία, Ισπανία, Τουρκία.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Η πατρίδα των σκυλιών της Δαλματίας με την τεράστια παράδοση σε πόλο, μπάσκετ και bridge κατεβαίνει αυτόνομα στο 5ο της Έουρο, μετά από βαρβάτο όμιλο με Ιταλία, Δεξί Πόδι Σκανδιναβίας (όπως κοιτάτε το χάρτη), ΠΑΟΚ, Καμπάλα και θερμοσίφωνες “Μαλτέζος”, όπου και τερμάτισε δεύτερη κάτω από τους φίλους του Στέφανου Ναπολεόνη.

giphy (84)

Ποιος μας αρέσει: Πλούσια σε ταλέντο η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Δαλματίας, εμείς θα ξεχωρίσουμε το δαιμόνιο Luka Modric της Real ανάμεσα σε Rakitic, Mandzukic, Perisic, όχι μόνο επειδή είναι η αθόρυβη δύναμη στο κέντρο των Πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά επειδή είναι από τους λίγους πραγματικά συμπαθείς παίκτες της Βασίλισσας.

giphy (85)

Ο Έλληνας: Ο Gordon Schildenfeld της Dinamo Zagreb, γνωστός από το πέρασμά του από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, χωρίς, όμως, να καταφέρει να συμμαζέψει την άμυνα κανενός εκ των δυο. Χωρίς, βέβαια, να φταίει αυτός σε κάποια από τις δυο περιπτώσεις.

307205-3fed32019fe4fa74d31be9e84ae9beaf

Ο απών: Προσπερνάμε την αδικαιολόγητη απουσία του πλέον σταθερού αριστερού μπακ-χαφ της Superleague μας, Daniel Pranjic, γιατί, σαν λάτρεις του μερακλίδικου, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το ότι μετά από καιρό οι Κροάτες κατεβαίνουν σε μεγάλη διοργάνωση χωρίς το Θεοφάνη Γκέκα τους, Ivica Olic, σταθερό γκολτζή ολκής. Πώς περνάν τα χρόνια.

giphy (86)

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Πολλά τα αστεράκια που ξεπροβάλλουν, να φαν και οι όρνιθες. Ξεχωρίζουμε τον τύπο που δυσκόλεψε απίστευτα τον Ευρωγαύρο φέτος με τη Dinamo Zagreb, Marko Rog. Κι αν απορείτε που δεν βάλαμε κάποιον εκ των Kovasic ή Brozovic, αυτοί έχουν κάνει το βήμα εδώ και καμιά διετία.

rog_02.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Τι θα είχε πλάκα: Τίγρης αποφασίζει να φτιάξει τα δόντια του ρίξει λεφτά και φέρνει στην ΑΕΚ ό,τι κυκλοφορεί στην αποστολή της Κροατίας κάτω των 21 ετών.

Πρόβλεψη: Ακόμα και 1η, στους ομίλους συνήθως δε μασάει, μετά κολλάει.

ΤΣΕΧΙΑ

Το αυτόνομο, πλέον, Τσεχόψυχο κομμάτι της πρώην Τσεχοσλοβακίας συμπληρώνει φέτος στη Γαλλία 6 σερί παρουσίες σε τελικά Euro, έχοντας περάσει ως πρώτο και καλύτερο από όμιλο-παλούκι με Νησιώτες Βίκινγκς, Οθωμανούς αλλόθρησκους, τουλίπες, Καζάκους και αποτυχημένους γκρενά Βαλτικούς. Το αξιοσημείωτο του ομίλου δεν ήταν, βέβαια, η πρώτη θέση της υπολογίσιμης Τσεχίας αλλά η 4η θέση των Ολλανδών. Στην οποία, βέβαια, συνέβαλαν οι δυο ήττες από τους επιγόνους των Pavel Nedved και Vladimir Smicer.

giphy (87)

Ποιος μας αρέσει: Η γενιά της Τσεχίας που πριν 12 χρόνια έφαγε ασημένιο γκολ από το σύζυγο της Γωγώς Μαστροκώστα φτάνει στη δύση της. Τελευταία μεγάλη διεθνής διοργάνωση, το λοιπόν, για το μεγάλο Tomas Rosicky, διακαή πόθο των γαύρων τρία καλοκαίρια τώρα.

giphy (88)

Ο Έλληνας: Στην αποστολή μπορεί να βρίσκεται ο Tomas Necid που έχει κάνει πρόσφατα ένα φεγγάρι στον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς θα σας θυμίσουμε τον David Lafata της Sparta Praha, έκπληξης του φετινού Europa League, που έπαιζε με τη φανέλα της SKODA Ξάνθης τη σεζόν 2005-06.

PAR5178ae_201603_1368107

Ο απών: Ο ξάδερφος του Λουκά, Matej Vydra της Watford.

130223-vydra-20-20-20-4x3286-675505_478x359

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Ο εκπληκτικός με τη φανέλα της Sparta Praha φέτος, Ladislav Krejčí, που συνεισέφερε τα μέγιστα στο να φτάσουν οι γκρενά της Βοημίας στους “8” του Europa.

giphy

Τι θα είχε πλάκα: Να κόψει κάνα βαθμό από τους Ισπανούς και να τους στείλει για δεύτερο σερί μεγάλο τουρνουά ταμείο.

Πρόβλεψη: Θα παλέψει για τα έξτρα εισιτήρια με Τουρκία, και λογικά δε θα τα καταφέρει, 4η.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Το έθνος που έχει πάρει εργολαβία το θεσμό από τότε που ο νυν hairstyler Άγγελος Χαριστέας έστελνε τον Γκαγκάτση και τον Κώστα Καραμανλή στον 7ο ουρανό του Da Luz, πέρασε μια φυσιολογική κοιλιά μετά τη χρυσή τετραετία 2008-2012 και κατεβαίνει μετά από καιρό χωρίς το βάρος του φαβορί. Ομιλάκος εύκολος, κι ας έχασε από τον πότη Miroslav Stoch. Τι να κλάσουν Πρώην Τσεχοσλοβακική Δημοκρατία της Σλοβακίας, Βορειοδυτική Κριμαία, Λευκορωσία, Μακεδονία και Λουξεμβούργο; Ραχόι θα λέτε και θα κλαίτε.

giphy (1)

Ποιος μας αρέσει: Κουραστήκατε από τις συνηθισμένες γνώριμες φάτσες από Μπάρτσα και Ρεάλ; Κι εμείς, γι’ αυτό και μας αρέσει η ανανέωση σε επίπεδο προσώπων, έστω και ο αν ο αγαπημένος μας πρωτοεμφανιζόμενος σε τελική φάση τέτοιου τουρνουά είναι 35 χρονών, είναι Βάσκος και λέγεται Aritz Aduriz.

giphy (2)

Ο Έλληνας: Παρότι Vazeluben, σεβόμαστε και εκτιμάμε Roberto Jimenez Gago. Και, ναι, είναι καλύτερος από τον παρόντα Casillas.

2013110600697_158609024

Ο απών: Η σκατόφατσα του “Hound” της Chelsea, Diego Costa.

Editorial use only. No merchandising. For Football images FA and Premier League restrictions apply inc. no internet/mobile usage without FAPL license - for details contact Football Dataco Mandatory Credit: Photo by Javier Garcia/BPI/REX Shutterstock (5111926bo) Diego Costa of Chelsea snarls at Gabriel Paulista of Arsenal during the Barclays Premier League match between Chelsea and Arsenal played at Stamford Bridge, London on September 19th 2015 Barclays Premier League 2015/16 Chelsea v Arsenal Stamford Bridge, Fulham Rd, London, United Kingdom - 19 Sep 2015

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Έφυγε σαν αποτυχία από τη Βασίλισσα, την απέκλεισε την επόμενη χρονιά με γκολ του μες στο Bernabeu, οδηγώντας τη Juventus στον τελικό με τη Barca, ενώ φέτος ήταν σε εξαιρετική κατάσταση με αποκορύφωμα τα μαγικά που έκανε στο άδικο για τη Vecchia Signora 4-2 από τη Bayern. Ο Alvaro Morata μπορεί να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Το ζήτημα είναι αν θέλει.

giphy (3)

Τι θα είχε πλάκα: Νοκ-άουτ ματς καταλήγει στα πέναλτι, ξαφνικός θάνατος και ο κλήρος πέφτει στο Juanfran.

Atletico-Madrid-v-Real-Madrid-Penalties

Πρόβλεψη: Έχει περιθώριο ενός λάθους, 2η.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα αλλόθρησκα αδέρφια μας ανεβαίνουν Γαλλία για το τέταρτό τους τουρνουά στα χρονικά, έχοντας περάσει ως η καλύτερη τρίτη ομάδα των προκριματικών, από τον προαναφερθέντα στο κομμάτι της Τσεχίας όμιλο, με γκολ στο 89′ την τελευταία αγωνιστική. Μπήκαν και κλείσαν και την πόρτα που λέμε.

giphy (4)

Ποιος μας αρέσει: Εκτιμάμε Arda Turan, αλλά στη Barca δεν πολυτσουλάει. Γι’ αυτό τον κερδίζουν ο Hakan Calhanoglu της Leverkusen και τα φάουλ του.

giphy (5)

Ο Έλληνας: ERROR 404 NOT FOUND

bulut3_0

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Πρώην αρχηγός της U-21 της Ολλανδίας, πάει Besiktas με 500 χιλιάρικα από την Arsenal το 2012, πετσώνει γκολάκι στο 3-0 επί της Ολλανδίας στα προκριματικά. Ο Oguzhan Ozyakup έχει ζήσει πολλά ωραία και είναι μόλις 23.

Oguzhan-Ozyaku-F

Τι θα είχε πλάκα: Μια παρακάμερα πάνω στο θεούλη Fatih Terim.

giphy (6)

Πρόβλεψη: 3η.

Best of internet