Quantcast

EUROLUBEN 2016 ΟΜΙΛΟΣ Γ: Πάντσερ, Game of Thrones, Λεβεντόφσκι και ακροδεξιά εξτρέμ

Όσα πρέπει να ξέρετε για Γερμανία, Βόρεια Ιρλανδία, Πολωνία και Ουκρανία

Bobol Gordello

10 Ιουνίου 2016

Euroluben, μέρος 3ο και περνάμε αισίως στον Γ’ όμιλο του απόλυτου καλοκαιρινού ποδοσφαιρικού event για το 2016 μετά την παρουσίαση του Τιμούρ Κετσπάγια, όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους η κάτοχος του έσχατου Μουντιάλ, μια πρωτάρα και οι δυο προηγούμενες συνδιοργανώτριες: Γερμανία, Βόρεια Ιρλανδία, Πολωνία, Ουκρανία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Όσο χρειαζότανε για να περάσει άλλη μια φορά σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης έπαιξε η κυνικά αποτελεσματικότερη τα τελευταία χρόνια ομάδα στον κόσμο: τα πάντσερ του Joachim Löw τερμάτισαν πρώτα σε όμιλο με πατρίδα των Podolski και Klose, Νότια Ιρλανδία, Βόρεια Αγγλία με γκάιντες, πατρίδα της Tamta και Γιβραλτάρ.

giphy (71)

Ποιος μας αρέσει: Μας τη σπάει ο Muller και τα κωλόφαρδα γκολ του, μας τη δίνουν οι Gotze και Hummels που άφησαν την ΑΕΚ της Bundesliga για τον Ολυμπιακό της Bundesliga, δε γίνεται, όμως, να μη μας αρέσει ο sweeper τερματοφύλακας, μοναδικός στο είδος του, Manuel Neuer.

giphy (72)

Ο Έλληνας: Ο μεγαλύτερος εγχώριος φαν των πάντσερ.

4P4s2wPNnMcSi4WTCBpu

Ο απών: Ο Marco Reus, ο μόνος αστέρας της Dortmund που δεν έχει αφήσει ακόμα το λαϊκό σωματείο της κοιλάδας του Ruhr για το μεγάλο κεφάλαιο του Μονάχου, θα λείψει λόγω ζητημάτων φυσικής κατάστασης.

giphy (73)

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Το ανερχόμενο 20χρονο αστέρι της Schalke Leroy Sané αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα ποικίλων scouters των μεγάλων. Με 2-3 συμμετοχές δε και 1-2 ενέργειες ανά αγώνα η μεταγραφούλα με πολλά χαρτιά φαντάζει βέβαιη.

giphy (74)

Τι θα είχε πλάκα: Να το σηκώσει και να βγει το κρου της Δημιουργίας Ξανά Ομόνοια να το πανηγυρίσει με κοτοπιτάκια από Βενέτη.

Πρόβλεψη: 1η, έστω και με 0,5-0 σε κάθε παιχνίδι.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η χώρα με τα μπόλικα τοπία από Game Of Thrones και μια από τις διάφορες πρωτάρες του τουρνουά απετέλεσε την έκπληξη στον όμιλο της Εθνικής μας, τερματίζοντας με σχετική άνεση πρώτη, παρότι έγινε το πρώτο έθνος που τρώει γκολ από το Χρήστο Αραβίδη.

giphy (76)

Ποιος μας αρέσει: Ο Kyle Lafferty της Norwich (δανεικός φέτος στη Birmingham), με 7 μπαλάκια στα προκριματικά, έδειξε ότι killers βρίσκεις και σε μικρότερους συλλόγους από τα μείζονα κλαμπ.

giphy (75)

Ο Έλληνας: Σύσσωμη η ελληνική άμυνα που έφαγε ό,τι μπορούσε να φάει για να σφραγίσει το εισιτήριο το ιρλανδικό κομμάτι του Ηνωμένου Βασιλείου.

giphy (77)

Ο απών: Μια φυσιογνωμία σαν τον George Best. 

2EA1FD6D00000578-3332526-Northern_Ireland_legend_George_Best_sadly_passed_away_10_years_a-a-138_1448400840169

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Μήπως ήρθε η ώρα για τον Kyle Lafferty να κάνει το βήμα για κάτι ανώτερο της Norwich και των ομάδων όπου τον στέλνει δανεικό; Ένα μπαλάκι θα αρκέσει λογικά.

lafferty1

Τι θα είχε πλάκα: Μια ζημιά στους Ουκρανοφασίστες από τη χώρα που γέννησε τον Bobby Sands.

bobby-sands-mural

Πρόβλεψη: 4η αλλά όχι αμαχητί.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Η πατρίδα του Μιχάλη Ζεβλάκοφ και του Μανώλη Ολισαντέμπε κατεβαίνει για 3η συνολικά και σερί φορά σε Euro, έχοντας βγει 2η στον όμιλο της Γερμανίας που προαναφέρθηκε, δίνοντας σκληρή μάχη με τους Ιρλανδούς για το απευθείας εισιτήριο στα τελικά.

giphy (78)

Ποιος μας αρέσει: Ο Robert Lewndowski, ο πλέον άξιος στράικερ που γέννησε η πατρίδα του Chopin και του Κοπέρνικου, μετά τον Olisadebe και το γίγαντα Marcin Kuzba, είναι ο αδιαμφισβήτητος σταρ της ομάδας. Κι ας μην πέρασε ποτέ από τον Παναθηναϊκό που τον γλυκοκοίταζε πριν καταλήξει στη Dortmund.

Ο Έλληνας: Ο ομορφάντρας Jakub Wawrzyniak, με ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό, όπου κατάφερε να πιαστεί ντοπέ, αφού πρόλαβε να συνεισφέρει τα μέγιστα στο διπλό του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο με 2-3 (ο Χριστοδουλόπουλος είχε μειώσει από 0-3 με 2 γκολάκια στο τέλος). Μεγάλο παλικάρι.

2158

Ο απών: Ο Lukas Podolski, που για ν-οστό σερί τουρνουά θα αγωνιστεί με τα χρώματα της γείτονας Γερμανίας.

709727_w2

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Ο Arkadiusz Milik του Ajax, red-hot φέτος που λένε και στα μάνατζερ, φαντάζει αξιόπιστη λύση για οποιαδήποτε μεγαλομεσαία ομάδα ψάχνεται για φορ. Θα δείξει.

giphy (80)

Τι θα είχε πλάκα: Μετά τις σερί αποτυχίες με Wawrzyniak, Lewandowski και Peszko, ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει Tomasz Jodlowec και ρίχνει τα τσιμέντα της Λεωφόρου.

Πρόβλεψη: Ασταθής σε τελικές φάσεις τέτοιων τουρνουά, 3η.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η χώρα των απογόνων της αυτοκρατορίας των Σκυθών, το πιο φιλικό προς τους Ναζί κομμάτι της Σοβιετικής Ένωσης, η κάτοχος της φετινής Eurovision και λίκνο δημοκρατικών ευρωπαϊκών ιδεών Ουκρανία σκάει για δεύτερη φορά σε τελική φάση Euro μετά το τελευταίο, το οποίο συνδιοργάνωσε με την αντικομμουνιστική αδελφή της Πολωνία το 2012. Για να φτάσει, όμως, στη Γαλλία, δεν ήρκεσε η φάση των ομίλων, όπου και βγήκε 3η κάτω από Ισπανία και Σλοβακία, αλλά χρειάστηκε και μπαραζάκι όπου και απέκλεισε την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Σλοβενίας.

giphy (81)

Ποιος μας αρέσει: Ο Yevhen Konoplyanka είναι αναμφισβήτητα ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξουν οι “ημέτερες δημοκρατικές δυνάμεις” του Κιέβου και των περιχώρων. Μετά από εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Dnipro κι αφού δεν τα κατάφερε στον τελικό του Europa πέρσι (ψαχτείτε με ιδιοκτήτη Dnipro, ουκρανικά τάγματα εφόδου και το πώς η πολιτική παίζει μπάλα), είπε να το σηκώσει φέτος με τη διορισμένη Κυπελλούχο Ευρώπης Sevilla.

giphy (82)

Ο Έλληνας: Ο Ευγένιος Κατσερίδης, ή κατά κόσμον Yevhen Kacheridi, της Dinamo του Κιέβου, εκπρόσωπος του γένους των Ουκρανοποντίων στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ukraine+v+Sweden+Group+UEFA+EURO+2012+MfmeU4vYT3Wl

Ο απών: Ο Yevhen Selin, δεξιός μπακ της Dinamo του Κιέβου, δεν τα κατάφερε να μπει στην τελική 23άδα λόγω καλύτερων προσόντων των λοιπών υποψηφίων και, έτσι, ο Πλατανιάς, όπου και αγωνιζόταν φέτος, έχασε την ευκαιρία να δει ένα δικό του παιδί σε κορυφαία διεθνή διοργάνωση.

1300819

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Ο Konoplyanka το κανε πέρυσι, μάλλον ήρθε η ώρα και για τον Andryi Yarmolenko, έτερο winger της Ουκρανίας. Το δεξί εξτρέμ (βγάζει πολλά η Ουκρανία χα χα χα) της Dinamo του Κιέβου και πρώτος ενεργός σκόρερ της Εθνικής περιμένει ένα καλό Euro για να κάνει το μεγάλο βήμα για την κυρίως ειπείν Ευρώπη.

giphy (83)

Τι (δε) θα είχε πλάκα: Να εμφανιστούν καλόπαιδα ανάμεσα στους Ουκρανούς φανς. Για όσους, δε, έχετε απορία, η παρακάτω σημαία είναι του εθνικιστικού τάγματος εφόδου Azov, που διαδραματίζει εδώ και καιρό σημαντικό ρόλο στα εσωτερικά της χώρας (το συμβολάκι στη σημαία έχει κάτι από το ναζιστικό Wolfsangel).

paramlitaries-ukraine-soccer-1410348723

Πρόβλεψη: Δυστυχώς 2η.

Best of internet